فرهاد فلاحتی، عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره طرح افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی گفت: مشکل کمبود پزشک مربوط به ظرفیت پایین پذیرش دانشگاهها است. در حال حاضر امکان تربیت نیروی پزشکی بیشتر توسط دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد.
وی با بیان اینکه تربیت پزشک باید طوری باشد که کیفیت فدای کیفیت نشود گفت: وزارت بهداشت در زمینه افزایش تعداد پزشکان اعلام کرده که برنامههایی دارد اما اگر همین امروز هم اجرایی شوند، چند سالی زمان لازم است تا نتایج این برنامهها را ببینیم.
وی ادامه داد: در کنار این موضوع توزیع پزشکان هم در کشور مناسب نیست و این موضوع نیازمند رسیدگی وزارت بهداشت و درمان است. متاسفانه وزارت بهداشت در ارتباط با میزان نیاز کشور به پزشک اطلاعاتی به مجلس ارائه نکرده است. آنچه که مشهود است تمرکز پزشکان متخصص در حال حاضر در شهرهای تهران ، مشهد و شیراز است و سایر مناطق پزشک عمومی و متخصص کافی را ندارند.
*ظرفیت پذیرش پزشک در کشور پایین است
فلاحتی درخصوص دلایل وزارت بهداشت برای جلوگیری از افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی گفت: وزارت بهداشت مدعی آن است که دانشگاههایی که زیر نظر وزارت بهداشت نیستند، صلاحیتهای لازم برای تربیت و جذب پزشک را ندارند. ما در مجلس معتقدیم سایر دانشگاهها هم توان تربیت پزشک را دارند اما باید خود را به استانداردهای مد نظر وزارت بهداشت برسانند.
*برای تربیت پزشک زیرساختها را باید افزایش داد
عضو کمیسیون آموزش مجلس در ادامه افزود: هم مجلس و هم وزارت بهداشت نیاز به تربیت بیشتر نیروی پزشکی را قبول دارند. اگر بسترسازی و زیرساختهای تربیت پزشک از جمله دانشگاه در جامعه ایجاد شود، افزایش ظرفیت در رشتههای پزشکی محقق خواهد شد.
گفتنی است مخاطبان خبرگزاری فارس، با ثبت سوژهای با عنوان «افزایش ظرفیت رشتههای علوم پزشکی تهدیدی جدی برای سلامت جامعه» خواستار پیگیری این موضوع شده بودند.
انتهای پیام/