یک متخصص زنان و زایمان گفت: معمولاً استرسها و نگرانیهایی که مادر نسبت به سلامت دنیا آمدن نوزاد خود دارد، موجب مرگ جنین او میشود.
طاهره افتخار متخصص زنان و زایمان درباره مرگ جنین یا مادر اظهار کرد: ایست قلبی در جنین ممکن است به دلیل خون نرسیدن به جنین یا کنده شدن جفت اتفاق بیفتد. البته بیماریهای مادر همچون دیابت و فشار خون و اختلالات انعقادی هم در این مشکل بیتاثیر نیست و اثر مستقیم دارد. حتی ممکن است در این بین به جای جنین، مادر جان خود را از دست دهد. مرگومیر نوزاد قبل یا حین زمان زایمان، هنگام تولد خواهد بود.
وی در ادامه افزود: مرگ جنین بین هفته ۲۰ تا ۲۷ حاملگی رخ میدهد؛ تولد دیرهنگام نوزاد مرده بین هفته ۲۸ تا ۳۶ اتفاق میافتد.
متخصص زنانوزایمان درباره علت این نوع عارضه بیان کرد: معمولاً استرسها و نگرانیهایی که مادر نسبت به سلامت دنیا آمدن نوزاد خود دارد، موجب مرگ جنین او میشود.
وی در ادامه گفت: دلایل زیادی وجود دارد که میتوانند به راحتی موجب مرگ نوزاد شوند. پس مادر بهتر است مدام با پزشک خود در ارتباط باشد تا شرایط را کاملاً کنترل کند. در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی که منجر به مردن جنین میشود، اقدامات لازم را انجام دهد تا مانع ایجاد حادثه ناگواری شوند.
متخصص زنان درباره تشخیص این عارضه صحبت کرد: معمولاً از ۲ تا ۳ هفته قبلتر از ایست قلبی، حرکات جنین کاهش مییابد و اگر مادر به پزشک زنان مراجعه کند کاملاً متوجه کاهش رشد رحم و حرکات بسیار کم جنین خواهد شد. معمولاً سونوگرافی برای تشخیص وضعیت جریان خون در جفت توصیه میشود، حتی اگر مادر سابقه بیماری قلبی داشته باشد حتماً باید اکو قلب بدهد.
وی تاکید کرد: مادر باردار باید در ماههای پایانی به شدت نسبت به حرکات جنین حساس باشد. جنین حداقل باید روزانه یک بار تکان بخورد و هر مرتبه سه ضربه احساس شود.
به گفته این متخصص زنانوزایمان در صورت مراجعه به موقع مادر به پزشک و انجام معاینات ضروری، جنینهایی را که با اختلالات خونرسانی در جفت و رشد مواجه میشوند میتوان با ختم زودهنگام بارداری از رحم خارج کرد. البته از هفته ۲۶ جنینهایی را که حداقل یک کیلوگرم داشته باشند در دستگاههای ویژه با شرایط خاص نگهداری میکنند تا از مرگ جنین در رحم مادر پیشگیری کنند.