به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در پی انتشار گزارشی در سایت خبرگزاری دویچه وله با عنوان «جمهوری اسلامی، فرار مغزها و انکار واقعیات» نسبت به مطالب خلاف واقع و بدون مستندات این گزارش، مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با صدور اطلاعیهای بر کذب بودن مندرجات این گزارش تأکید و نکاتی را مطرح کرده است.
در متن این اطلاعیه آمده است: در متن گزارش یادشده، به مواردی متعددی اشاره شده است که از پایه اشتباه و یا کذب محض است. از این جمله این اشتباهات و مطالب غیرواقع میتوان به گزارش صندوق بینالمللی پول اشاره کرد. گزارش صندوق بین المللی پول در سال 1389 که بر مبنای آن ادعا می شود که ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان در میان ۹۱ کشور در حال توسعه یا توسعه نیافته جهان مقام نخست را دارد، این گزارش وجود خارجی ندارد و لذا چنین آمار و اطلاعاتی از پایه کذب می باشند.
همچنین اظهارات منتسب به بهرام صلواتی در زمینه آمار مهاجرت نخبگان در گزارش منتشر شده آن خبرگزاری، مخدوش است و برای مثال آمار مربوط به ایرانیان خارج از کشور که از قول ایشان به استناد مصاحبه وی با روزنامه شهروند مورخ دوشنبه 14 مرداد 1398 به اشتباه 16 میلیون نفر مورد ارجاع قرار گرفته است، در حالیکه عدد مذکور در این مصاحبه 6/1 میلیون نفر است.
بر اساس این اطلاعیه، اظهارات منتسب به باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت که در گزارش مذکور به تاریخ 22 مرداد 1389 قید شده است نه تنها با اظهارات مورد تائید ایشان و روابط عمومی وزارت بهداشت مغایرت دارد، بلکه لازم به توجه است که ایشان در تاریخ مذکور هیچ اظهارنظری در زمینه مهاجرت نخبگان نداشته و احتمالاً مراد و مقصود نویسنده اظهارات ایشان در سال 1398 بوده است! که آن اظهارات نیز برابر جوابیه موجود در همان سایت و همان روز تکذیب شده است.
اظهارات منتسب به سالاریه معاون بنیاد ملی نخبگان که در گزارش به آن استناد شده است مبنی بر اینکه: در 10 ساله میان ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ خورشیدی، ۲۵ تا ۳۰ درصد دانشجویان و متخصصان کشور، ایران را ترک کرده اند از اساس کذب و بی پایه است و چنین اظهار نظری در هیچ زمان و مکانی صورت نپذیرفته است.
همچنین در بخش دیگری از اطلاعیه معاونت علمی و فناوری آمده است: موارد فوق الذکر صرفاً نمونه هایی از اشتباهات و تناقضات آماری متعدد گزارشی است که خود با هدف اشاره به آمار و اطلاعات متناقض و نادرست در حوزه مهاجرت نخبگان ایران تهیه و منتشر شده است! بر همین اساس بنظر می رسد گزارش مذکور با بی دقتی، بشکل مغرضانه و مبتنی بر جهت گیری سیاسی با اتکا و استناد بر منابع آماری بی پایه و اساس موجود در اینترنت و فضای مجازی تهیه شده است.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی از رسانههای داخلی و خارجی درخواست کرد اطلاعات و آمارهای خود در این خصوص را از مراکز منابع آماری معتبر از جمله رصدخانه مهاجرت ایران وابسته به دانشگاه صنعتی شریف و بنیاد ملی نخبگان کسب کنند.
همچنین این مرکز حق پیگیری قانونی پیرامون اتهامات وارده به مسؤولان و نیز انتشار مطالب کذب را از طریق مجاری قانونی را برای خود محفوظ می داند.
انتهای پیام/