وی در ادامه افزود: از تمام دوستان که در سالهای گذشته به فوتبال خدمت کردند، همچنین از رسانهها، بازیکنان و مسئولانی که فوتبال را یاری کردند، تشکر میکنم. در هر صورت همهی ما دلمان میخواهد و دوست داریم کنار فوتبال حرفهای که تیمهای ما از جمله تیمهای ملی و تیم داوری ما که در آسیا و جهان درخشیدند، کارنامه برگزاری فوتبال در داخل کشور ما، چه آنهایی که پخش زنده میشوند و چه آنهایی که پخش نمیشوند، ظرفیت برگزاریمان هم پیشرفت کند.
رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: همهی ما دوست داریم در کنار فوتبال، سایر رکنهای این رشته هم ارتقا پیدا کند و تأکید همه بر پیشرفت فوتبال است. شما دیدید در بحث بالا رفتن کیفیت ورزشگاهها نیز همین اتفاق افتاد. رسانهها هم باید کمک کنند تا این پیشرفت حاصل شود. گاهی اوقات انتظار ما همین است. مسائل دیگری از جمله آموزش هم وجود دارد که باید در فوتبال پیاده شود. در کنار تمام مسائل تاکتیکی و سایر مسائل ما انتظار داریم کادر فنی و بازیکنان به مسائل روز دنیا در مباحث انضباطی هم آشنا شوند.
حسنزاده در پاسخ به این سوال که به نظرش تاکنون چقدر احکام قضایی در اتفاقات فوتبال بازدارنده بوده است گفت: در جلسهای که با رئیس فدراسیون داشتم یکی از تقاضاهای من این بود تا جریمهها حداکثری باشد. عدهای میگفتند جریمههای ما برای لیگهای پایینتر و تیمهای دست دوم یا سومی سنگین است و به همین خاطر تلاش میکردند تا در مجامع مختلف فرصت بگیرند. شما نگاه کنید در لیگهای اروپا و آمریکا چقدر محرومیت بازی بدون تماشاگر داریم؟ وقتی حکم به محرومیت بازی بدون تماشاگر میدهی اسپانسر هم از این موضوع ضربه میخورد لذا من اقرار میکنم تاکنون کمیته انضباطی از تمام ظرفیتهای آییننامهاش استفاده نکرده است. قبل از این جلسه هم با مدیران فدراسیون جلسه داشتیم و به آقای تاج گفتم اگر میخواهیم حکمهایمان بازدارندگی داشته باشد باید اجازه دهیم تا با افراد حرفهای که در فوتبالمان حضور دارند برخورد حرفهای کنیم.
وی ادامه داد: امیدوارم امسال به فوتبال حرفهای نگاه حرفهای داشته باشیم و تنبیهات را بالا ببریم. الان نمونهای از این موضوع را خواهم گفت؛ عزیزانی که در فوتبال حضور دارند همانطور که قرارداد حرفهای میبندند، همانطور هم باید با آنها برخورد شود. مثلاً بازیکنی که دو میلیارد قرارداد میبندد، هر بازی نزدیک به 60 میلیون برای باشگاه آب میخورد. در چنین شرایطی بازیکن عزیز! یا کادر فنی محترم! شما در فوتبالی حضور دارید که داوران و مجریان آن همین افراد هستند. نباید انتظار داشته باشید که شما خودتان باشید اما سایرین پایینتر از این سطح باشند. در آخر باید بگویم اگر امسال ما زنده بودیم و در این سمت حضور داشتیم مطمئناً از تمام ظرفیتهایمان استفاده خواهیم کرد و با رفتاری که به خشونت در مجموعههای بزرگ خواهد انجامید به شدت برخورد خواهیم کرد. شاید به جایی برسیم که بازیکن متخلف وقتی از ورزشگاه خارج میشود تا به خانه برسد دستور موقت او را صادر کنیم یا اگر مربی در نشست خبری صحبت میکند تا پیش از بازی فردای تیمش حکم او را صادر کنیم. این تمام صحبت ماست و آن را انجام خواهیم داد.
