به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، کارشناسان معتقدند افزایش تنشهای جهانی، جنگ ارزها و نیز برنامههای دلارزدایی بانک مرکزی کشورها را مجبور کرده تا طلاهای بیشتری خریداری کنند و احتمالا این روند در سالهای آتی رشد بیشتری داشته باشد.
لاکمن، محقق ارشد و تحلیلگر، در FXTM اعلام کرد: آمارهای شورای جهانی طلا نشان میدهد که در نیمه نخست امسال بانکهای جهان در یک رکورد بیسابقه 374 تن طلا به ارزش 15.7 میلیارد دلار خریداری کردند. در حالی که نگرانیها از تنشهای تجاری و رشد اقتصاد جهانی برای سرمایهگذاران افزایش یافته، طلا همچنان به عنوان یک نقطه امن برای سرمایهگذاران محسوب میشود.
به گفته لاکمن، تنشهای تجاری و ابهام در مورد برگزیت در کنار عوامل ژئوپلتیکی باعث شده تا طلا به عنوان سکاندار سرمایهگذاریها به حساب بیاید.
بر اساس گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند، گرایش به سمت سرمایهگذاری در طلا در سالهای بعد نیز ادامهدار خواهد بود و به نظر میرسد هدفگذاری بانکهای جهان برای خرید 650 تن در هر سال خواهد بود.
تحلیل گر ANZ گفت:در شرایط فعلی که ابهام و ناامنی در ارزهای بازارهای نوظهور بالاست، برای کشورهای نظیر روسیه، ترکیه، قزاقستان و چین دلیل خوبی برای متنوع ساختن درآمدهایشان وجود دارد.
بر اساس اعلام صندوق بینالمللی پول، در شرایط فعلی ذخایر مبادلات جهانی چین در رنکینگ جهانی در پایان سال 2018 در بالاترین رقم قرار گرفت که مجموع ذخایر ارزی این کشور به 3.07 تریلیون دلار رسید و از نظر ANZ این کشور ظرفیت خرید طلا در سطح گسترده را طی سالهای آینده دارد.
بانک مرکزی روسیه به عنوان بزرگترین خریدار طلای جهان در سالهای گذشته ذخایر طلای خود را دو برابر کرده و از رقم 1040 تن به 2219 تن طی 5 سال گذشته رسانده است. بنابراین گرایش بانکهای مرکزی کشورهای جهان برای خرید طلا عاملی شده تا قیمت فلز زرد در سالهای گذشته رشد بیشتری داشته باشد.
بر اساس این گزارش قیمت این فلز همچنان رو به بالاست و در ماه آگوست 1500 دلار را رد کرد و به بیشترین میزان 6.5 سال گذشته رسید و قیمت آن در روز جمع 1525 دلار در هر اونس را رد کرد.
انتهای پیام/