وبسایت گجت نیوز - رضا موسوی: تلویزیون از اصلیترین کالاهای موجود در هر خانه است و از این رو قصد داریم تا بزرگترین سازندگان تلویزیون بر اساس سهمشان از بازار در سال ۲۰۱۹ را معرفی کنیم.
تلویزیون کالایی است که در هر خانه یافت و معمولا در ساعاتی از روز خانوادهها را برای تماشای برنامههای مورد علاقهشان دور یکدیگر جمع میکند. کمپانیهای بسیاری در سرتاسر دنیا اقدام به تولید جعبه جادو میکنند، با این حال ما قصد داریم تا هشت سازنده برتر در این زمینه را معرفی کنیم.
در گذشته رنگی و سیاه سفید بودن معیار انتخاب تلویزیون برای خریداران بود. پس از آنکه تلویزیونهای رنگی بازار را در دست گرفتند، ویژگیهای دیگری همچون ابعاد نمایشگر، صاف یا برآمده بودن نمایشگر به معیارهای انتخاب تبدیل شدند. با ظهور تلویزیونهای پلاسما و LCD، موارد دیگری نظیر کنتراست، وضوح، مصرف برق و طول عمر ذهن خریدار را مشغول میکرد. پس از آن تلویزیونهای LED وارد بازار شده و با منقرض کردن نسل تلویزیونهای پلاسما و LCD، بازار را در دست گرفتند.
و، اما امروزه تلویزیونهای LED نیز در اندازهها و انواع مختلف ساخته میشود و نسبت به تلویزیونهای قدیمی، قابلیتهای پرشمار دیگری دارند. وضوح تصویر تلویزیونهای امروزی حداقل فول اچ دی و معمولا ۴K است و البته همچون گذشته بار دیگر صاف و یا خمیده بودن بار دیگر یکی از فاکتورهای انتخاب است. امروزه سازندگان برای تلویزیونهای بالارده خود از سیستمهای صوتی ساخت برترین سازندگان این زمینه همچون هارمن/کاردن استفاده میکنند تا بتوانند ضمن ارائه تصویری عالی، صدایی بیمانند نیز به گوش خریدار برسانند. هوشمند بودن تلویزیون در کنار سیستم عامل و امکان دسترسی به سرویسهایی همچون نتفیلیکس و دیگر شبکههای آنلاین از طریق اینترنت نیز از دیگر معیارهای استاندارد انتخاب در این روزهاست.
در ابتدا پیش از آنکه به معرفی بزرگترین سازندگان تلویزیون بپردازیم بایستی بادآوری کنیم که تلویزیونهای LED نیز همچون تلویزیونهای LCD دارای نمایشگر کریستال مایع (پنل LCD) هستند، با این تفاوت که نور پس زمینه توسط LED تامین میشود و همچون تلیویزیونهای LCD دیگر خبری از نمایشگر مایع نیست. البته در تلویزیونهای گران قیمت همچون تلویزیونهای OLED ساخت LG از نمایشگر کریستال مایع نیز خبری نیست و تلویزیون تماما از دیودهای LED تشکیل شده است که این امر موجب ارائه تصویری باکیفیتتر و رنگهایی با حجم بسیار بالا و خیره کننده میشود.
و، اما بزرگترین سازندگان تلویزیون در دنیا کدامند؟
رتبه شماره هشت: ویزیو
بزرگترین سازندگان تلویزیونویزیو (Vizio) یک برند آمریکایی نوپا در این صنعت است که سال ۲۰۰۲ در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد. این کمپانی با وجود نوپا بودن موفق شده در جمع بزرگترین سازندگان تلویزیون قرار بگیرد.
ویزیو برای رقابت با غولهای این صنعت اقدام به عرضه محصولاتش با قیمت مناسب میکند. البته پایینتر بودن قیمتهای ویزیو نسبت به دیگر برندها به معنی پایین بودن کیفیت آنها نیست، بلکه کاملا برعکس است و محصولات این برند بسیار با کیفیت هستند.
ویزیو در زمینه ساخت تلویزیونهایی با مصرف برق بهینه سرمایه گذاری و پژوهشهای فراوانی کرده تا بدین ترتیب خریدارن نه تنها برای خرید یک جنس با کیفیت ناچار به پرداخت هزینه گزاف نباشند، بلکه حتی پس از خرید نیز هزینه زیادی متحمل نشوند. تلویزیونهای این برند فرمان پذیری صوتی داشته و با دستیارهای هوشمند آمازون الکسا و گوگل اسیستنت نیز جفت میشوند. همچون بسیاری از تلویزیونهای امروزی نیز محصولات ویزیو قابلیت Mirror Link داشته که آن را مدیون قطعه کروم کست داخلی خود است.
تلویزیونهای این برند با لبههای نازک خود بسیار زیبا هستند و پنلهایشان نیز از Dolby Vision HDR پشتیبانی میکنند. این کمپانی از سال ۲۰۱۹ نیز وارد بازار تلویزیونهای نقطه کوانتومی شد تا به رقابت با سامسونگ بپردازد.
رتبه شماره هفت: پاناسونیک
پاناسونیک یک کمپانی بسیار قدیمی است که در سال ۱۹۱۸ تاسیس شد و دیدن آن در جایگاه هفتم شاید کمی دردناک باشد که البته مقصر آن همانطور که در مقاله «چه بر سر غولهای الکترونیکی ژاپن آمد؟» نیز خود ژاپنیها هستند. پاناسونیک از قدیمیهای صنعت تلویزیون است و از زمان نمایشگرهای سیاه و سفید در بازار حضور داشت و در دورههای مختلف همچون رنگی شدن، ورود تلویزیونها به عصر دیجیتال، افزایش ابعاد و کیفیت نیز از یارهای ثابت بازی بوده است. همچنین در متحول کردن این زمینه و عرضه محصولات انقلابی تا به امروز فعالیت بسیاری داشته است.
امروزه این کمپانی در زمینه پردازش تصویر دیداری تمرکز بسیاری دارد تا بتواند بالاترین کیفیت تصویر به بیننده ارائه دهد که حاصل آن ساخت قدرتمندترین تراشه پردازش تصویر در دنیای تلویزیونها به نام Studio Color HCX۲ است. این پردازنده میتواند کوچکترین جزئیات تصاویر HDR را نیز نشان دهد.
پاناسونیک یکی از اصلیترین سازندگان تلویزیونهای OLED در دنیاست و طیف گستردهای از قابلیتها را همراه به تلویزیونهایش به خریداران عرضه میکند.
رتبه شماره شش: اسکایورث
اسکای ورث (Skyworth) یک کمپانی چینی است که در سال ۱۹۸۸ در شهر شنژن تاسیس شد و امروزه در جایگاه ششم را در بین بزرگترین سازندگان تلویزیون دارد. این کمپانی که محصولات بسیاری تولید میکند، توانسته با ارائه محصولات با کیفیت رشد در بازار تلویزیون خوبی داشته باشد و انتظار میرود تا پایان سال سهم بیشتری از بازار را از آن خود کند.
تلویزیونهای این کمپانی نیز قابلیتهای متنوعی داشته و ضمن عملکرد بهینه، صدا و تصویر بسیار با کیفیتی نیز ارائه میدهند. طراحی مدرن و بهره گیری از هوش مصنوعی نیز در تولیدات جدید اسکای ورث دیده میشود.
رتبه شماره پنج: تی سی ال
بزرگترین سازندگان تلویزیونتی سی ال یکی از بزرگترین کمپانیهای چینی است که در سال ۱۹۸۱ تاسیس و محصولات الکترونیکی و الکتریکی تولید میکند. تی سی ال در صنعت تلویزیون رشد چشمگیری داشت و طیف گستردهای از تلویزیونهای LED هوشمند در ابعاد و وضوح مختلف را تولید کرده و با قیمت نازل به بازار عرضه میکند. حتی برخی کمپانیها همچون آلکاتل و سامسونگ نیز در دهه ۲۰۰۰ تولید برخی مدل از تلویزیونهای LCD خود را به دلیل پایین بودن هزینه تولید به TCL واگذار کردند.
تی سی ال برای اینکه نام خود را بیش از پیش بر زبانها اندازد دست به همکاری با کمپانیهای مختلف در زمینههای ورزشی، سرگرمی، موزیک، فیلم و فناوری زد. این کمپانی با استفاده از فناوریهای خود پنلهای LED با کیفیت بالایی تولید میکند که میتوانند رنگها و جزئیات تصویر را به بهترین نحو نمایش دهند. برخورداری از کروم کست داخلی نیز یکی دیگر از استانداردهای همه گیر است که تلویزیونهای تی سی ال نیز از آن بهرهمند هستند.
رتبه شماره چهار: هایسنس
هایسنس قدیمیترین کمپانی تولید کننده محصولات الکترونیکی و الکتریکی مصرفی در چین است که در سال ۱۹۶۹ توسط دولت چین تاسیس شد. این کمپانی دولتی یکی از بزرگترین سازندگان تلویزیون در دنیا و موفقترین برند چینی در این زمینه است. هایسنس با عرضه محصولات با کیفیت و قیمت گذاری پایین برای آنها رقبا را به چالش میکشد؛ دلیل آن نیز چینی بودن کمپانی و دسترسی به نیروی کار ارزان و همچنین حمایتهای دولت این کشور است.