مطمئناً امسال از دستور موقت بیشتر استفاده خواهیم کرد
رئیس کمیته انضباطی در پاسخ به این پرسش که آیا در فصل آینده لیگ برتر آرای کمیته انضباطی با سرعت بیشتری صادر خواهد شد، گفت: شاید شاخصترین حرف من همین باشد که امسال این اتفاق خواهد افتاد. این قول را من و فدراسیون میدهیم در این خصوص مسائلی وجود داشت که درباره آن صحبت و اتمام حجت کردیم. شاید فصل گذشته یکسری مسائل غیرفوتبالی در سه هفته ابتدایی وارد فوتبال شد و چنان این مسائل غیرفوتبالی با فوتبال همراه بود که نیاز به استعلام داشتیم. برخی از مسائل هم بیرون از فضای فوتبال بود. در مجموع من باز هم میگویم طبق ماده 100 آییننامه جدید کمیته انضباطی، این کمیته اجازه دارد قبل از صدور رأی نهایی دستور موقت صادر کند و مطمئناً امسال از دستور موقت بیشتر استفاده خواهیم کرد.
تقاضا کردهایم تا پروسه ابلاغ رأی زمانبر نباشد
وی درباره زمانبر بودن ابلاغ برخی از آرای کمیته انضباطی تصریح کرد: ما هم تقاضا کردهایم تا پروسه ابلاغ رأی زمانبر نباشد. حتی گفتهایم اگر امضای دبیرکل فدراسیون فوتبال هم لازم باشد این اتفاق سریعتر انجام شود. در هر صورت امیدواریم در فصل آینده در کمترین زمان ممکن، رأیها صادر و ابلاغ شوند.
اتفاقات فینال جام حذفی تجربه مفیدی برای فدراسیون بود
حسنزاده در مورد اتفاقات فینال جام حذفی و اختلافنظرهایی که راجع به صلاحیت رسیدگی به این اتفاقات در کمیته انضباطی و کمیته اخلاق وجود داشت، یادآور شد: درباره اختلافنظرها در صلاحیت یا اینکه کدام مرجع میتواند حرف نهایی را بزند کمیته استیناف نظر میدهد. به محض اینکه پرونده به دست کمیته استیناف برسد دیگر بحث صلاحیت وجود نخواهد داشت و این کمیته رأی را خواهد داد. فارغ از رأی صادره نیز این پرونده در مسیر رسیدگی خود قرار گرفت و حتی در مورد جزئیات نیز رأی صادر شد، اما همانطور که مطلع هستید اگر عاملین اتفاقی غیرفوتبالی باشند ما نمیتوانیم در مورد آن حکم دهیم. مثلاً اگر ماشین اورژانس یا آتشنشانی در محل بازی نباشد کمیته انضباطی نمیتواند در این مورد نظر بدهد. به طور کلی و به نظرم این اتفاقات تجربه مفیدی برای فدراسیون بود و امیدواریم دیگر تکرار نشود.
زمانی یاد آقایان میافتیم که پروندههایشان روی میز ما بیاید
وی راجع به احضار امیر قلعهنویی به کمیته انضباطی و اینکه دلیل احضار او به این کمیته چه بوده است، گفت: یادتان هست کاپیتان سابق تیم ملی که در یک تیم تهرانی حضور داشت زمانی میگفت به من میگویند چرا در کنار زمین داد نمیزنی یا مثلاً ما در کمیته انضباطی پروندهای داشتیم که مربی به داور چهارم اهانت کرده بود. وقتی به او گفتیم چرا این کار را انجام دادی گفت سرمربی تیم میگوید من جلو میروم و شما این کار را انجام دهید و شما به داور اهانت کنید و مثلاً دعوا راه بیندازید. با توجه به همهی اینها من با شخصیسازی موضوعات و اینکه کسی بگوید با ما مشکل دارید، مخالفم. به خدا ما زمانی یاد آقایان میافتیم که اسمشان و پروندههای آنها روی میز ما بیاید. ما نه کنار شما بودیم و نه عکسی با شما داریم. خوبی و بدی شما هم ملاک ما نیست. خوشبختانه با وجود اینکه سالها در فوتبال حضور دارم تاکنون درباره مسائل فنی حرف نزدم و انتظار دارم سرمربی و کادر فنی تیمها هم به رأی کمیته انضباطی احترام بگذارند. من از شخصیسازی خوشم نمیآید.
از آذرماه سال 96 ما رأی یک پرونده را هم بدون دفاع صادر نکردهایم
رئیس کمیته انضباطی ادامه داد: من ابتدا هم گفتم در فصل جدید نوع برخورد کمیته انضباطی با توجه به تأکید فیفا روی همین مصاحبهها خواهد بود. شاید مصاحبه عضو کوچکی از یک تیم تأثیری روی سکوها نداشته باشد، اما مصاحبه یک مدیر یا یک مربی میتواند عنصر جو دادن به سکوها باشد. امیدوارم همه به یکدیگر احترام بگذاریم و با هم کارها را پیش ببریم. ضمن اینکه بهترین مسیر اعتراض به رأی کمیته انضباطی کمیته استیناف است. این را هم باید بگویم ما امکان ندارد یک رأی را بدون دفاع صادر کرده باشیم، اما ممکن است کسی حاضر به دفاع از خودش نشده باشد. از آذرماه سال 96 ما رأی یک پرونده را هم بدون دفاع صادر نکردهایم. من نمیدانم چطور اقایان این حرف را میزنند به همین خاطر خواهش میکنم از شخصیسازی مسائل اجتناب کنید.
یک پرونده را هم پیدا نمیکنید که ما بدون حق دفاع رأی داده باشیم
وی در واکنش به صحبتهای امیر قلعهنویی که عنوان کرده بود کمیته انضباطی اجازه دفاع از او را نداده است، گفت: من به شما میگویم از 900 پروندهای که وجود دارد یک پرونده را پیدا نمیکنید که ما بدون حق دفاع رأی داده باشیم. یقین داشته باشید این مطلب کذب محض است. نه حرف ایشان، بلکه هر پروندهای را بررسی کنید امکان ندارد بدون حق دفاع رأی داده باشیم، ولی امکان دارد از هر 100 پرونده چند مورد خاص از خود دفاع نکرده باشند، چون دفاعی از خود نداشتهاند. قطعاً اینطور که آقایان گفتند نیست. ما آمادگی داریم که آن را بررسی کنیم.
تمام ظرفیت آییننامه را اعمال میکنیم حتی برای دانه درشتها
حسنزاده در مورد اعتراض برخی از بازیکنان و عوامل به رأیهای صادره، تصریح کرد: امسال قصد داریم تمام ظرفیتهای آییننامهای را اعمال کنیم. وقتی تمام ظرفیتها اعمال شد باید حکم قطعیت و مشروعیت داشته باشد. همهی ما به پیشکسوتان احترام میگذاریم، اما قبول کنید که این افراد حقوقی فراتر از حقوق خود میخواهند. البته این را میگویم که کمیته انضباطی در فصل آینده این ظرفیت را پیدا کرده تا تمام ظرفیت آییننامه خود را اعمال کند، حتی برای کسانی که به خودشان دانه درشت میگویند! اگر هم ببینم نمیتوانم یک روز این کار را انجام بدهم نشستی برگزار میکنم و میگویم نتوانستم و این کار را میگذارم کنار.
رئیس کمیته انضباطی درباره احکام صادره از سوی کمیته اخلاق درباره منع حضور لیدرها در ورزشگاه یادآور شد: هم به دلیل تقسیم بندی کار و هم به دلیل اینکه من اطلاعات کافی در این موضوع ندارم باید جزئیات این پرونده را کمیته اخلاق بیان کند.
وی در مورد محرومیت تعلیقی سه جلسهای علیرضا بیرانوند از سوی کمیته اخلاق و اینکه آیا این محرومیت با محرومیت یک جلسهای کمیته انضباطی تداخل دارد یا خیر، گفت: جواب حقوقی این سوال این است که تداخلی در این احکام وجود ندارد. چون هر حکمی جای خودش را دارد.
اگر قاطعیت فقط مربوط به 3 الی 4 هفته ابتدایی باشد یعنی فاجعه
حسنزاده در واکنش به اتفاقات و حواشی رخ داده در فضای مجازی و اینکه معمولاً احکام صادره از سوی کمیته انضباطی در چند هفته ابتدایی قاطعیت دارد و پس از گذشت چند هفته احکام دیگر بازدارندگی قبل را ندارند، عنوان کرد: من خبر دارم با همکاری حراست فدراسیون و سایر ارکان اتفاقات خوبی در زمینه فضای مجازی در حال رخ دادن است، اما میدانید که نمیشود این فضا را مدیریت کرد. فقط میتوان کاری کرد که مشکلات در این زمینه کمتر شود. من خبر دارم به باشگاهها گفته شده تا صفحه رسمی خود را مشخص کنند همانطور که گفتم در این زمینه اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. درباره قاطعیت حکمها هم همانطور که آقای تاج و من گفتهایم اگر قاطعیت فقط مربوط به سه الی چهار هفته ابتدایی باشد، یعنی فاجعه. اتفاقاً و به نظرم هفتههای اول احکام ما با ملاحظه بیشتری بوده و به طور پلکانی بالا رفته، اما امسال قرار است از همان ابتدا با قاطعیت برخورد کنیم. به عنوان مثال کسی که در اروپا مربیگری کرده و به خاطر یک رفتار چند جلسه محروم شده است، چرا نباید در کشور ما هم به خاطر همان رفتار محروم شود؟! من به شما میگویم احکام صادره تا الان را کنار بگذارید و از طرف خودم قول میدهم احکاممان فروکش نکند.
دانهدرشت بودن و هوادار داشتن قطعاً تأثیری روی رأی ندارد
رئیس کمیته انضباطی درباره اینکه آیا در صدور آرای کمیته انضباطی مصلحتاندیشی نیز صورت میگیرد یا خیر، گفت: ما موضوعی در صدور حکم داریم که باید مجازات تناسب داشته باشد. مثلاً دو تیم لیگ دسته سومی با هم بازی دارند، اتفاقات این بازی و انعکاس آن چقدر میتواند به حیثیت فوتبال لطمه بزند؟ اتفاقات دیدار شهرآورد چقدر میتواند لطمه بزند؟ ما نباید انتظار داشته باشیم چون در فلان بازی آنطور حکم صادر شده در شهرآورد هم همانطور حکم صادر شود. کاپیتان یک تیم لیگ برتری باید بسیار خویشتندارتر از کاپیتان یک تیم لیگ سومی باشد. ما تا میتوانیم از آسیب مصلحتاندیشی دور بودهایم، اما قضاوت دیگران همیشه وجود داشته است. من و همکارانم در کمال بیطرفی اما در تناسب سعی کردهایم حکم بدهیم. البته مقایسه رفتار دو بازیکن با هم اشتباه است، ولی هوادار همیشه مصلحتاندیشی میکند. گرچه نظر هواداران روی چشم ما جا دارد، اما دانهدرشت بودن و هوادار داشتن قطعاً تأثیری روی رأی ندارد. شما یادتان میآید که زلاتان ابراهیموویچ شب قبل از بازی در اروپا بخشیدند این مصلحتاندیشی نیست، اما برخی اوقات این صحبتها مطرح میشود، ولی ما تلاش میکنیم آرایی بدهیم که این شائبهها به وجود نیاید.
اگر مانند اروپا رأی بدهیم تیمهای ما یک هفته بازی میکنند و هفته بعد محروم میشوند
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه راهکاری اندیشیده شده است تا هواداران از حضور در ورزشگاه محروم نشوند، تصریح کرد: مگر در دنیا هواداران محروم نمیشوند؟ یک نفر بررسی کند ببیند چند تیم در یک فصل در اروپا تماشاگرانش از حضور در ورزشگاه محروم شدهاند؟ اگر ما هم قرار باشد مثل آنها حکم بدهیم تیمهایمان هفته اول بازی میکنند، هفته دوم محروم میشوند. بگذارید این سؤال شما را به نحوی دیگر مطرح کنم. شما منظورتان این است که آیا با این همه گیتهای ورودی و دوربینهای نصب شده باز هم هواداران محروم خواهند شد. باید بگویم، بله این اتفاق خواهد افتاد. فوتبال ضلعهای مختلفی دارد اما من میگویم تماشاگران پرامتیازترین ضلع فوتبال هستند. شما دیدید اینفانتینیو و رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا در فینال لیگ قهرمانان از تماشاگران ما تمجید کردند. این تماشاگران برای فوتبال امتیازآور هستند، ولی اگر قرار است مشکلاتی پیش بیاید قطعاً محروم شان خواهیم کرد.
حسنزاده در واکنش به این موضوع که در کشورهای اروپایی فقط جایگاه خاصی در ورزشگاه را محروم میکنند نه تمام هواداران را گفت: شما حرف از طرحی زدید که من دو سال پیش ارائه کردم. این طرحی است که همهی هواداران را محروم نکنیم و به طور مثال اجازه دهیم تیمها از یک سوم ظرفیت خود استفاده کنند. اگر سازوکار ارائه این کار پیش بیاید، خوب است. الان هم روی این طرح کار میکنیم. شاید این طرح را هم در آینده بتوانیم اجرا کنیم که اگر این اتفاق بیفتد کار خوبی است، اما اینکه الان بگویم شرایط این کار فراهم است، خیر اینطور نیست.
رئیس کمیته انضباطی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه گفته میشود مهدی تاج دستور داده است تا محرومیتهای بازیکنان به خاطر اعیاد قربان و غدیر به حالت تعلیق در بیاید، گفت: قطعاً در مورد سیاستهای کلان فدراسیون، ریاست و هیئت رئیسه تصمیم میگیرند، اما من به عنوان رئیس کمیته انضباطی در جریان این موضوع نیستم. مثلاً الان قوه قضائیه تصمیم میگیرد به خاطر اعیاد پیش رو به زندانیها مرخصی بدهد که کار خیلی خوبی هم هست. اگر چنین چیزی هم به ما ابلاغ شود، قطعاً آن را اجرا خواهیم کرد. البته در اجرا هم میشود تحلیل صورت بگیرد، ولی شخصاً تاکنون چیزی به من ابلاغ نشده است و همانطور که گفتم اگر چنین اتفاقی بیفتد قطعاً آن را اجرا خواهیم کرد. اگر از کمیته انضباطی هم نظرخواهی بشود نظر خودمان را میدهیم. البته من به یاد دارم حدود 10 سال پیش چنین اتفاقی افتاد، اما در آن زمان هم حساسیتهایی به وجود آمد. همانطور که گفتم به نظرم اعیادی مانند عید غدیر خم، آنقدر بزرگ هستند که بشود چنین کارهایی انجام داد.
وی در مورد اینکه چرا با بازیکنان و کادر فنی تیمهای لیگ برتری جلسهای برگزار نمیکند تا آنها را در جریان اتفاقات و آییننامه جدید کمیته انضباطی قرار بدهد گفت: ما چنین اقدامی را در فصل 95 - 96 انجام دادیم و به شهرهای مختلف رفتیم. یادم هست این کار را از شهر تبریز شروع کردیم همه بازیکنان و کادر فنی 3 تیم لیگ برتر آن زمان در یک سالن جمع شدند صحبتهایمان بسیار مورد توجه آنها قرار گرفت. به شهرهای دیگر هم به صورت نصفه و نیمه رفتیم اما برخی از تیمها چون زمان بدنسازیشان بودند به ما این فرصت را ندادند. امسال هم یک نامهای نوشتم که یکی از بندهای آن همین قانون بود. تا الان هم این موضوع در دستور کار دبیر کل فدراسیون فوتبال قرار گرفته است. قرار است ما به محل اسکان تیمها برویم به نظرم این طرح خوبی است که باید اجرا کنیم.