علائم هشدار دهنده «عفونت ادراری» در «کودکان» را بشناسید

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مهری مهراد رئیس انجمن  نورویورولوژی، با اشاره به اختلالات مادر زادی که باعث ایجاد مثانه عصبی می شود، اظهار داشت: هر نوزادی که به دنیا می‌آید اگر در بالای چین باسن در پایین ستون فقرات بال یا توده رنگی یا وجود خال مودار باشد، نشانی از یک اختلال در ستون فقرات است.

وی ادامه‌داد: همه این موارد صد در صد مشکل ادراری در آینده خواهد داشت و باید نوزاد چند روز پس از تولد جراحی شود.

رئیس انجمن نورویورولوژی با اشاره به بیماری میلومننگوسل، بیان داشت: ضایعه اعصاب نخاعی در این افراد باعث مشکل عصبی مثانه، بی اختیاری مدفوع و ادرار و انواع اختلالات مثانه می‌شود که سبب نارسایی کلیه در صورت عدم درمان می‌شود.

مهراد از راه‌اندازی کمپین اطلاع‌رسانی درباره عفونت‌ها و مشکلات ادراری در دانش آموزان در مهرماه خبر داد و گفت: در این کمپین با کمک رسانه ها و شبکه آموزش تلویزیون و با استفاده از بروشورهای اطلاع رسانی در مدارس منطقه یک انجام می شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه به عفونت های ادراری،خاطرنشان کرد:گاهی یک شب ادراری ساده در مننگومیانسل ساده دیده می شود اما شب ادراری علامتی از یک بیماری زمینه ای است ؛مانند خیس کردن کودک در روز و شب که باید به آن توجه کرد و به متخصص ارولوژی مراجعه کرد.

این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار با اشاره به نقش مثانه در بدن،بیان داشت:مثانه محل ذخیره کردن ادرار است و وقتی در می شود آنرا از طریق مجرای ادراری تخلیه می شود البته تا سن شش سالگی کنترل ادرار در کودکان وجود ندارد.

رئیس انجمن نورویورولوژی  با اشاره به وجود مشکل ریفلاکس ادراری در برخی کودکان،یاد آور شد:ریفلاکس زمانی ایجاد می شود که مثانه پر شده و از سوراخ حالی به کلیه برمی گردد و سبب دیالیزی شدن کودک و نارسایی او می شود.

مهراد با اشاره به علائم عفونت های ادراری در کودکان،ابراز داشت:شب ادراری ،شب و روز ادراری کودک،عدم تخلیه کافی ادرار،قطره قطره آمدن و قطع و وصل شدن و نگه داشتن ادرار برای ساعت های طولانی در کودکان بعد از سه سالگی از جمله نشانه‌های هشدار دهنده در عفونت های ادراری است.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار با اشاره به نشانه های وجود عفونت ادراری در نوزادان،متذکر شد:دفع ادرار همراه با گریه در نوزادان و وجود کلاف مو در انتهای ستون فقرات ،تغییر در رنگ ادرار و وجود خون در ادرار،از جمله نشانه های عفونت ادراری در نوزادان است.

مهراد با اشاره به عارضه مشکل شکافمهرن ای پایین کمر یا اسپانیا بیفیدا در کودکان،تصریح کرد:نم دادن کودک،مشکلات یبوست شدید و بی اختیاری مدفوع در این کودکان از جمله نشانه های این بیماری است و این کودکان تا آخر عمر درجاتی از مشکلات ادراری را خواهند داشت.

رئیس انجمن نورویورولوژی با تاکید بر اینکه بی اختیاری ادراری در کودکان در کل نشانه ای از یک مشکل زمینه ای است،افزود:خانواده ها باید به سادگی از کنار این موضوع عبور نکنند.
مهراد گفت:در کودکان ابتدا تکامل در کنترل مدفوع در شب ایجاد می شود ،بعد کنترل ادرار در شب ایجاد شده و در نهایت کنترل ادرار در روز به وجود می آید که این فرایندها در سن ۳سالگی ایجاد خواهد شد.

وی اضافه کرد:اگر شب ادراری در سن ۶سالگی و زمان ورود به مدرسه ایجاد شود نیاز به درمان دارویی دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی