بیماری «آب سیاه» چیست؟

حسین محمدربیع، متخصص چشم پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «آب‌سیاه یا گلوکوم»، اظهار داشت: بیماری آب‌سیاه یا گلوکوم در کنار بیماری آب‌مروارید قرار دارد و در دنیا سازمان بهداشت جهانی و سازمان‌های بهداشتی کشورها موظف به پیگیری آن هستند؛ چرا که باعث آسیب چشم می‌شود. 

وی ادامه داد: ویژگی بیماری آب‌سیاه این است که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، باعث آسیب شدید بینایی می‌شود. 

وی افزود: طبق تعریف، زمانی گفته می‌شود که شخص آب‌سیاه دارد که فشار چشمی‌اش از حد طبیعی که معمولاً 22 است، بیشتر شود و به طور طولانی‌مدت این فشار باقی می‌ماند و به دلیل اینکه هیچ علامتی ندارد، این افزایش فشار باعث آسیب عصب بینایی شده و این آسیب نیز باعث آسیب میدان بینایی فرد می‌شود. 

محمدربیع متذکر شد: افزایش فشار چشم، آسیب عصب بینایی و آسیب میدان بینایی را اصطلاحا آب‌سیاه یا گلوکوم می‌گویند. این بیماری به دلیل اینکه علائم مشخصی ندارد به دزد بیماری معروف است؛ یعنی زمانی بیمار متوجه می‌شود که بیماری پیشرفت کرده و قادر به پیشگیری نیست. 

این متخصص چشم پزشکی گفت: افراد بعد از 40 سالگی باید به طور مرتب به چشم‌پزشک مراجعه کنند و پزشک با تشخیص و درمان‌ آن، از آسیب بینایی جلوگیری کند. 

وی گفت:‌ افراد بعد از 40 سالگی باید سالی یکبار از جهت آب‌مروارید و آب سیاه معاینه شوند، اما کسانی که زمینه فامیلی بیماری آب سیاه یا سابقه دیابت دارند، بهتر است در هر سنی که هستند به چشم‌پزشک مراجعه کرده و تحت معاینه قرار گیرند. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی