زمان طلایی سنجش شنوایی در نوزادان چه زمانی است؟

5d5629f113921_5d5629f113927
رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت درباره سلامت شنوایی نوزادان و زمان طلایی غربالگری و درمان توضیح داد.

سعید محمدیان رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار  ؛ با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف در زمینه ارتقای سلامت شنوایی اظهار کرد: بعد از چند سال برنامه‌های خوبی در زمینه ارتقای سلامت شنوایی افراد در قالب بسته‌‌های خدمتی اجرا می‌شود و امروزه بیش از چهار سال است که برنامه‌های غربالگری و تشخیص بیماری کم شنوایی نوزادان و کودکان در وزارت بهداشت اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: برنامه‌های عملیاتی خاصی برای ارتقای سلامت شنوایی و بهداشت گوش تدوین شده است و خوشبختانه ایران جزء مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در زمینه کم شنوایی است و برنامه‌های ارتقای سلامت گوش به وسیله سازمان بهداشت جهانی رصد می‌شود و برنامه‌های مختلفی برای کشورهای منطقه و حوزه شرق مدیترانه نوشته شده است.

محمدیان افزود: وزارت بهداشت برنامه‌های عملیاتی خاصی در زمینه سلامت و بهداشت گوش تدوین کرده است و در این زمینه ثبت اختلالات بیماران کم شنوایی و را می‌توان از جمله برنامه‌های دفتر اداره سلامت گوش وزارت بهداشت نام برد.

رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت تاکید کرد: خوشبختانه با همکاری سازمان بهزیستی غربالگری شنوایی نوزادان انجام می‌شود و بهزیستی تفاهم ‌نامه‌ای با وزارت بهداشت امضا کرده‌ است تا غربالگری نوزادان انجام شود.

زمان طلایی غربالگری و درمان کم شنوایی نوزادان

وی بیان کرد: نوزادان باید در زمان طلایی قبل از یک ماهگی از نظر کم شنوایی غربالگری و تا سه ماهگی بیماری‌ کم شنوایی آنها به طور قطعی مشخص شود؛ بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی باید قبل از ۶ ماهگی اقدامات درمانی برای رفع مشکلات شنوایی نوزادان انجام شود.

محمدیان بیان کرد: اکنون ٨٠ درصد از مناطق سراسر کشور تحت پوشش غربالگری کم شنوایی نوزادان است و امروزه وزارت بهداشت برنامه‌های غربالگری دیگری برای گروه سنی بین ٣ تا ۵ سال در نظر گرفته است و در سطوح مختلف کارهای غربالگری کم شنوایی را در تمام گروه‌ های سنی به ویژه گروه‌های هدف انجام می‌دهد تا مداخلات درمانی به موقع انجام شود.

رئیس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت افزود: ارتقای سواد سلامت مردم نسبت به موضوع کم شنوایی مقوله بسیار مهمی است و در این زمینه وزارت بهداشت دوره‌های آموزشی را در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: وزارت بهداشت اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پزشکان،‌ مراقبان سلامت و بهورزان در زمینه ارتقای سلامت شنوایی کرده است و جزوات منظمی به وسیله وزارت بهداشت در زمینه سلامت و بهداشت گوش نوشته شده است.

برچسب ها:

اجتماعی