اولینبار در سال ۲۰۱۳ میلادی بود که خبر رسید برخی افراد ثروتمند در روسیه برای عبور از ترافیک از ماشین اورژانس بهعنوان تاکسی استفاده میکنند.
ماجرای سوءاستفاده برخی افراد ثروتمند و مشهور از خودروهای اورژانس برای دورزدن ترافیک شهری، زمانی شروع شد که علی عبدالعالی، استاد دانشگاه، درباره آسیبها و حواشی کلاسهای آمادگی کنکور گفت: «عدهای از معلمان خصوصی با آمبولانس رفتوآمد میکنند. این معلمهای کنکور به آمبولانس خصوصی پول میدهند که آنها را از خط ویژه از کلاس اول به کلاس بعدی برساند که البته این پول در مقابل شهریههای هنگفتی که میگیرند، چیزی نیست».
سخنان این استاد دانشگاه بهقدری عجیب بود که در هفتههای اخیر بسیاری در فضای مجازی آن را نقل کردند و افراد زیادی به آن واکنش نشان دادند. در پی همین حواشی بود که مجتبی لهراسبی، رئیس اداره آمبولانس خصوصی کشور، تردد سلبریتیها، معلمان خصوصی و... با آمبولانسهای خصوصی در پایتخت را تأیید کرد و مشخص شد فقط برخی معلمان کنکور نیستند که از ماشین اورژانس سوءاستفاده میکنند؛ بلکه برخی افراد ثروتمند دیگر نیز هستند که برای نماندن در ترافیک پایتخت و اینکه بهموقع به مقصد برسند، سوار ماشین اورژانس میشوند.
تاکسی آمبولانسهایی که مشخص نیست هزینه هر کیلومتر سفر با آن چقدر برای مسافران آب میخورد؛ اما میتوان حدس زد که مسافران ثروتمند این تاکسیاورژانسها احتمالا باید پول زیادی بپردازند تا مانند شهروندان عادی در ترافیک نمانند و زودتر به مقصد خود برسند. خبر استفاده از تاکسیاورژانسها بهقدری عجیب بود که خبر آن به آن سوی مرزها هم رسید و در بسیاری از رسانههای خبری جهانی مانند بیبیسیورد، ایندیپندنت، نیویورکتایمز و... نیز منتشر شد. البته سوءاستفاده ثروتمندان از اورژانس پدیده جدیدی در جهان نیست.
اولینبار در سال ۲۰۱۳ میلادی بود که خبر رسید برخی افراد ثروتمند در روسیه برای عبور از ترافیک از ماشین اورژانس بهعنوان تاکسی استفاده میکنند؛ خبری که آن زمان سروصدای زیادی به پا کرد. براساس اخبار منتشرشده در رسانههای روسی آن زمان ساکنان ثروتمند مسکو بیش از ۲۰۰ دلار در هر ساعت برای عبور از ترافیک هزینه میکردند. اورژانسهایی که فضای داخلی آن مانند یک لیموزین با صندلیهای راحت برای جابهجایی مسافران ویآیپی ساخته شده بود. اما حالا این ماجرا در ایران خبرساز شده است.
به گفته مجتبی لهراسبی، رئیس اداره آمبولانس خصوصی کشور، مشاهده شده که هر فردی اعم از هنرپیشههای خیلی معروف و... هم این اقدام را انجام دادهاند؛ بنابراین این اقدام مختص قشر خاصی نیست. این پدیده تا حدی وجود دارد و به ما هم گزارش شده است؛ اما وضعیت به آن شدت مطرحشده نیست.
ما هم در نظارتهایمان بر آمبولانسهای خصوصی این پدیده را مدنظر قرار داده بودیم و دستورالعملهایی را برای پیشگیری از بروز این تخلف داشتیم. تخلفات ذکرشده، مربوط به آمبولانسهایی بوده که در مراکز مجاز آمبولانسهای خصوصی نبودند؛ اما متأسفانه کارشان به نام این مراکز تمام میشود. او با بیان اینکه بهتازگی با کمک پلیس نظارتهایمان را بیشتر کردهایم، به ایسنا گفته است: برچسبهایی را با عنوان برچسب سلامت ایجاد کردهایم و به آمبولانسهای مجاز داده شده تا آنها را نصب کنند. این برچسبها به آمبولانسهای متخلف داده نمیشوند و پروانههای آنها را هم تمدید نمیکنیم. البته تقریبا این موضوع تا حد بالایی کنترل شده.
پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور نیز در این باره گفت: «تخلف یکی از این شرکتهای آمبولانس خصوصی ثابت شد که فعالیت این شرکت به طور موقت تعطیل شده و پرونده به دستگاه قضائی ارجاع داده شده است. نظارت بر فعالیت آمبولانسهای خصوصی به دانشگاههای علوم پزشکی واگذار شده و مردم نیز میتوانند مستندات خود را به دانشگاه ارائه داده یا از طریق تماس با شماره ۱۹۰ وزارت بهداشت، تخلفات را اعلام کنند».