به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس،گروهی از محققان برای درمان دقیق و موثر بیماری ها و رساندن داروها به محل دقیق در بدن از یک روش ترکیبی و منحصر به فرد استفاده کرده اند.
در قالب این روش که در دانشگاه رایس ابداع شده از ترکیبی از کاشت ویروس، استفاده از نانوذرات مغناطیسی و روش دستکاری ژنتیک CRISPR-Cas9 بهره گرفته می شود.
پژوهشگران می گویند این روش درمانی نوظهور بسیار فراگیر است و می توان از آن برای مقابله با طیف گسترده ای از بیماری ها از ایدز گرفته تا دیابت بهره گرفت. استفاده از روش دستکاری ژنتیکی CRISPR-Cas9 به دانشمندان امکان می دهد تا دی ان ای افراد را به طور دقیق ویرایش کرده و تغییر دهند و ضمن حذف ژن های مخرب و خطرناک به جای آنها از ژن های مفید استفاده کنند.
در قالب این روش ابتدا یک ویروس دستکاری شده به محل دقیق بیماری تزریق می شود و دی ان ای های این بخش نیز بر اساس نیاز مورد دستکاری قرار می گیرند. امکان دستکاری در اینجا بیش از 38 هزار نوع مختلف است که هشت برابر بیشتر از روش های قبلی دستکاری ژنتیکی است.
سپس برای جلوگیری از بروز و ظهور عفونت از یک پروتئین ایمنی ساز موسوم به سی 3 استفاده می شود و نانوذرات مغناطیسی نیز برای هدایت و انتقال صحیح تمامی مواد مورد استفاده به محل بیماری به کار می روند.
در حال حاضر این روش درمانی به طور آزمایشی بر روی برخی حیوانات به کار گرفته شده و در صورت تکمیل آن می توان به درمان هدفمند و دقیق نقطه وقوع عفونت پرداخت.
انتهای پیام/