یک متخصص چشم با اشاره به علل بروز بیماری ماکولا به تشریح راههای درمانی آن پرداخت.
سعید یادگاری متخصص چشم درباره بیماری «تباهی لکه زرد» اظهار کرد: هنوز دلیل اصلی این نوع بیماری شناخته نشده است اما میتوان تا حدودی دلایل آن راعلتهای مختلف همچون عوامل محیطی، تغذیهای، تماس با نور ماورای بنفش و زمینههای ژنتیکی بدانیم؛ ماکولا قسمت حساس چشم به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی کاربرد دارد.
او افزود: اگر افراد خانواده به این نوع بیماری مبتلا باشند، حتما دیگر اعضای هم به آن دچار می شوند پس زمینه ارثی هم بر این بیماری تاثیر بسزایی دارد و باید نسبت به راههای جلوگیری از تباهی لکه زرد توجه بیشتری داشته باشید.
متخصص چشم درباره علائم بیماری تباهی لکه زرد بیان کرد: افراد مبتلا به این بیماری بهتدریج دید مرکزی خود را از دست میدهند و فرد ممکن است بعد از مدتی برای خواندن، نوشتن، رانندگی یا تشخیص چهرههای آشنا با دشواری روبهرو شود.
او با اشاره به اینکه علت اصلی این نوع بیماری تاری دید است؛ ادامه داد: ماکولا به دو دسته خشک و مرطوب تقسیم شده که ماکولا از نوع خشک موجب کاهش تدریجی دید مرکزی میشود و زمانی حس میشود که بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد در واقع نوع خشک، از آن دسته خوش خیم هاست که آسیب زیادی به دستگاه بینایی نمیرساند و حتی در مراحل پیشرفته، دید تشخیصی فرد از بین نمیرود.
متخصص چشم درباره نوع مرطوب ماکولا بیان کرد: نوع مرطوب ماکولا اثرات مخربی بر چشم فرد خواهد گذاشت، اما شیوع کمتری دارد؛ در نوع مرطوب علاوه بر ضعیف شدن بینایی، برخی عروق جدید زیر لکه زرد شروع به رشد میکنند که دید فرد را به شکل غیرمنتظرهای کاهش میدهند؛ بهطوری که بیمار حتی میتواند سیرکاهش دیدش را احساس کند.
او درباره علل این بیماری متذکر شد: هر چند که منشاء بیماری همچنان ناشناخته است اما عملکرد سیستم ایمنی در بروز این بیماری دخالت دارد؛ بعد از بررسی عوامل خطرساز این نوع بیماری عواملی مانند وزن، سن، سطح کلسترول و سبک زندگی تاثیر بسیاری در جلوگیری از این عارضه دارد.
متخصص چشم درباره درمان قطعی این نوع بیماری بیان کرد: در حال حاضر برای این نوع بیماری هنوز درمان قطعی یافت نشده است، اما تا حدودی توسط داروهای خاص و تغذیه اعم از ویتامینها میتوان مانع پیشرفت ماکولای خشک شد؛ بنابراین توصیه میشود افرادی که علائم اولیه را دارند، با نظر پزشک، از قرصهای مخصوصی که ترکیبات ویتامینه دارند استفاده کنند.
او متذکر شد: در نوع مرطوب درمان سختتر است، زیرا عروق جدید رشد کرده اند درحالی که تقریبا هیچ درمانی برای نوع مرطوب وجود ندارد.
متخصص چشم تاکید کرد: به تازگی آمپولهایی برای تزریق داخل چشم برای نوع مرطوب تولید شده است که نباید خودسرانه استفاده کرد و حتما باید با توصیه پزشک این کار صورت بگیرد.