به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، پیروز حناچی شهردار تهران ظهر امروز در گردهمایی دبیران و اعضای شوراهای نماز و امر به معروف و نهی از منکر که در بوستان گفتوگو برگزار شد، با بیان اینکه همزمان با آغاز ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، شهر در حال و هوای دیگری قرار می گیرد، اظهار کرد: همه ما از کودکی این عشق را در دامان مادرانمان فرا گرفتیم و حکایت عاشورا سینه به سینه و نسل به نسل روایت شده و امروز به ما رسیده است.
وی ادامه داد: در گذشته کسانی که پیشکسوت عزاداری عاشورا بودند، زمان سوگواری در و دیوار شهر را با تصاویر مناسب پر می کردند و معمولا با این نوا آغاز می کردند:
شیعتی مَهْما شَرِبْتُم ماءِ عَذْبٍ فاذکرونی
(شیعیان من! هنگامی که آب گوارا نوشیدید، مرا یاد کنید)
اَوْ سَمِعْتُم بِغَـــــریبٍ اَوْ شَهیدٍ فَانْدُبُونی
(و یا هنگامی که ازغریبی یا شهیدی خبری شنیدید، بر من ندبه کنید)
لَیْتَکُم فی یَوْمِ عاشــورا جمیـعاَ تَنْظُرونی
(ای کاش، همگی در روز عاشورا بودید و میدیدید)
کَیْفَ اِسْتَسْقی لِطِفْـلی فَاَبوا اَن یّرْحَمُونی
(که چگونه برای کودک خردسالم، آب خواستم و آنان رحم نکردند)
شهردار تهران با بیان اینکه شعر مذکور با ظرافت تمام واقعه عاشورا را بیان کرده است، به یکی دیگر از اشعار مربوط به ایام عزاداری محرم اشاره و عنوان کرد: «جان به قربان تو ای رهبر و آزادی و عشق که روانت سر تسلیم نیاورد فرود».
حناچی در ادامه به جمله ای از امام حسین (ع) در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: از ایشان پرسیدند که چرا قیام می کنید و حج را نیمه تمام رها کردید؟ حضرت فرمودند من برای اصلاح جامعه جدم و احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام می کنم. ایشان حرکت خود را مصداق بارز امر به معروف و نهی از منکر بیان کردند.
حناچی ادامه داد: شهید مطهری نیز نقل می کند که از سید الشهدا(ع) پرسیدند جمله ای از حضرت رسول (ص) را بیان کنید که ایشان این روایت را از جدشان نقل کردند که «خداوند کارهای بزرگ را دوست دارد». به عقیده شهید مطهری حتی انتخاب این جمله نشان از روح بزرگ امام حسین (ع) دارد.
وی گفت: ما هم وظیفه داریم در تمام مراحل زندگی حتی در سخت ترین شرایط کارهایمان را به بهترین شکل انجام دهیم؛ حتی اگر با سیلی صورت مان را سرخ نگه داریم وظیفه داریم به بهترین نحو خدمت کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: زمانی فکر می کردم چگونه عزاداری سید الشهدا (ع) در طول 1400 سال تداوم یافته و هر سال جلوه های مختلفی داشته است؟ شاید دلیل خاص آن در ایران آن است که امام حسین (ع) بخشی از زندگی ما ایرانیان است و در تمام شئون زندگی ما جریان دارد.
حناچی در پایان ضمن دعوت از حاضران برای حضور در نمایشگاه عطر سیب تصریح کرد: تلاش شده است در این نمایشگاه به موضوع خلاقیت و نوآوری در ارائه تولیدات فرهنگی متناسب با مراسم عزاداری امام حسین (ع) توجه و از ظرفیت اساتید هنر نیز در این زمینه استفاده شود.
انتهای پیام/