حکم پرونده حادثه سقوط اتوبوس در دانشگاه آزاد صادر شد  / شما به جای قاضی بودید، چه حکمی می دادید؟

قاضی حسینی از صدور حکم پرونده حادثه سقوط اتوبوس در دانشگاه آزاد خبر داد.

قاضی حسینی سرپرست مجتمع  قضایی کارکنان دولت در گفت‌وگو با میزان، از صدور حکم پرونده سقوط اتوبوس در دانشگاه آزاد خبر داد.

۵ دیماه ۱۳۹۷ یک دستگاه اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات تهران که در حال انتقال دانشجویان بود، دچار واژگونی شد که ۱۰ کشته و ۲۸ مصدوم برجای گذاشت. بیست و پنجم خرداد ماه سال جاری، اولین جلسه محاکمه متهمان پرونده حادثه سقوط اتوبوس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران در شعبه ۱۰۵۷ مجتمع کارکنان دولت به ریاست قاضی عالیشاه به صورت علنی برگزار شد.در این دادگاه که شکات، متهمان، وکلای مدافع، خانواده جانباختگان و نیز تعدادی از مصدومان حضور داشتند نماینده دادستان به قرائت کیفرخواست پرداخت و در ادامه شکات، شکایت خود را مطرح کردند و نهایتا پس از برگزاری جلسات دادگاه، حکم صادر شد.

بی تدبیری هایی که دانشجویان دانشگاه آزاد را رها نمی کند

همزمان با صدور حکم، روزنامه همشری در گزارشی به بررسی بی تدبیری های دانشگاه آزاد در ماه های اخیر پرداخته است که در ادامه می خوانید.

دانشگاه آزاد تا به حال روزهای پرتلاطم و پرحاشیه‌ای را سپری کرده و مسائل مجهول بسیاری در این مرکز آموزشی رخ داده که همچنان لاینحل باقی مانده است. اگر نگاهی به کارنامه دو سال اخیر این دانشگاه بیندازیم، حواشی‌ای چون لغو قرارداد تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به‌صورت ناگهانی توسط فرهاد رهبر، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی، دوم؛

برکناری غیرمنتظره فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد و انتخاب طهرانچی به‌عنوان سرپرست، سوم؛ ماجرای حضور مبهم گشت ارشاد در دانشگاه آزاد اسلامی سوهانک، چهارم؛ اشتباه تاریخی و بی‌سابقه در پذیرش گروه پزشکی و بلاتکلیفی تعداد بی‌شماری از دانشجویان ورودی امسال، پنجم؛ تنظیم و ابلاغ دستورالعملی برای نحوه پوشش دانشجویان و البته حادثه تلخ واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات به چشم می‌خورد. این حواشی و حوادث که البته هنوز اغلب آنها بی‌پاسخ و مبهم باقی‌مانده، باعث شده این مرکز علمی - دانشگاهی همچنان خبرساز باشد.

 زمستان گذشته اتفاق ناگواری جامعه علمی و دانشگاهی کشور را در یک شوک غیرمنتظره فرو برد، ظهر روز ۴دی‌ماه۱۳۹۷ یک دستگاه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات تهران هنگام انتقال دانشجویان دچار واژگونی شد که ۱۰کشته و ۲۸مصدوم برجای گذاشت. با وجود این هنوز رسیدگی به این پرونده با اطاله دادرسی همراه بوده تا آنجا که اعتراض برخی دانشجویان و خانواده‌های داغدیده را به‌دنبال داشته است.

کیمیا جهانگیری دانشجوی دانشگاه آزاد واحد علوم و  تحقیقات درباره رسیدگی به پرونده حادثه واژگونی اتوبوس گفت: تعدادی از همکلاسی‌های ما متأسفانه به‌علت ضعف سیستم مدیریتی جانشان را از دست دادند و تعدادی دیگر نیز دچار نقص عضو شدند که در این رابطه باید بگویم تنها اقدامی که درباره این حادثه می‌تواند خوشایند و باعث دلگرمی خانواده‌ها شود این است که مقصران واقعی حادثه طبق قانون مجازات شوند.

به گزارش فارس رضا مسعودی رئیس دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات با اشاره به برگزاری دومین جلسه رسیدگی به پرونده سانحه تصادف اتوبوس دانشجویان در روز سه‌شنبه ۸مردادماه در شعبه۱۰۵۷ مجتمع کارکنان دولت، گفت: در جلسه نهایی رسیدگی به پرونده حادثه واژگونی اتوبوس همه دفاعیات از سوی وکیل دانشگاه علوم و تحقیقات به قاضی پرونده ارائه شد و اکنون منتظر اعلام حکم نهایی دادگاه هستیم البته باید بگویم تصمیم‌گیرنده نهایی درباره حادثه واژگونی اتوبوس، قاضی پرونده است که با بررسی ابعاد مختلف و نحوه وقوع حادثه باید حکم نهایی خود را صادر کند.

جعفر کوشا وکیل دانشگاه علوم و تحقیقات در پرونده حادثه واژگونی اتوبوس نیز گفت: دومین دادگاه رسیدگی به پرونده واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات که در روز سه‌شنبه ۸مردادماه در شعبه۱۰۵۷ مجتمع کارکنان دولت برگزار شد همه دفاعیات برای دانشگاه آزاد صورت گرفت اما تاکنون از سوی قاضی پرونده هیچ رأیی صادر نشده است و همچنان منتظر رأی دادگاه هستیم این درحالی است که در دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات همه دفاعیات برای دانشگاه‌ آزاد در این حادثه انجام شد اما قاضی باید پس از بررسی موضوع با درنظر گرفتن ۴محور حکم نهایی را صادر کند.

وی افزود: البته به عقیده من قاضی پرونده باید بررسی حادثه واژگونی اتوبوس بین دانشگاه، رئیس دانشگاه، پیمانکار و راننده که ۴محور اصلی این پرونده هستند هرکدام از آنها را تفکیک کرده و میزان تأثیرگذاری آنها را در این حادثه مشخص کنند.

کوشا عنوان کرد: از طرفی در ۴ محور وقوع این حادثه راننده مباشر و پیمانکار سبب بوده و همچنین رئیس دانشگاه هم به‌عنوان شخص حقیقی مسئولیت داشته و در نهایت دانشگاه هم به‌عنوان سبب محسوب می‌شود که همه موارد باید در کنار یکدیگر قرار گرفته و براساس موارد قانونی میزان تأثیرگذاری آنها مشخص شود.

به عقیده من پیمانکار و راننده هر دو به‌عنوان سبب هستند که باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرند اما این در حالی است که شاید دادگاه دانشگاه را هم به‌عنوان سبب ببیند. درواقع اعتقاد من در این پرونده این است که اگر سبب را طولی در پرونده نگاه کنیم که قاعدتا با سبب عرضی متفاوت است به این معنی که در نگاه طولی باید تأثیرگذاری هرکدام از عوامل مورد بررسی قرار گیرد اما در سبب عرضی همه ۴محور مورد بررسی قرار می‌گیرد که این اختلاف‌نظر در این پرونده وجود دارد که باید منتظر باشیم تا ببینیم قاضی با چه استدلالی حکم نهایی را صادر می‌کند.

برچسب ها:

اجتماعی