برای به دست آوردن بهترین نتیجه از آزمایش خون و کاهش میزان کبودی و ترس از خونگیری که دربرخی افراد شایع است کارشناسان توصیه میکنند افراد با آمادگی به آزمایشگاه مراجعه کنند.
از توصیههای متخصصان برای سهولت درخونگیری، گرم گردن دست یا بخشی از بدن است که باید مورد خونگیری قرار گیرد.
گرم کردن دست شامل ماساژ دادن آرام دست است که سبب بهبود جریان خون میشود. کارشناسان توصیه میکنند پیش از خونگیری حداقل به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ماساژ دست یا پا انجام شود.
همچنین برای انجام آزمایش خون لباس آزاد، اما اندکی گرم بپوشید، این کار سبب افزایش دمای پوست و به این ترتیب خونگیری آسان میشود.
در زمان خونگیری هرنوع حساسیت یا سابقه شوکی که دارید را به متخصص اطلاع دهید. از جمله حساسیت به لاتکس دستکش کارشناس خونگیری که میتواند سبب حساسیت شما شود.
برخی افراد هم به دلیل افت قند خون در زمان خونگیری دچار شوک و از دست دادن هوشیاری میشوند که در این زمان لازم است پیش از انجام خونگیری به متخصص اطلاع دهند تا اقدامهای لازم برای جلوگیری از شوک انجام شود. عده دیگری از افراد دچار ترس از سوزن یا انجام تزریقات هستند که در صورت ترس بسیار زیاد حتماً باید به کارشناس مراجعه کنند تا راهکارهای لازم برای غلبه بر این نوع ترس را یاد بگیرند.
کارشناسان توصیه میکنند افراد در زمان خونگیری استرس نداشته باشند، برای رفع استرس میتوان از روش تنفس دیافراگمی استفاده کرد.
استرس در زمان خونگیری میتواند سبب سفت شدن رگهای خونی و مشکل متخصص خونگیری برای دریافت نمونه خون از شما شود.
در صورتی که دچار افت قند خون در زمان خونگیری میشوید برای جلوگیری از بروز شوک و بی حالی همراه خود آب، آبمیوه، شکلات و آبنبات و میوه داشته باشید تا پس از خونگیری با اجازه کارشناس خونگیری مصرف کنید.
از جمله شایعترین عارضهها پس از خونگیری، بروز کبودی در اثر ورود سوزن است. کبودی میتواند بلافاصله پس از خونگیری یا طی ۲۴ ساعت پس از خونگیری روی دهد.
برای کاهش این عارضه کارشناسان توصیه میکنند بلافاصله پس از اتمام خونگیری فشار متعادل بر روی نقطه مورد خونگیری انجام شود، این کار سبب کاهش خونریزی درون بافتی پوست و کاهش کبودی میشود.
در صورت افزایش کبودی یا بروز هماتوم کارشناسان توصیه میکنند افراد حتماً به متخصص مراجعه کنند.