مدت زمان نگهداری غذا‌های نذری در یخچال

5d6aade31406e_5d6aade314074
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران با تاکید بر پرهیز از مصرف مواد غذایی داغ در ظروف پلاستیکی گفت: استفاده طولانی مدت از این مواد، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

محمد حسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار   ، درباره ضرر‌های توزیع مواد غذایی داغ در اظهار کرد: ریختن مواد غذایی داغ در این ظروف ممنوع است، زیرا مصرف این مواد غذایی در طولانی مدت فرد را مستعد ابتلا به سرطان می‌کند، بنابراین هیئت‌ها در ایام محرم باید به این مورد توجه داشته باشند.

او بیان کرد: مصرف غذا‌های مانده، افراد را به مسمومیت‌های گوارشی دچار می‌کند، بنابراین غذا‌های نذری باید در اولین فرصت به داخل ظرف مناسب منتقل و پس از سرد شدن در داخل یخچال نگهداری شوند.

عزیزی افزود: عواملی گوناگون در ابتلا افراد به سرطان نقش دارند که از جمله این عوامل می‌توان به آب‌وهوا، ژنتیک و رژیم غذایی اشخاص اشاره کرد، ریختن مواد غذایی داغ در ظروف یکبار مصرف کاغذی و گیاهی هم پیشنهاد نمی‌شود، بنابراین مناسب‌ترین ظروف یکبار مصرف برای توزیع این مواد، ظروف آلومینیومی است.

عوامل موثر در انتقال ترکیبات سرطان‌زا به غذا

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران تصریح کرد: درجه حرارت و زمان، ۲ عامل مهم در انتقال ترکیبات سرطان‌زا از ظرف به غذا هستند، بنابراین غذا هرچه داغ‌تر باشد، ترکیبات سرطان‌زا بیشتر منتقل می‌شوند، از سوی دیگر هرچه مدت زمان ماندگاری غذا در ظروف پلاستیکی بیشتر باشد، ترکیبات سرطان‌زا به داخل غذا بیشتر مهاجرت می‌کنند.

او با تاکید بر پرهیز از مصرف غذا‌های مانده گفت: افراد غذا‌های نذری را می‌توانند حداکثر تا سه روز پس از پخت در داخل یخچال نگهداری و آنها را پس از گرم کردن مجدد مصرف کنند.

عزیزی درباره جنس دیگ‌ها اظهار کرد: استفاده از دیگ‌هایی از جنس آلومینیوم و استیل نسبت به دیگ‌های مسی بهتر است، اما امروزه بیشتر دیگ‌های مسی در هیئت‌ها استفاده می‌شوند، این دیگ‌ها باید به خوبی قلع‌اندود و سفیدکاری شده باشند.

مدت زمان نگهداری غذا‌های نذری در یخچال +مناسب‌ترین ظروف برای توزیع

او یادآوری کرد: افراد در هنگام تهیه و پخت غذا‌های نذری باید نظافت فردی و محیطی را رعایت کنند و هنگام پخت غذا، کلاه و دستکش مناسب بپوشند.

برچسب ها:

اجتماعی