نگرانی جامعه پزشکی کشور از طرح دو فوریتی افزایش پذیرش «دانشجویان پزشکی»

به گزارش گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، اعضای هیأت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران  با اشاره به نگرانی جامعه علمی و  پزشکی کشور از طرح دو فوریتی افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی،گفت: افزایش این تعداد دانشجو و غیر استاندارد سازی آموزش پزشکی کشور به مسلخ بردن سلامت نسل‌های آینده این مرز و بوم خواهد بود.

 اعضای هیأت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران در نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی درباره خبر ارائه طرح دو فوریتی افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی توسط برخی نمایندگان به مجلس، اظهار داشت: این موضوع سلامت مردم و اقتصاد سلامت و کشور را دچار آسیب می‌کند.

در این نامه آمده است:خبر ارائه طرح دو فوریتی افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی توسط برخی نمایندگان به مجلس شورای اسلامی موجب تعجب و نگرانی همکاران شما در جامعه پزشکی و انجمن‌های علمی گروه پزشکی شده است.

 تعجب و نگرانی پیشکسوتان، اعضای هیأت مدیره انجمن‌ها و اساتید دلسوز دانشگاه‌ها، نه نگرانی از تنگ شدن فضای شغلی و حرفه‌ای توسط جوانان و فرزندان این مرز و بوم است که خود می‌دانید زمانه و دوره کاری حرفه ما در حال سر آمدن است و دغدغه رقابت با فارغ التحصیلان پزشکی7 تا 10 سال آینده نیست بلکه دلسوزی برای آموزش پزشکی، سرنوشت جوانان این مملکت و سلامت و درمان نسل‌های آینده است.

آموزش دانشجویان پزشکی و دندان‌پزشکی یک آموزش صرفاً نظری نیست بلکه آموزش مهارت‌های عملی، درمانگاهی و بیمارستانی است.  زیر ساخت فعلی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در حال حاضر چند برابر بیش از ظرفیت اسمی در حال کاربری است، امکانات درمانگاهی و آموزش بالینی و آزمایشگاهی محدود و بسیار نارسا است و از طرفی سازمان‌های بیمه گر بدلیل کمبود منابع مالی در چند سال اخیر در حال ایجاد محدویت در پذیرش‌های درمانگاهی و بیمارستانی هستند و منابع آموزشی وزارت بهداشت نیز ناکافی است. 

به‌ دلایل مختلف که از حوصله این نامه خارج است؛ در حال حاضر نیز نظام امکان استفاده کامل از پتانسیل‌های موجود پزشکی کشور را ندارد و بخشی از پزشکان کشور بیکار و یا به حرفه‌های غیر پزشکی مشغول‌اند و با موجی از مهاجرت پزشکان به خارج روبرو هستیم که باعث هدر رفت میلیاردها دلار از سرمایه‌های انسانی مملکت در سال‌های اخیر شده است و همانطور که مستحضرید در حال حاضر دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های آموزشی با مقادیر سرسام‌ آوری از بدهکاری مواجه‌اند.

 افزایش تعداد دانشجویان پزشکی در سیستمی که با حداکثر توان و ظرفیت مشغول به کار است باعث کم سوادی و ناکارآمدی مدرک داران و مال پراکتیس و در نهایت هزینه تراشی‌های غیر لازم برای بیمار و سیستم سلامت کشور خواهد شد و متضرر اصلی مردم، سلامت مردم، اقتصاد سلامت و کشور خواهد بود.

 افزایش این تعداد دانشجو و غیر استاندارد سازی آموزش پزشکی کشور به مسلخ بردن سلامت نسل های آینده این مرز و بوم و از بین رفتن اخلاق حرفه‌ای پزشکی و در نتیجه اضمحلال امنیت روانی مردم خواهد شد.

 تقاضای انجمن‌های علمی گروه جراحان ارتوپدی کشور از نمایندگان دلسوز و واقع بین مجلس مخالفت با فوریت طرح و بررسی طرح در بستر کارشناسی و استفاده از خرد جمعی اساتید دانشگاه ها، کارشناسان وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی، انجمن‌های علمی پزشکی، سازمان نظام پزشکی و سازمان‌های بیمه گر در بررسی معضلات آموزش پزشکی و توجه به طرح آمایش سرزمینی تربیت نیروی انسانی گروه پزشکی کشور است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی