تصمیم آمریکا برای تحریم ظریف درهای دیپلماسی را بست

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سلمان نسوتیان، پژوهشگر و کارشناس ارشد پارلمان اندونزی با اشاره به اینکه تحریم علیه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اقدامی عجولانه و اشتباه بود، گفت: اگر تصمیم ایالات متحده آمریکا در مورد مذاکره با ایران جدی است، اعمال تحریم بر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران یک اقدام اشتباه است، زیرا این کار همه در‌ها را برای مذاکره با ایران می‌بندد.

او ادامه داد:از زمان سفر ظریف به سازمان ملل محدودیت‌ها به شدت توسط دولت ایالات متحده به او اعمال شده بود، ولی با این وجود، وزیر امور خارجه ایران توانست طی مصاحبه با رسانه‌های آمریکایی از محدودیت‌ها عبور کند.

کارشناس ارشد پارلمان اندونزی  با بیان اینکه تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم‌ها علیه وزیر امور خارجه ایران، توجه محافل مختلف از جمله ناظران و کارشناسان اندونزیایی را برانگیخت، گفت: به نظر می‌رسد، آمریکا ظریف را فردی دشوار برای مذاکره می‌داند به ویژه مذاکره‌ای که مطابق با منافع آمریکا باشد؛ بنابراین آمریکا احساس می‌کند که برقراری ارتباط با ظریف بی فایده است. زیرا ظریف واقعا دیپلماتی ورزیده و مجری سیاست دولت ایران بوده و وظایف خود را با جدیت انجام می‌دهد و به طور خلاصه تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم علیه ظریف همه فرصت‌ها را برای دیپلماسی بیشتر بسته است.

او افزود: عجیب است که آمریکا مجازات‌هایی را برای افرادی وضع می‌کند که فکر نمی‌کنم مشمول جرایم شدید مانند ارتکاب جرایم بشردوستانه، نقض حقوق بشر و دیگر قضایا باشند. فکر می‌کنم، هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای هیچ کشوری برای اعمال تحریم بر وزیر امور خارجه ایران وجود ندارد. ظریف مدت طولانی را در ایالات متحده گذراند، حتی در آنجا تحصیل کرد و تعامل گسترده‌ای نه تنها با دیپلمات‌ها بلکه با جامعه آمریکا از جمله دانشگاهیان آمریکایی داشت و مواضع او با شناخت از جامعه آمریکا و در جهت منافع ایران اتخاذ می‌شود.

نسوتیان، ضمن بیان اینکه سازمان ملل از این اقدام ایالات متحده ابراز تاسف می‌کند، خاطر نشان کرد: در داخل خود آمریکا انتقادات گسترده‌ای از تصمیم دولت ترامپ برای اعمال تحریم بر وزیر امور خارجه ایران وجود دارد. مخالفان مهم ترامپ مانند «بایدن» به وضوح واکنش جدی خود را نشان دادند. او حتی تأکید کرد که اگر در انتخابات آینده به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود، برجام را ادامه خواهد داد. آن‌ها کاری که دولت ترامپ انجام داده را بی دقتی سیاسی می‌دانند. این تحولات همچنین نشان می‌دهد که سیاست در ایالات متحده یکی نیست. ظاهراً انگیزه این بود که ظریف به ایالات متحده دسترسی نداشته باشد.

او تاکید کرد: اگرچه در سفر به آمریکا محدودیت‌های سختی را علیه ظریف اعمال کرده بودند، اما ظریف توانست کاری را که می‌خواست انجام دهد. این همان چیزی است که دولت آمریکا می‌خواهد با بسته شدن صدا‌های دیگر بویژه قبل از انتخابات آمریکا انجام دهد تا از رسانه‌ها فقط یک صدا شنیده شود.

این پژوهشگر اندونزیایی با بیان اینکه رفتار آمریکا مغایر با اصول دموکراسی و آزادی بیان است و به گفته ظریف آنچه آمریکا انجام می‌دهد، فشار حداکثری بر ایران است، اظهار کرد: ایالات متحده به مسأله حقوق بشر و آزادی بیان اهمیتی نمی‌دهد. بلکه آن‌ها می‌خواهند ایران را تحت فشار شدید قرار دهند تا به اهدافشان برسند.

نسوتیان گفت: واقعیت این است که ایران نمی‌خواهد از سیاست ایالات متحده پیروی کند. تحریم‌های ایالات متحده نه تنها بر ایران بلکه بر سایر کشور‌ها تأثیر دارد. از طرف دیگر نیاز‌های کشور‌های جهان توسط ایالات متحده قابل تأمین نیست. به همین خاطر، کشور‌های دنیا به برقراری روابط با ایران ادامه خواهند داد. بسیاری از کشور‌ها با تحریم‌های آمریکا علیه ایران موافق نیستند، زیرا آن‌ها خواسته‌ها و نیاز‌های ملی خود را دارند که مطابق با خواسته‌های آمریکا نیست.

انتهای پیام/

 

برچسب ها:

سیاسی