جذب 2 هزار عضو هیأت علمی جدید در وزارت بهداشت تا پایان سال جاری

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمدباقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری تشریح دستاوردهای دولت، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان در خصوص دستاوردهای حوزه آموزش وزارت بهداشت توضیح داد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته توانستیم در زمینه تولید علم در علوم پزشکی رتبه اول در بین کشورهای اسلامی و رتبه پانزدهم را در بین کشورهای دنیا کسب کنیم.

وی افزود: در 15 سال گذشته هزار پروانه اختراع در حوزه علوم پزشکی ثبت شده است و تعداد زیادی از دانشمندان ما جزو دانشمندان برتر یک درصد جهان شده‌اند.

لاریجانی با بیان اینکه 50 نفر از دانشمندان کشور در زمره دانشمندان برتر یک درصدی هستند، توضیح داد: در زمینه استناد به مقالات علمی ما در رتبه 17 جهان قرار داریم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه 700 طرح تحقیقاتی در زمینه تحول آموزش در حال پیگیری و انجام است، گفت: 7 هزار دانشجوی ما در حوزه علوم پزشکی جزو دانشجویان استعداد درخشان هستند.

وی در خصوص حضور دانشجویان علوم پزشکی در المپیاد توضیح داد: 10 هزار دانشجو در المپیاد شرکت کردند.

لاریجانی ادامه داد: در زمینه تربیت نیروی انسانی با توجه به سیاست‌های وزارت بهداشت تلاش خواهیم کرد تا در خصوص توزیع پزشکان در مناطق محروم گام‌هایی را برداریم. در همین زمینه طی سال‌های اخیر برنامه‌ریزی برای جذب 30 درصد دانشجویان از مناطق بومی صورت گرفت که این افراد پس از فارغ‌التحصیلی باید سه برابر میزان تحصیل در مناطقی که عمدتاً محروم هستند به ارائه خدمت بپردازند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه 24 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در کشور ما تأسیس شده است، گفت: بیش از 4 هزار رشته مقطع نیز در کشور در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی شده است.

وی افزود: در حال حاضر 55 هزار دانشجوی علوم پزشکی در کشور مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 14 هزار و 500 نفر در رشته دندانپزشکی، 10 هزار نفر در رشته مامایی و همچنین 50 هزار نفر در رشته پرستاری تحصیل می‌کنند. 11 هزار نفر نیز دانشجوی داروسازی که این افراد در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال تحصیل هستند.

لاریجانی افزود: طی 10 سال گذشته میزان ظرفیت دانشجویان 75 درصد رشد داشته است و همچنین در برخی از رشته‌ها مانند پرستاری حدود 130 درصد رشد ایجاد شده است. ما تمام تلاش خود را برای توسعه آموزش پزشکی و زیرساخت‌های آن به کار گرفته‌ایم به طوری که رشته‌های تخصصی نیز با رشد 95 درصدی مواجه بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در عین گسترش رشته‌ها به چارچوب و کیفی‌سازی این رشته‌ها نیز توجه داشته باشیم، گفت: امیدواریم تا قبل از پایان سال حدود 2 هزار عضو هیأت علمی به وزارت بهداشت اضافه شوند و امیدواریم آموزش اساتید گسترش پیدا کند. با برنامه‌ریزی صورت گرفته حدود 50 درصد از اعضای هیأت علمی علوم پایه زمینه‌های کارآفرینی را خواهند داشت و در آموزش‌ها مشارکت خواهند کرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر به ازای هر 28 هیأت علمی یک شرکت دانش‌بنیان داریم و برنامه ما این است که در چند سال آینده اعضای هیأت علمی بتوانند به گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنند و حدود هزار شرکت دانش‌بنیان در هسته‌های علوم پزشکی شکل گرفته‌اند. 

لاریجانی افزود: با تأیید هیأت امنای دانشگاه‌ها مصوبه‌ای در حال انجام است تا اعضای هیأت علمی بتوانند با موافقت دانشگاه‌ها با حفظ فعالیت‌های آموزشی در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مشغول به کار شوند.

وی با بیان اینکه صد نفر متخصص پزشک خانواده طی دو سال گذشته تربیت شده‌اند، افزود: همچنین حدود 2 هزار نفر پزشکانی که دارای MTH پزشک خانواده دارند تربیت شده و در حال حاضر خود را آماده می‌کنیم تا در 5 سال آینده 15 هزار پزشک عمومی بتوانند در دوره پودمانی آموزش مجازی پزشک خانواده دوره ببینند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: در دوره‌های مهارتی در وزارت بهداشت در سال گذشته حدود 26 دوره مهارتی تصویب شده و 55 مرکز مهارتی مجوز گرفته‌اند که امیدواریم تا پایان امسال حداقل 100 مرکز آموزش مهارتی راه‌اندازی شود.

ادامه دارد ...

برچسب ها:

اجتماعی