ارتش سوریه پس از ۵ سال وارد خان‌شیخون شد

به گزارش مشرق، مدیر مرکز موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» -نزدیک به معارضان- یکشنبه‌شب از ورود نیروهای ارتش سوریه به شهر مهم خان‌شیخون در جنوب استان ادلب خبر داد.

«رامی عبدالرحمن» به خبرگزاری فرانسه گفت: نیروهای رژیم امشب وارد خان شیخون شده‌اند و در سایه درگیری مسلحانه شدید، در حال پیشروی هستند.

بیشتر بخوانید:

نیروهای ارتش سوریه در ۳ کیلومتری غرب شهر «خان شیخون» + نقشه میدانی و عکس

عبدالرحمن توضیح داد: این اولین بار است که پس از پنج سال که نیروهای رژیم کنترل خود بر خان شیخون را از دست داده بودند، وارد آن شدند.

بنا بر این گزارش، ارتش سوریه موفق شده است که از شمال غرب شهر وارد شود و بر چندین ساختمان نیز مسلط شود.

ساعاتی پیش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش کرده بود که یگان‌های ارتش موفق شده‌اند سنگرها و خطوط استقرار تروریست‌های «جبهة النصره» در محور «کفریدون» و «الصباغیه» در ریف خان شیخون را زیر آتش بگیرند و در هم بکوبند که به کشته شدن شماری تروریست و فرار سایر آنان منجر شد.

استان ادلب تنها استان سوریه است که تقریبا به طور کامل هنوز تحت اشغال گروه‌های مسلح است. ادلب اوایل سال ۲۰۱۵ در نتیجه اتحاد چندین گروه مسلح بزرگ در قالب ائتلافی به نام «جیش الفتح» اشغال شد. این ائتلاف که النصره عضو شاخص آن است، مورد حمایت برخی کشورهای منطقه مثل عربستان، قطر و ترکیه قرار داشت اما اکنون دیگر به دلیل اختلافات گروهک‌ها و حامیان منطقه‌ای‌شان چنین ائتلافی وجود ندارد.

اهمیت آزادسازی خان شیخون به دلیل موقعیت ارتباطی آن است که شرق و غرب و شمال ادلب را می‌تواند به هم متصل کند. آزادسازی آن راه را برای آزادی شهر مهم معرة النعمان نیز باز می‌کند و کنترل ارتش سوریه بر آن جاده ارتباطی بین‌المللی استان حلب به دمشق را که از این شهر می‌گذرد، آزاد می‌کند.

صبح یکشنبه خبرگزاری اسپوتنیک روسیه خبر داده بود که نیروهای ارتش سوریه در جنوب استان «ادلب» با حرکت از سمت شهرک «مدایا» مزارع و بلندی‌های اطراف «خان شیخون» را آزاد کرده و تروریست‌ها را در این شهرک بسیار مهم به محاصره در آوردند.

پیشروی ارتش سوریه در استان ادلب پس از آن آغاز شد که جبهة‌ النصره اعلام کرد که به آتش‌بس و توافق کاهش تنش (میان ترکیه با روسیه و ایران و سوریه) پایبند نخواهد ماند.

پس از آنکه سیزدهمین دور مذاکرات آستانه پنجشنبه اول آگوست با حضور نمایندگان دولت سوریه و معارضان آن و کشورهای ضامن (روسیه، ایران و ترکیه) برگزار شد و قرار بر آتش‌بس در ادلب شد، یک روز بعد سرکرده جبهة النصره (ابو محمد الجولانی) اعلام کرد که به آتش‌بس پایبند نمی‌ماند و روز بعد ارتش سوریه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات نظامی را از سر می‌گیرد.

برچسب ها:

جهان