دولت لایحه اصلاح ساختار بودجه را ارائه دهد/ آنچه در جلسه غیر علنی مطرح شد، به هیچ عنوان لایحه نبود

دولت لایحه اصلاح ساختار بودجه را ارائه دهد/ آنچه در جلسه غیر علنی مطرح شد، به هیچ عنوان لایحه نبودبنا بر اصل ۱۱۰، قانون اساسی موظف به ارائه لایحه اصلاح ساختار بودجه است. با وجود این، تا کنون هیچ یک از دولت‌ها در این باره کاری نکرده اند و حتی با اینکه رهبر انقلاب نیز بر این موضوع تأکید کرده است، با گذشت چهار ماه از فرمایش‌های ایشان در خصوص لزوم اصلاح ساختار از سوی دولت، سازمان برنامه و بودجه کاری انجام نداده است.

به گزارش «تابناک»؛ تنها اقدام این سازمان پس از گذشت این مدت ـ به اذعان برخی نمایندگان ـ تنها یک گزارش در سطح کارشناسی در جلسه غیرعلنی مجلس بوده که به هیچ وجه در حکم لایحه دولت برای اصلاح ساختار به شمار نمی‌آید.

اما دولتی‌ها بر این باورند، چیزی که نمایندگان مجلس از آن به عنوان گزارش یاد کرده اند، همان لایحه اصلاح ساختار بودجه است و تأکید دارند همین لایحه در مجلس بررسی و تصویب شود.

با این حال، این موضوع در مجلس با واکنش‌هایی روبه رو شده است. چند وقت پیش، تاج گردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص اصلاح ساختار قانون بودجه در استودیو گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: آنچه تا کنون از سوی سازمان برنامه صورت گرفته، متن تکان دهنده‌ای ندارد. حدود ۷۰ درصد آن رویکرد‌هایی بود که در گذشته هم جاری و ساری بوده و بخشی از آن هم بدیهیاتی است که از برنامه دوم و سوم توسعه مطرح و در دستور اجرا شدن قرار گرفته است. متأسفانه موضوعاتی که در برنامه اصلاح ساختاری بودجه طرح شده، چندان هم‌سنگ نیست؛ بنابراین، نمی‌توان به خوبی ارزیابی و اجرا شود.

همچنین محمدرضا پورابراهیمی رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: دولت طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، موظف به ارائه لایحه اصلاح ساختار بودجه است، ولی گویا به دادن یک گزارش ـ آن هم در سطح کارشناسی ـ که در جلسه غیرعلنی مجلس قرائت شد، بسنده کرده است!

این نماینده مجلس گفت: متأسفانه دولت به یکسری اقدامات در شورای عالی بسنده کرده و پیشنهادهایش این است که از محل ۱۲ درصد فریز شده منابع صندوق توسعه ملی و همچنین از محل ۴۵۰ میلیون دلار حساب ذخیره ارزی و از محل استقراض و اوراق مشارکت کسری هایش را پوشش دهد.

از نظر ما این به معنی ارائه لایحه اصلاح ساختار بودجه در کشور نیست، دولت باید لایحه بیاورد و اقداماتی که قرار است، انجام دهد، مشخص نماید؛ البته یک جلسه غیر علنی هم برگزار شد، ولی هیچ اتفاقی در آنجا رخ نداد.

دولت باید این لایحه را ارائه می‌کرد تا هم تکالیف خودش مشخص شود و هم ما در مجلس آن را تأیید کنیم و هم اینکه بتوان بر آن نظارت داشت، اما اینکه دولت یک چیز کلی می‌دهد و می‌گوید که فلان کار را می‌کنم، چیزی از آن درنخواهد آمد.

وی گفت: تمام تلاش ما این بود که این موضوع بتواند در قالب یک متن مصوب و توافق شده عملیاتی شود، اما دولت به یک جلسه غیر علنی بسنده کرد و گزارش را هم ارائه داد، ولی گزارشی که داده شد، شفاهی بود و بنابراین، هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد. دولت باید لایحه اصلاح ساختار بودجه را به مجلس ارائه دهد و به تکلیف قانونی خود عمل کند. آنچه در مجلس قرائت شد، لایحه نبود و به هیچ عنوان لایحه محسوب نمی‌شود.

پور ابراهیمی در پایان با تأکید بر لزوم اصلاح سایر ساختار‌های اقتصادی کشور نیز تأکید کرد: اگر پیشنهاد ساختار بودجه کشور را ارائه کنیم، اما اصلاح ساختار در سایر بخش‌ها مثل نظام بانکی، حوزه انرژی و موضوعاتی از این دست را نادیده بگیریم، نمی‌توانیم موضوع اصلاح ساختاری بودجه را حل کنیم.

برچسب ها:

مجلس