اجرای طرح مرخصی ۹ ماهه بارداری در حال تامین اعتبار است

5d611d46df86f_5d611d46df871
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: موضوع زنان و خانواده یک مسئله زنانه نیست بلکه همه دستگاه‌ها باید در تحقق اهداف آن مشارکت کنند.

 معصومه ابتکار در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی به موضوع عدالت جنسیتی اشاره کرد و گفت: عدالت جنسیتی برگرفته از آموزه های قرآن کریم است. سیاست عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه کشور و در ماه ۱۰۱ به صراحت مورد اشاره قرار گرفته است و از ابتدای دولت دوازدهم شاخص عدالت جنسیتی در محورهای مختلف نیز تدوین شد.

ابتکار اضافه کرد: شاخص‌های کلی عدالت جنسیتی تدوین و سپس شاخص های اقتصادی نیز تدوین و ابلاغ شد. در مرحله بعدی تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده به استان ها محول شد تا براساس اولویت های استان ها این سند تدوین شود. وی با بیان اینکه این سند قابلیت بازنگری در بازه های زمانی را دارد و باید به لحاظ اجرایی به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد، افزود: موضوع زنان و خانواده یک مسئله زنانه نیست بلکه همه دستگاه ها باید در تحقق اهداف آن مشارکت کنند و در سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده نیز به عقب افتادگی های حوزه زنان و دختران که به فرد و خانواده آسیب وارد کرده است، نگاه ویژه ای خواهد شد.

ابتکار با تاکید بر اینکه بین موجودیت زن و خانواده دوگانگی و تقابلی وجود ندارد، گفت: همه آحاد جامعه به بستر خانواده نیاز دارند. زن نباید برای داشتن شغل و استقلال مالی مجبور به گذشتن از نقش های خانوادگی خود شوند و بالعکس، که در این راستا اجرای طرح مرخصی ۹ ماهه بارداری در حال تامین اعتبار است و باید اجرای آن مورد توجه قرار گیرد و حتی در صورت عدم اجرا بانوان در این رابطه اقدام حقوقی کنند.

وی با اشاره به تکالیف دولت در حوزه خانواده بیان کرد: سند آموزش های قبل از ازدواج تدوین شده و براساس آن ۶ ساعت آموزش در این رابطه الزامی است.

معاون رییس جمهوری اجرای طرح ملی گفت و گوی خانواده که رفع اختلال در ارتباطات درون خانوادگی، سوءتفاهم، لکنت زبان و عدم اقدام متقابل که به خشونت لفظی و رفتاری و حتی طلاق می انجامد را هدف قرار داده است، طرح تولید محصول سالم و استاندارد ویژه زنان روستایی، طرح زنان سرپرست خانوار و آموزش مهارت کسب و کار که تاکنون ۱۲ هزار زن در آن مشارکت داشته اند و توان‌افزایی سازمان های مردم نهاد را از جمله طرح های در حال اجرای معاونت زنان و امور خانواده دانست.

وی با اشاره به اینکه سمن ها محور اصلی تحولات اجرایی هستند و استان مرکزی از ظرفیت های مناسبی در حوزه سازمان های مردم نهاد برخوردار است، گفت: توافق نامه ای با سازمان بهزیستی جهت حمایت از اورژانس اجتماعی منعقد شده است، همچنین طرح های خودمراقبتی نیز مد نظر است که برای کارشناسان استان نیز اجرایی خواهد شد. معاونت امور بانوان نیز آمادگی حمایت از صندوق های خرد بانوان روستایی را دارد که برای ارتقای وضعیت زنان روستایی و اشتغال موثر است.

ابتکار سند ارتقای وضعیت زنان استان را سند تحولی مهمی برای استان دانست و گفت: انتظار داریم همه دستگاه های اجرایی تکالیف خود را به صورت کامل انجام دهند.

وی با اشاره به ضرورت پیش بینی فضای ورزشی مناسب برای دختران، تصریح کرد: اگر خواهان داشتن دختران، زنان و مادران با شاخص های سلامت روح و روان و جسم هستیم باید برای ورزش دختران به صورت خاص برنامه ریزی داشته باشیم. سیاست عدالت جنسیتی این نیست که چون مدارس اشراف دارند دختران نباید ورزش کنند، بلکه باید مناسب سازی مدارس انجام گیرد.

برچسب ها:

اجتماعی