تأثیر آموزش‌ مهارت‌های زندگی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی

عبدالرسول کریمی معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره الگوهای برتر درس تفکر و سبک زندگی در اردوگاه شهید باهنر گفت: مدیران امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش و سرگروه‌های درس تفکر و سبک زندگی از تاریخ 2 شهریور در حال برگزاری است و امروز مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد.

وی افزود:‌در این سه روز نفرات برتر به ارائه الگوهای تدریس خود می‌پردازند و از استان‌هایی که در زمینه تدریس درس تفکر و سبک زندگی تلاش‌های بی‌شائبه‌ای کردند قدردانی خواهد شد.

معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران  اظهار کرد: تفکر و سبک زندگی از فاخرترین و نادرترین کتبی است که طی چند سال اخیر در وزارت آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان پایه هفتم و هشتم به رشته تحقیق درآمده است. چون معتقدیم تفکر و سبک زندگی به دانش‌آموزان کمک می‌کند که خوب بیندیشند، خوب تصمیم بگیرند و از همه مهم‌تر این است که در مقابل هر آنچه می‌بینند یا می‌شنوند، علامت سؤالی قرار داده و به آن کورکورانه پاسخ ندهند؛ به عبارتی به یک خودباوری برسند.

کریمی اضافه کرد: معتقدیم تمام کودکان و نوجوانان نسل کنونی نیاز مبرم دارند تا مهارت‌های زندگی را هم در خانه و هم در مدرسه بیاموزند تا به رشد متناسب و متعادل برسند. خوشبختانه طی دو سال اخیر دبیرخانه درس تفکر و سبک زندگی به عهده شهر تهران قرار گرفت و این شهر تلاش بی‌شائبه‌ای داشته که در این رویه اطلاعات لازم و خوراک فکری در اختیار استان‌های مختلف قرار دهد.

وی در باره اینکه آموزش و پرورش طی ده‌های اخیر بیش از پرورش دانش‌آموزان به دنبال آموزش آن هم از طریق حفظیات بوده است. طی این سال‌ها چه اقدامی در زمینه آموزش مهارت‌های زندگی به دانش‌آموزان شد، اظهار کرد: رویکرد آموزش و پرورش طی حدود 6 سال اخیر این بوده است که به سمت مهارت اعم از مهارت‌های فنی و مهارت‌هایی که در زمینه اندیشیدن دانش‌آموزان است، سوق پیدا کند.

معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد:‌آموزش و پرورش همیشه نیاز دارد که در جهت آموزش‌های مهارتی حرکت کند زیرا نسل امروزی لازم دارد هم مهارت‌های فنی را بیاموزد و هم آداب و مهارت‌های زندگی؛ که اینها لازم و ملزوم یکدیگر هستند و در کنار اینها نباید به دانش نظری بی‌توجه بود.

کریمی در پاسخ به اینکه آیا طلاق‌های زودهنگام زوج‌ها و به‌طور کلی افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌تواند نتیجه دریافت نکردن آموزش مهارت‌های زندگی باشد یا خیر، گفت: بله همینطور است. معتقدیم شکل‌گیری شخصیت از سنین پایین آغاز می‌شود و سنین کودکی و نوجوانی در مهم‌ترین مرحله برای ارائه آموزش‌های مهارت زندگی قرار دارند. لذا از این دوران پدر و مادر باید آموزش‌های لازم را ارائه کنند. ضمنا با ورود بچه‌ها به عرصه تحصیل نقش مدرسه بسیار برجسته می‌شود.

وی اضافه کرد: افرادی که در کودکی و نوجوانی در خانه و خصوصا مدرسه تعالیم لازم را فرا گرفته و رشد متوازن و متعادل داشته باشند، در آینده کمتر دچار مشکل خواهند شد. اما اگر فقط در یک محور کار کرده باشیم و فکر کنیم همه زندگی بر مبنای آموزش است، به بیراهه رفته‌ایم؛ ضمن اینکه پرورش در کنار آموزش قرار دارد و آموزشی که در کنار پرورش نباشد، رشد تک ساحتی ایجاد می‌کند و پاسخگوی نیازها نیست.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی