رئیس صدا و سیمای شهر نجف: درخواست کمک رسانه‌ای کشور عراق از ایران

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،  علاء فتلاوی رئیس صداوسیمای نجف اشرف صبح امروز با حضور در دانشکده خبرگزاری فارس گفت: یکی از مشکلاتی که در عراق وجود دارد نبود نیروی متخصص برای تولید اخبار واقعی است. به طور مثال هیچگونه مستند و فیلمی تاکنون برای ترویج فرهنگ در یک دهه گذشته در این کشور ساخته نشده است.

وی افزود: متأسفانه به جرأت می‌توانم بگویم در 15 سال گذشته هیچ پیامی از سوی دولت عراق در راستای فرهنگ و گسترش دین اسلام برای مردم نداشته‌ایم. به طوری که هر آنچه به عنوان خبر در عراق منعکس می‌شود خبرهای تولیدی نبوده و تنها اخبار را از رسانه‌های غیرواقعی دریافت کرده و پخش می‌کنند.

فتلاوی ادامه داد: امروز اگر در کشور عراق یک گاز کوچک خانگی منفجر شود متأسفانه به دلیل نبود تخصص لازم رسانه‌های خارجی از آن به عنوان یک فعالیت تروریستی یاد می‌کنند و در واقع می‌گویند کشور عراق دارای محیط خوبی برای حضور گروه تروریستی داعش است که این موضوع نه تنها ما را رنج می‌دهد بلکه تمام این اخبار غیر واقعی بوده و در معنای واقعی چنین اخباری صحت ندارد.

وی تصریح کرد: کشور عراق از ایران درخواست دارد برای انعکاس اخبار واقعی همچنین تولید اخبار زنده از رویدادها و اتفاقات داخلی کشور عراق به ما کمک کند تا ما بتوانیم استقلال رسانه‌ای داشته باشیم. ما این امکان را داریم که در قالب سمینار و کنفرانس نیروهای خود را برای آموزش آماده کرده و با استفاده از پتانسیل کشور ایران آنها را تبدیل به یک نیروی متخصص داخلی کنیم. این در حالی است که در حال حاضر کشور عراق از نرم‌افزار فیس بوک به شدت هراس دارد چرا که به طور مثال یک نامه سری و محرمانه که از نخست‌وزیر صادر می‌شود در مدت زمان کوتاهی بلافاصله در فضای مجازی انتشار می‌یابد که این ضعف نشان از نبود نیروی متخصص برای تولید اخبار است.

رئیس صداوسیمای نجف اشرف افزود: هر سال در اربعین امام حسین (ع) نزدیک به چهار میلیون ایرانی در کشور عراق حضور می‌یابند اما متأسفانه رسانه‌های بیگانه نقاط ضعف و ناتوانی در رسیدگی و هدایت زوار را بزرگ‌نمایی کرده و در شبکه‌های صهیونیستی بازتاب می‌دهند، این در حالی است که کشور عراق دارای زیرساخت‌های فنی است و تنها مشکلش نداشتن نیروی انسانی مسئله‌محور و متخصص داخلی برای تولید اخبار است که اگر این اتفاق بیافتد ما می‌توانیم با انعکاس اخبار واقعی توطئه‌های دشمنان را خنثی کنیم.

فتلاوی اضافه کرد: به عقیده من در حوزه رسانه و بخش خبری جامعه کشور ایران و عراق باید محور مقاومت باشند تا بتوانند جنگ روانی که کشورهای غربی و به خصوص صهیونیست‌ها راه‌ انداخته‌اند را خنثی کنند. این در حالی است که باید بگویم مراجع تقلید در عراق دچار دودستگی شده‌اند. به طوری که بین مراجع تقلید عرب زبان و فارسی‌زبان اختلاف انداخته‌اند. در صورتی که هر دوی آنها یک دین و یک اسلام را تبلیغ می‌کنند که علاج کار در این رابطه رسانه و انتشار اخبار سالم است.

وی افزود: سیاست‌مداران عراق از 15 سال قبل تا کنون اشتباهات زیادی کرده‌اند که باعث فساد اداری و اجتماعی شده‌ است. به طوری که آنها درصدد آن هستند دولت گذشته عراق که صدام بر آن حکومت داشت را خوب جلوه بدهند. این در حالی است که ما مسلمان و شیعه هستیم و به عنوان گروه‌های مقاومت باید با کمک یکدیگر نسبت به حل اینگونه مسائل گام برداریم.

رئیس صداوسیمای نجف اشرف با اشاره به سریال مختارنامه گفت: از زمانی که سریال مختار در کشور ایران ساخته شد بلافاصله به طور گسترده در کشور مصر پخش شده و با استقبال بسیار زیادی از مردم روبه‌رو بوده است به طوری که این سریال توانست به طور صددرصد مورد قبول عموم جامعه واقع شود. از طرفی باید بگویم بسیاری از جوانان و فرزندان کوچک خانواده‌ها از لحاظ عقایدی شیفته مجاهدت‌های مختار ثقفی شده‌اند. در واقع می‌توان گفت این سریال فاخر و ارزشمند به عنوان الگو در سطح جامعه ما گسترش یافته است.

فتلاوی ادامه داد: ما در کشور عراق دارای دانشگاه‌های زیادی هستیم که در حوزه رسانه‌ و تولید اخبار توسط اساتید داخلی فعالیت می‌کنند اما امکانات ما به اندازه‌ای نیست که همانند کشور ایران دارای تکنولوژی و آموزش‌های جدید باشیم چرا که کشور ایران از امکانات و تکنولوژی‌های قوی‌تر و جدیدتری برخوردار است. من پیشنهاد می‌کنم کشور عراق و ایران در قالب تفاهم‌نامه‌ای دو طرفه نیروهای عراقی را برای تولید اخبار و انعکاس اتفاقات ریز و درشت کشور آموزش دهند که اگر این اتفاق بیافتد ما می‌توانیم انگیزه مقاومت را در بین مردم جامعه خود افزایش دهیم و از بسیاری از توطئه‌های دشمنان و دروغ‌پردازی‌های آنها جلوگیری بکنیم.

انتهای پیام/