به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس احمد خارزی امروز در نشست خبری کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با موضوع «تخصیص ارز 4200 تومانی برای تولید و واردات دارو و تجهیزات پزشکی و تبعات آن» گفت: صنعت داروسازی جزء افتخارات این کشور است و صنعتی بینظیر است و در شرایطی که حتی سیبزمینی و پیاز هم دچار کمبود میشود این صنعت تنها صنعتی بوده است که همواره و پس از انقلاب مردم نسبت به آن اطمینان داشتهاند و هیچگاه کمبود جدی در اقلام دارویی بجز یکی دو مورد که در همه کشورها این مساله وجود دارد وجود نداشته است.
وی در مورد سوء تفاهمی که در مورد واردات دارو و همچنین گم شدن یک میلیارد دلار ارز دارویی بوجود آمد، گفت: فروشندگان دارو به دلیل تحریمها بسیار محدود شدهاند و بسیاری از کشورها با ما کار نمیکنند.
مدیر عامل شرکت داروسازی دانا که نامش به عنوان یکی از شرکتهایی که تعهدات ارزی خود را انجام نداده است و در لیست بانک مرکزی آمده بود، بیان داشت: پروسه تامین مواد اولیه دارو با توجه به مشکلات ناشی از تحریمها بسیار طولانی شده است ضمن اینکه شرکتهای کشتیرانی و ایرلاینها کالا به ایران حمل نمیکنند.
وی بیان داشت: در مجموع مشکلات بسیاری برای سفارش و واردات مواد اولیه و دارو وجود دارد ضمن اینکه مشکلاتی هم در خصوص ترخیص آن از گمرکات وجود دارد.
خارزی اظهار داشت: در گذشته و پیش از تحریمها برای واردات دارو با بازگشایی ال سی و با پرداخت 10 درصد قیمت کالا، داروها را وارد کشور میکردیم در حالی که اکنون 100 درصد قیمت کالا را باید چند ماه قبل پرداخت کنیم.
مدیرعامل شرکت داروسازی دانا اظهار داشت: البته مشکلات عدیدهای در مورد واردات مواد اولیهای دارویی وجود دارد و مسائل مختلف مشکلات بسیار زیادی را برای تولیدکنندگان این بخش فراهم کرده است.
وی با اشاره به تلاش فعالان این بخش برای تامین داروی مورد نیاز کشور در شرایط تحریم و پیچیدگی واردات داروی ساخته شده بیان داشت: براساس اسناد بانکی شرکت ما 2.8 درصد تعهد ایفا نشده دارد و طبق بخشنامه 28 خرداد ماه بانک مرکزی، فعالیت شرکتها تا سقف 30 درصد تعهد ارزی ایفا نشده، بلامشکل است و بانکها مجاز به همکاری با آنها هستند.
وی با اشاره به مشکل نقدینگی و حتی ترخیص دارو از گمرکات کشور گفت: آمار منتشر شده درباره عدم ایفای تعهدات ارزی از سوی واردکنندگان دارو را غیرواقعی عنوان کرد.
انتهای پیام/