بازی غرب با اعتماد مدیریتی

به گزارش مشرق، وحید حاجی‌پور طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

با تشدید برخورد با فساد اقتصادی، برخی رسانه‌ها برای حضور در صدر خبرها که اغلب به خبرهای زرد شباهت دارد، ‌از هر ابزاری برای مطرح‌شدن استفاده می‌کنند و برای جذاب‌تر شدن خبرهای خود از واژه‌های پشت پرده، پدرخوانده، مرد خاکستری و جعبه‌سیاه بهره می‌برند. خبرهایی که عمدتاً فرسنگ‌ها با واقعیت فاصله دارد و گاهی دروغ است، ‌اما از آنجایی که در فضای غبارآلود و شلخته رسانه‌ای، کمتر کسی به دنبال حقیقت ماجراست، ‌خبرها دست به دست می‌چرخد.

داستانسرایی‌ها و ربط دادن پرونده‌ها به یکدیگر بدون اشراف به اصل ماجرا از یک سو و مخفی نگه‌داشتن فسادهای بزرگ‌تر از سوی دیگر، بازی رسانه‌ای است که ذینفعان در پیش گرفته‌اند تا اصل ماجرا مخفی بماند. ورود جدی و عمیق قوه قضائیه به فسادهای اقتصادی که موجب دلگرمی جامعه به برخورد بدون تعارف نظام با مفسدان اقتصادی شده‌است، ‌اما با هیاهوی برخی رسانه‌ها که نشان دادند به خوبی می‌توانند از آب گل آلود ماهی بگیرند، خطر بزرگی است که شالوده اقتصادی نظام را تهدید می‌کند.

در این روزها، گروه‌هایی که با یکدیگر رقابت دارند با سوار شدن بر موج فسادستیزی، بازی‌های رسانه‌ای را کلید زدند تا با نسبت دادن مطالبی خاص به گروه مقابل جاده را برای سرعت بیشتر خود هموار سازند. البته در این میان توجه به این نکته ضروری است که دشمن با بررسی دقیق نقاط ضعف و قوت اقتصاد ایران سعی دارد نقاط قوت اقتصادی را با توسل به مباحثی همچون فساد از کار بیندازد که یکی از خروجی‌های این برنامه، کنار کشیدن مهره‌های مؤثر در دور زدن تحریم‌هاست.

در دوره گذشته تحریم‌ها، برخوردهای زننده و ناشایستی با برچسب مبارزه با فساد انجام شد؛ مدیران و افرادی که نقش مهمی در برطرف کردن نیازهای کشور ایفا کرده و در حوزه تجارت و انتقال ارز بازداشت شدند و در همان زمان با هجمه شدید رسانه‌ای مواجه شدند. برخی رسانه‌ها بدون اشراف به اصل ماجرا دنباله عناصر رسانه‌ای شدند که سرحلقه اصلی با آژانس‌های اطلاعاتی غرب بودند و برخی از آنها دستگیر شدند، ‌اما اعتماد عمومی به بدنه مدیران کشور به صورت دو سویه خدشه‌دار شد.

امروز اگر رئیس‌جمهور و معاون اول وی مدام از عدم ریسک‌پذیر بودن مدیران دولتی می‌گویند، از بخش خصوصی خواهش می‌کنند در این شرایط به کمک دولت بیایند، از مدیران ترسو می‌خواهند کنار بروند، همه و همه به دلیل واهمه از آبرو و اعتباری است که هر لحظه امکان از دست دادنش وجود دارد. امروز بخش بزرگی از مدیریت کشور اعتماد خود را از دست دادند و مجموعه نهادهای مؤثر در این باره نیز نوع نگاهشان به مدیران کشور با تردیدهای بسیاری عجین شده‌است.

چنین فضایی، دقیقاً همان چیزی است که دشمنان کشور دنبال می‌کنند؛ ‌عقیم کردن ریسک در مدیریت کشور و بن‌بست‌هایی که می‌تواند اقتصاد کشور را به ورطه نابودی بکشاند. گرچه عده‌ای در این میان به سوءاستفاده از شرایط مشغول هستند، ‌ولی وقتی پرچم مبارزه با فساد افراشته می‌شود، پیاده نظام‌های رسانه‌ای به میان می‌آیند و افرادی را زیر این پرچم جای می‌دهند. شاید این رسانه‌ها متوجه بازی خود در زمین دشمن نشوند اما «داغ کردن» خبرهای جهت‌دار و دروغ همان بلایی را سر کشور می‌آورد که پیشتر تکرار شده بود و امروز ثمره آن را می‌توان براحتی دید.

مبارزه با فساد خواسته همه است، ‌اما باید مراقب بود که خبرهای جهت‌دار در خدمت منافع چه کسی است و در نهایت فضای اعتماد مدیران کشور به نظام را تا چه حدی مخدوش می‌کند. مهره‌های مهمی که در دوران پیش تحریم‌ها خدمات غیراقبل کتمانی به کشور کردند با اتهام‌هایی که از کلید واژه «بابک زنجانی» نشات می‌گرفت روزهای سختی را سپری کردند و با آبروی آنها بازی شد اما امروز از همه آنها دلجویی می‌شود تا به کمک بیایند. بازی که دشمن سال‌هاست بوسیله برحی رسانه‌های ایرانی آغاز کرده در حال ثمردادن است. رسانه‌هایی که خود می‌برند، می‌دوزند و وقتی همه چیز روشن می‌شود، ‌سکوت می‌کنند.

برچسب ها:

سیاسی