به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به نقل از پات،حسین شیرزاد مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به مصوبه خرید کارگروه تصمیمات کمیته محصولات کشاورزی در خصوص خرید گوجه فرنگی حمایتی گفت : تصمیمات چهل و نهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار که در تاریخ ۲۰ مرداد برگزار شد بر این قرار است که سازمان تعاون روستایی کشور نسبت به اطلاع رسانی گسترده در خصوص خرید مازاد گوجه فرنگی تولید شده از طریق رسانه های عمومی اقدام تا از ظرفیت موجود از سوی تولید و مصرف کنندگان برای تنظیم بازار گوجه فرنگی استفاده بهینه صورت پذیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به کاهش قیمت گوجه فرنگی و به منظور جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان و از بین رفتن انگیزه تولید این محصول ، سازمان مرکزی تعاون روستایی به نمایندگی از دولت نسبت به خرید حمایتی گوجه فرنگی در قالب ساز و کار تعریف شده و با رعایت سقف قیمت ۱۱۵۰ تومان به ازای هر کیلوگرم تحویل درب مراکز خرید کند.
وی به عقد قرار داد با کارخانجات رب سازی نسبت به فروش گوجه فرنگی خریداری و اخذ رب فرآوری شده اشاره کرد و گفت : براساس مصوبه ستاد ملی تنظیم بازار، سازمان برنامه و بودجه کشور ، مکلف به تامین و اختصاص منابع مورد نیاز برای اجرای این طرح از طریق بانکهای عامل هستند.
دکتر حسین شیرزاد از ادامه دار بودن عملیات خرید حمایتی با قیمت مصوب تا زمان تعدیل قیمت به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت : همچنین سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مکلف به محاسبه هزینه های تبعی واجرایی طرح برای تامین هزینه های مذکور از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور می باشد.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت : در حال حاضر کشت گوجه فرنگی در ۲۷ استان کشور انجام شده و سطح زیر کشت آن به ۸۵ هزار هکتار و بیش از۴.۲ میلیون تولید خواهد رسید.
رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: آغاز خرید گوجه فرنگی در ۸ استان خراسان رضوی، فارس، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، گلستان، زنجان و اصفهان به ابلاغ شده است.
این مقام مسئول از مصرف سرانه گوجه فرنگی به صورت تازه خوری و رب گوجه فرنگی تا ۳۰ کیلوگرم در سال خبر داد و گفت : میزان برداشت گوجه فرنگی از هر هکتار ۴۹ تن می باشد .
شیرزاد به اوج دوره برداشت محصول از نیمه مرداد تا پایان شهریور ماه اشاره کرد و گفت : طبق محاسبات سازمان مرکزی تعاون روستایی، قیمت تمام شده گوجه فرنگی ( روی بوته یا برداشت نشده ) در استانهای شمالی به دلیل دسترسی به منابع آبی ، ۵۰۰ تا ۵۷۰ تومان و در استانهای مرکزی و جنوبی با توجه به کمبود آب ، ۶۴۰ تا ۶۸۰ تومان می باشد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر قریب به یک میلیون تن مازاد تولید گوجه معادل ۱۷ هزار هکتار وجود دارد گفت: با لحاظ ۱۵ درصد سود منصفانه برای کشاورزان قیمت ۱۱۵۰ تومان برای تحویل درب کارخانه فرآوری با توجه به هزینه های پس از برداشت و با در نظر گرفتن هزینه سبد ، حمل و نقل ،توزین و سود قیمت منصفانه ای برای کشاورز است.
انتهای پیام/