امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «علل ریزش مو در زنان و مردان»، اظهار داشت: ریزش مو علتهای مختلفی دارد و در درمان آن مهمترین نکته این است که علت ریزش مو مشخص شود.
وی ادامه داد: شایعترین علت ریزش مو در دنیا ریزش موی ارثی است که در زنان و مردان به وفور اتفاق میافتد و این اتفاق ممکن است از سن 20 سالگی یا حتی سنین پایینتر از آن شروع شده و تا سن 60 تا 70 سالگی ادامه پیدا کند.
این متخصص پوست اضافه کرد: اینکه بگوییم ریزش موی ارثی فقط تا 30 سالگی است و بعد از آن قطع میشود یا اینکه بگوییم ریزش مو فقط در مردان است،، هرگز چنین چیزی درست نیست.
احسانی با اشاره به علل ریزش مو، خاطرنشان کرد: علتهای ریزش مو میتواند ریزش موی سکهای باشد یا ریزش مو ناشی از مصرف داروهاست؛ چرا که بسیاری از داروها میتوانند ریزش مو را ایجاد کنند؛ مانند داروهای قلبی، فشار خون و اعصاب.
وی متذکر شد: تمام کمخونیهای فقر آهن، B12 و اسیدفولیک نیز میتوانند ایجاد کننده ریزش مو باشند؛ ضمن اینکه ریزش مو میتواند ناشی از بیماریهای کبدی و داخلی بوده یا بعد از زایمان صورت گیرد.
این متخصص پوست ادامه داد: ریزش مو میتواند ناشی از مصرف داروهای شیمی درمانی و پرکاری یا کمکاری تیروئید باشد، یا میتواند ناشی از یک عمل جراحی و کاهش وزن باشد؛ مثلا فردی که امروز جراحی آپاندیس انجام میدهد، ممکن است 3 تا 4 ماه بعد دچار ریزش مو شود.
احسانی بیان داشت: اگر علت ریزش مو را پیدا نکنیم، میتوانیم با بررسی آزمایشگاهی علت را پیدا کنیم؛ چرا که درمان هر نوع از انواع ریزش مو متفاوت است؛ اینکه یک محلول را برای تمام افرادی که دچار ریزش مو میشوند تجویز کنیم صحیح نیست و باید براساس علت درست ریزش مو درمان صورت گیرد.
این متخصص پوست بیان کرد: درمان ریزش مو باید براساس علت آن صورت گیرد و تا علت آن به درستی مشخص نشود، درمانها نمیتواند موثر باشد و مصرف مکملها و داروها برای مدت طولانی صلاح نیست؛ ضمن اینکه بسیاری اوقات درمان ریزش مو صد درصد نبوده؛ به ویژه آنکه علت ریزش مو ارثی باشد که در این حالت درمان آن نسبی است.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا درمان قطعی ریزش مو درمان قطعی دارد؟»، خاطرنشان کرد: ریزش مو درمان قطعی دارد اما در نوع ریزش مو ارثی اینطور نیست؛برای مثال اگر علت ریزش مو فردی کمخونی است و آن فرد قرص آهن مصرف کند علت کمخونی آن درمان میشود؛ در نتیجه ریزش مو آن نیز درمان خواهد اما اگر ریزش مو ارثی باشد، درمان قطعی ندارد.
احسانی با اشاره به نوع ارثی بودن ریزش مو، یادآور شد: ارثی بودن ریزش مو یعنی اینکه پدر، مادر، دایی و عموی فرد ریزش مو داشته باشند و این ریزش در فرد در ناحیه جلو سر و کف سر اتفاق میافتد.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا تبلیغ داروهای جلوگیری کننده از ریزش مو صحیح است؟» خاطرنشان کرد: یکسری از این داروها فقط تبلیغ است و علمی نیست.
این متخصص پوست در پاسخ به این پرسش که «آیا رنگ کردن موی سر باعث ریزش مو میشود؟»، گفت: رنگ کردن باعث ریزش مو نمیشود؛ مگر اینکه از رنگ زیاد استفاده شود و رنگ کردن بیش از 6 بار در سال، شانه کردن زیاد و به شکل وسواسی شستن و سشوار کردن مو نیز باعث ریزش آن میشود.
انتهای پیام/