راه مشخصی برای فروش نفت ایران در اینستکس تعیین نشده است/《صنعت حلال》 دو هزار میلیارد دلار درآمد داشته است

ایران پیشتاز در صنعت حلالبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا انصاری در دهمین نشست هماهنگی‌های اقتصادی وزارت امورخارجه که در این وزارتخانه برگزار شد، پیرامون محورهای مطرح‌ شده در این نشست اظهار کرد: محور اصلی نشست، موضوع «صنعت حلال» بود و این موضوع برای ما اهمیت زیادی دارد زیرا ایران یکی از کشور‌هایی است که در حوزه صنایع غذایی حلال  رایزنی های خوبی با کشور‌های اسلامی داشته و موضوعات مهمی را در این زمینه مطرح کرده است.

 

او ادامه داد: صنعت غذای حلال از جمله بخش هایی محسوب می شود که ایران در آن پیشتاز است و این امر اهمیت زیادی دارد زیرا امروز حجم بسیار گسترده‌ای از تجارت بین المللی در حوزه تجارت صنایع غذایی متوجه صنعت حلال است.

 

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه رقمی بالغ بر دو هزار میلیارد دلار از  تجارت در حوزه صنایع غذایی شامل صنعت حلال می شود گفت: تمرکز ایران بر تجارت با کشور‌های همسایه و کشور‌های اسلامی  است و به همین دلیل هم‌ ابعاد مختلف این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم  تا راهکار‌های مناسب برای توسعه این صنعت در داخل کشور شناسایی کنیم.

 

انصاری ادامه داد: موضوعاتی که در این جلسه پیگیری شد لزوم تمرکز کشور بر این موضوع است و سازمان محوری و تصمیم گیرنده درحوزه صنعت حلال مشخص شود؛ که برای تجار ایرانی و همچنین تجار کشور‌های اسلامی شناخته شده باشد و اگر بخواهیم خلاصه شده بگوییم برند سازی در حوزه صنعت حلال یکی از موضوعات جدی است، شامل کردن تجارت ترجیحی در حوزه صنعت حلال موضوع دیگری بود که مورد بحث قرار گرفت و تمرکز بیشتر سازمان‌ها بر موضوع صادرات حلال و بازاریابی در این خصوص از موضوعات بسیار مهمی است که می‌توان در این شرایط اقتصادی کشور کمک شایان توجهی کند.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم سفر هیئت نیکاراگوئه به ایران در حوزه صنایع غذایی بود، افزود:در دیدار با این هیئت، بحث تهاتر کالا در مقابل کالای مورد نیاز طرفین مورد بحث قرار گرفت. امیدواریم ما و تمام وزارتخانه‌هایی که به شکلی با تجارت با نیکاراگوئه می‌توانند ورود کنند، با همکاری یکدیگر این حوزه را به صورت فعال راه‌اندازی کنیم.

 

او در پاسخ به این سوال که چه کشور‌هایی به غیر از نیکاراگوئه در اولویت جمهوری اسلامی قرار دارند که می‌توانیم با آن‌ها مبادلات مالی داشته باشیم تاا ستفاده از دلار در مبادلاتمان کاهش یابد و بتوانیم اثر تحریم‌ها را کاهش دهیم؟ توضیح داد: بحث تجارت با دلار در دستور کار و تجارت خارجی ما نیست؛ بنابراین، ما نگران بحث تجارت با دلار نیستیم و به هیچ وجه وارد این حوزه نمی‌شویم. بحثی که مطرح است ایجاد راهکار‌هایی است برای اینکه نقل و انتقالات مالی در آن در حداقل باشد و نیاز به سیستم بانکی بین‌المللی به حداقل برسد. در اینجا مسئله‌ای که مورد هدف گذاری است، تجارت تهاتری است. به این مفهوم که صادرات کالای مورد نیاز کشور مقصد و به تبع آن استفاده از ظرفیت‌های صادراتی آن کشور برای نیاز‌های کشورمان باشد. کشور‌های زیادی در این طیف قرار می‌گیرند از جمله کشور‌های آمریکای لاتین که توسط وزارتخانه‌های مختلف ابعاد آن در حال بررسی است. امیدوار هستیم سازمان‌هایی که درگیر این ماجرا هستند در حوزه تجارت تهاتری به نحو مطلوبی همکاری کنند.

 

او در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر عملی نشدن اینستکس در برجام و اینکه تاکنون رایزن‌های اقتصادی چه راهکار‌هایی را  ارائه کرده و چه اقدامات موثری در این زمینه انجام شده است؟ خاطر نشان کرد: البته شما به این موضوع اشاره کردید که نتوانسته‌ایم اینستکس را عملیاتی کنیم هنوز فکر نمی‌کنیم که این موضوع به پایان رسیده باشد. اروپایی‌ها در این زمینه به شدت فعال هستند تا بتوانند هر چه سریعتر این مکانیزم را راه‌اندازی کنند و ما فکر می‌کنیم تلاش آن‌ها جدی است، اما طبیعتا باید منتظر نتایج آن باشیم امیدواریم در صورت راه‌اندازی این مکانیزم بین ایران و اروپا تجارت ما با اروپا به نفع طرفین به نحوی مطلوب برقرار شود و به تبع آن تعهد بیشتر ما را به برجام در پی خواهد داشت.

او در خصوص بحث فروش نفت ایران به اروپا نیز خاطر نشان کرد: یکی از مباحثی مورد توجهی که در اینستکس مطرح شد بحث فروش نفت به کشور‌های اروپایی بوده است. هنوز راه مشخصی در اینستکس برای فروش نفت ایران تعیین نشده است، ولی امیدواریم در روش‌های پیشنهادی که ارائه می‌کنند این موضوع هم در نظر گرفته شود.

انتهای پیام /

بحث تجارت با دلار در دستور کار و تجارت خارجی ما نیست

برچسب ها:

سیاسی