البته بیان این نکته نیز خالی از لطف نیست که کمپانیهای چینی همچون هایسنس و TCL دلیل فروش بالای خود را مدیون خاک خود و جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری کشورشان هستند. در حال حاضر بازار این کشور، به ترتیب سهم هر کمپانی از فروش، در دستان هایسنس، تی سی ال، اسکای ورث، هایر، چانگ هنگ، کونکا، LeTV و شیائومی است و مردم این کشور به سراغ برندهای کرهای، ژاپنی و غربی نمیروند.
این کمپانی برای هر سلیقه و بودجهای تلویزیون دارد و دست مشتری برای انتخاب بین محصولات این برند، و صد البته در ازای مبلغی مناسب، حسابی باز است. این کمپانی همچنین برای مشتریانی که مشکل شنوایی دارند نیز محصولاتی با قابلیتهای ویژه تولید میکند. تلویزیونهای OLED نیز در سبد محصولات این کمپانی قرار دارند.
هایسنس برای گسترش خود در سال در سال ۲۰۱۵ خط تولید تلویزیونهای شارپ در مکزیک را خریداری و با نام شارپ تلویزیون تولید میکرد که البته به دلیل پایین بودن کیفیت محصولات تولیدی، کمپانی ژاپنی شارپ بابت بدنام شدن نام برندش از هایسنس شکایت کرد. توشیبا نیز ۹۵ درصد از سهام صنعت ساخت تلویزیون خود را در سال ۲۰۱۷ به هایسنس فروخت.
رتبه شماره سه: سونی
بلاخره وارد لیگ بزرگان در بین بزرگترین سازندگان تلویزیون شدیم. سونی نیازی به تعریف نداشته و همه آن را میشناسیم. این کمپانی در سال ۱۹۴۶ تاسیس و یکی از پیشروان صنعت تلویزیون محسوب میشود. ۷ درصد از تلویزیونهایی که در دنیا به فروش میرسند ساخت سونی هستند.
سونی و دیگر برندهای ژاپنی روزگاری پرفروشترین تلویزیونهای دنیا بودند، تا اینکه توفان کرهای از راه رسید و سرانجام در سال ۲۰۰۶ با کنار زدن سونی به عنوان پرفروشترین برند ژاپنی تلویزیون، کرهایها بر این بازار حاکم شدند. تا پیش آغاز حاکمیت کرهایها، بازار تلویزیون در انحصار شش برند ژاپنی سونی، پاناسونیک، هیتاچی، شارپ، جی وی سی و توشیبا بود.
و، اما از مرور خاطرات که بگذریم، امروزه سونی همانطور که شعار معروفش یعنی “make.believe” اظهار میکند، روی نوآوری در ساخت محصولات جدید تمرکز دارد و ایدههای خلاقانه را به محصولات واقعی تبدیل میکند. خط تولید تلویزیونهای براویا که پرچمداران سونی محسوب میشوند از تراشههای پردازش تصویر اختصاصی X۱ Extreme بهره میبرند که کیفیتی شگفت انگیز برای بیننده به ارمغان میآورد.
سونی از سازندگان تلویزیونهای بسیار با کیفیت OLED است و در راستای سیاست ساخت محصولات نوآورانه، اقدام به یکپارچه سازی بلندگو با نمایشگر کرده و بدینترتیب صدا و جلوههای صوتی ویژه را میتوان دقیقا از همان نقطهای شنید که تصویر منشا صدا روی صفحه نمایش داده میشود. محصولات این کمپانی بسیار گسترده است و شامل تلویزیونهای هوشمند در ابعاد مختلف برای سلیقههای متفاوت است. البته نکتهای که درباره تلویزیونهای سونی باید به آن توجه داشت این است که محصولات این برند گران قیمت و بالارده هستند و غول ژاپنی ترجیح میدهد سیاست قدیمی خود را حفظ کرده و تن به کاهش قیمتها ندهد.
رتبه شماره دو: ال جی
کمپانی ال جی در سال ۱۹۵۸ در کره جنوبی تاسیس و از سال ۲۰۰۹ که سونی را پشت سر گذاشت، توانست جایگاه دوم در بین بزرگترین سازندگان تلویزیون در دنیا را کسب کند. این کمپانی به عنوان بزرگترین و اصلیترین سازنده تلویزیونهای OLED در دنیا محسوب میشود و محصولات بالارده خود را نیز با نام LG SIGNATURE به دست مشتریان میرساند. در حال حاضر ۱۲ درصد از تلویزیونهای فروخته شده در دنیا از برند LG هستند.
