یک استاد دانشگاه گفت: طبق آمار های رسمی، در طول دو سال گذشته الگوی طلاق در جامعه ما تغییر مثبتی نداشته است و روزانه ۴۰۰ طلاق در کشور رخ می دهد.
مهرشاد شبابی مدیر کلینیک حقوقی زنان و خانواده کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی همچنین با بیان ضرورت پذیرش طلاق به عنوان یکی از واقعیتهای اجتماعی و با اشاره به آمارها در این حوزه افزود: خیلی وقتها باید موضوع طلاق را به عنوان یکی از واقعیتهای اجتماعی بپذیریم و نمیتوان آن را از واقعیتهای جامعه حذف کرد، متاسفانه طبق آمار رسمی که طی دو سال گذشته منتشر شد الگوی طلاق در جامعه ما تغییر مثبتی نداشته است و در هر سه دقیقه در جامعه ما یک طلاق رخ میدهد و روزانه ۴۰۰ طلاق در کشور داریم.
شبابی ادامه داد: طبق تحقیقات به عمل آمده و گزارشات کلینیک که مبین آن است ۴۷ درصد این طلاقها در پنج سال اول زندگی رخ میدهد و اگر خوشبینانه فکر کنیم و بگوییم این ۴۷ درصد دارای فرزند نیستند و ۵۳ درصد دیگر زوجهایی که طلاق میگیرند به طور متوسط یک یا دو فرزند داشته باشند، جامعه با سالانه حدود یکصد هزار فرزند طلاق، بطور تخمینی مواجه خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری این نشستها توسط کلینیک راههای پیشگیری از طلاق، محدود کردن و کنترل آسیبهای وارده بر کودکان طلاق از طریق مسائل حقوقی و بررسی مداخلات روانشناختی است.
در این نشست سید علی کاکا فعال اجتماعی و بنیانگذار انجمن طاقت (جمعیت بچههای طلاق ایران)، گفت: حدود 6 سال است به صورت رسمی و غیر رسمی در این حیطه فعالیت میکنیم و به خاطر دغدغههایی که در زندگی شخصی داشتم تصمیم گرفتم در موضوع کودکان طلاق به فعالیت بپردازم و تمام فعالیت ما در انجمن بچههای طاقت در راستای کاهش آسیبهای فرزندان در پی طلاق است و به همین منظور با افرادی که در حین جدایی هستند، هم والدین و هم فرزندان و بطور کلی با عامه جامعه در بحث پیشگیری از طلاق در ارتباط هستیم تا ازدواجی داشته باشند که منجر به طلاق نگردد.
وی افزود: بر اساس آمار موجود و تحلیلهای صورت گرفته میتوان دریافت که اگر در ازدواجها انتخاب درستی صورت گیرد و به موضوع پیشگیری پرداخته شود، اینهمه طلاق نخواهیم داشت و در انجمن بچههای طلاق به این نتیجه رسیدیم که باید روی بحث پیش از ازدواج هم فعالیت داشته باشیم.
در ادامه این نشست دهقان مشاور حقوقی کلینیک و وکیل پایه یک دادگستری با تبیین حقوق کودک و تقابل آن با حق طلاق زوجین گفت: در موضوع بچههای طلاق که حق اصلی به کودک بر میگردد، حق اصلی کودک آن است که طلاق صورت نگیرد و والدین را باهم در کنار خود داشته باشد. در کنار این موضوع یک حق قانونی به نام طلاق برای زوجین در قانون پیش بینی شده است، پس در اینجا نمیتوان تماماً حق طفلی را که محصول طلاق است، لحاظ کرد و این موضوع در تداوم با حق دیگری با عنوان حق طلاق است.