به گزارش مشرق، رئیس دولت اصلاحات طی چندسال اخیر اصلیترین تصمیمات برای شهرداری تهران او شخصا گرفته است:
1- همه کسانی که وارد شورای جدید شهر شده اند با تایید مستقیم او آمده اند
2- خاتمی اصلیترین مخالف شهردار شدن محسن هاشمی در همه این سالها بوده است.
3- با نظر مستقیم و یا تایید او نجفی، مکارم، افشانی و... سکان شهرداری تهران را برعهده گرفتهاند.
4- خاتمی در تمام این مدت جنگ احزاب اصلاحطلب برای تصاحب سهمیه های بهشت را مدیریت کرده است.
بیشتر بخوانید:
خاتمی از همان روزهای اول پیروزی روحانی و بعدا با پیروزی لیست امید در انتخابات شورای شهر تهران معتقد بود که اصلاحطلبان باید بیش از نیمی از دولت روحانی و همچنین تماما شهرداری تهران در اختیار داشته باشند.
در این میان هرچه خاتمی درباره دولت روحانی برای تقسیمبندی قدرت دچار مشکل شد ولی درباره شهرداری تهران هرگز حاضر به کوتاه آمدن نبوده است. همچنانکه خاتمی با وجودی که در مواجه و تعامل با اعتدالیون محافظه کار هست ولی درباره عدم شهردار شدن محسن هاشمی – علی رغم دلخوری شدید خانواه آیت الله هاشمی از او و دیگر اصلاح طلبان- از هیچ تلاشی فروگذار نبوده و این مساله را خط قرمز اعلام کرده است.
البته دخالتهای خاتمی در شهرداری تهران عمدا تلاش شده پنهان شود، ولی او برای اینکار دلایلی زیادی دارد و مهمترینش این است که بخش مهمی از انتخابات ریاست جمهوری 1400 از ساختمان شهردای در خیابان بهشت پایتخت خواهد گذشت.
اما سوال اساسی این است که خاتمی اینبار در فینال آخوندی و حناچی دست چه کسی را بالا میبرد؟! این سوال در ظاهر یک جواب ساده دارد و آن اینکه هرکدام که بیشتر منافع و خواستههای رئیس دولت اصلاحات را در شهرداری تهران رعایت و تضمین کند. اما این همه محاسبه خاتمی نیست. دراینباره بخوانید:
رئیس دولت اصلاحات در یک مسیر دو راهی قرار دارد. نظر شخصی خاتمی به حناچی است. خاتمی به طرز عجیبی معتقد و علاقهمند به شهردار شدن حناچی در تهران است. او معتقد است که حناچی هم عقب افتادگی وحشتناک اصلاح طلبان از قالیباف را در شهرداری تهران می تواند کم کند و هم شهرداری تهران با مدیریت حناچی رنگ اصلاحطلبی بیشتر و ضمنا حرف گوش کنتر خواهد شد. خاتمی تنها یک ملاحظه درباره حناچی دارد. شبیه ملاحظه ای که برای نجفی وجود داشت...!
اما برای خاتمی یک محاسبه جدی دیگر نیز چند وقتی است که بوجود آمده. در شکل گیری این محاسبه جریان تندرو اصلاحات و احزابی همچون اتحاد ملت نیز بسیار موثر بوده اند. این محاسبه معقتد است که جریان اصلاحات باید ضمن انتخاب شهرداری تمام قد در خدمت و اختیار اهداف اصلاح طلبان، باید چهره ای باشد که از همین الان مسیر خود را از دولت جدا کرده و حتی توانایی ایستادگی در برابر حلقه اعتدالیون اطراف روحانی را با اقتدار داشته باشد.
بر اساس این محاسبه شهرداری تهران باید مسیر جدا شدن کارنامه اصلاحات از دولت تدبیر و امید را بتواند رهبری و سرمایه اجتماعی رو به نابودی اصلاح طلبان – به خاطر ناکارآمدی کم سابقه دولت فعلی- را احیا و یکدست کند. بر اساس این محاسبه آخوندی بهترین گزینه خواهد بود. او با ناراحتی از دولت بیرون آمده و حتی علیه دولت نیز در همین فاصله کوتاه موضع گیری کرده و ضمنا انگیزه بالایی هم در مواجه بادولت برای اثبات کارامدی خود دارد. از این طرف نیز شکی وجود ندارد که دولت روحانی و اطرافیان او هیچ علاقهای به انتخاب عنصر اخراجی خود از دولت ندارند.
با این مقدمه چند خطی؛ اینک خاتمی است که باید تصمیم نهایی را بگیرد. بنابراین میتوان گفت شهردار تهران مشخص است! حال و روز این روزهای خاتمی به خوبی نشان میدهد که وی به کدام محاسبه تمایل دارد. به همین دلیل میتوان گفت شهردار جدید تهران نمای تمام قد باطن سیاسی این روزهای محمد خاتمی خواهد بود...