محصولات ال جی نیز بسیار متنوع بوده و شامل تلویزیونهای هوشمند در انواع OLED، LED و البته تلویزیونهای نقطه کوانتومی NanoCell است که رقیب مستقیم تلویزیونهای نقطه کوانتومی QLED سامسونگ محسوب میشوند. فراموش نکنید که تلویزیونهای OLED از اساس با QLEDها تفاوت دارند و مقایسه فناوری این دو با یکدیگر درست نیست. گرچه در نهایت خریدار بایستی صرف نظر از فناوری ساخت، با توجه به ویژگیهای هر پنل و بسته به سلیقه خود و آنچه که از دو نمایشگر میبیند دست به انتخاب بزند.
این کمپانی از سال ۲۰۱۳ بازار تلویزیونهای OLED را در دست گرفت و هر سال جوایز زیادی در این زمینه دریافت میکند. برای نمونه؛ ال جی امسال نیز همچون سال قبل توانست جایزه بهترین تلویزیون نمایشگاه CES را به خود اختصاص دهد. به تازگی نیز دستگاههای صوتی و تلویزیونهای ال جی موفق به کسب بالاترین امتیازها در رقابتهای سالانه EISA AWARDS شدند.
ال جی از نوآوران این عرصه محسوب میشود و امروزه تلویزیونهای هوشمند خود را در ترکیب با هوش مصنوعی اختصاصی خود که با نام تجاری LG ThinQ شناخته میشود به بازار عرضه میکند؛ این هوش مصنوعی قابلیت پردازش زبان طبیعی دارد و میتواند به صورت کاملا هوشمندانه فرامین صوتی را تحلیل و اجرا کند. تلویزیونهای این کمپانی کیفیت تصویر و صدایی شگفت انگیز دارند و بهترین تجربه را برای کاربران فراهم میکنند.
رتبه شماره یک: سامسونگ
قطعا از همان ابتدای نوشتار همه میدانستند در بین بزرگترین سازندگان تلویزیون در دنیا سامسونگ جایگاه نخست را دارد. این چایبول کرهای در سال ۱۹۶۹ تاسیس شد و امروزه ۲۰ درصد از بازار تلویزیون را در دست دارد. همچنین ۵۰ درصد از تلویزیونهای ۷۵ اینچی در دنیا نیز از برند سامسونگ هستند.
Samsung The Wall
همانطور که گفته شد سامسونگ در سال ۲۰۰۶ پس از آنکه ساموراییهای ژاپنی را یکی پس از دیگری شکست داد، دژ سونی را نیز فتح کرد و بزرگترین سازنده تلویزیون در دنیا شد. سامسونگ در تسخیر این بازار بسیار موفق ظاهر شده، به طوری که امروزه نام خود را مترادف واژه تلویزیون کرده است!
سامسونگ اولین کمپانیای است که موفق به عرضه تلویزیونهای LED و LED سه بعدی به بازار شد. این کمپانی امروزه نمایشگرهای نقطه کوانتومی خود که حاصل ۱۵ سال کار و تحقیق سامسونگ هستند را با نام انحصاری QLED به عنوان بالاردهترین محصولاتش با تراشه پردازش تصویر انحصاری Samsung Q Engine به بازار عرضه میکند که کیفیت خیره کننده و بیمانندی دارد. با این حال به بازار تلویزیونهای OLED وارد نشده و این تجارت را برعهده هم وطنش یعنی ال جی گذاشته است.
ناگفته نماند در تلویزیونهای QLED نیز از نمایشگر کریستال مایع (LCD) استفاده میشود و تامین نور پس زمینه برعهده پنل LED است، اما یک فیلتر متشکل از نقاط کوانتومی نیز در این نمایشگرها وجود دارد که میتواند رنگ را بسیار عمیقتر از پیش در حجم صد درصد تولید و روشنایی را طبق میزان نوردهی پشت تغییر دهد. NanoCell نیز یک فناوری مشابه QLED است، اما به ال جی تعلق دارد و همانطور که پیشتر اشاره شد، رقیبی برای تلویزیونهای گران قیمت سامسونگ است. هرچند تا به اینجای کار همچنان OLED به دلیل ویژگیهای ذاتی خود تصویر باکیفیتتری نسبت QLED و NanoCell ارائه میدهد و باید صبر کرد و دید آیا تکامل نمایشگرهای نقطه کوانتومی میتواند سبب پیشی گرفتن آنها از OLEDها شود یا خیر. ش