به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، نخستین دوره رقابت علمی کنز روز گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
به گفته مسئولان این رقابت، ۱۰۴۵ نفر در کنز شرکت کردند. ۵۹۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد که ۷۰ درصد شرکت کنندگان مرد و ۳۰ درصد شرکت کنندگان زن بودند. ۷۵۳ نفر دانشجو و دانش پژوهش و ۲۹۲ نفر استاد دانشگاه بودند.
البته این رقابت تنها مربوط به ایرانیان نبود و از ۱۵ کشور جهان شامل ایران، عمان، مالزی، پاکستان، عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین، اردن، تونس، بنگلادش، اندونزی، نیجریه، مصر و قزاقستان در این رقابت شرکت کردند.
حضور همین تعداد شرکتکننده از کشورهای دیگر هم کافی بود تا صدای ایدههای جوانان ایرانی به آن طرف مرزها هم برسد.
انتخاب دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای برگزاری چنین رقابتی نیز بی دلیل نیست، دانشگاهی که یکی از برترین دانشگاههای فنی کشور است و در زمینه تجاریسازی طرحها و ایدهها نیز حرفهای کمی برای گفتن ندارد.
در این رقابت ۱۳۶ اثر در رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۱۵۴ اثر در رشته محیط زیست، ۵۴ اثر در رشته اقتصاد، ۹۵ اثر در رشته انرژی و ۱۵۲ اثر در رشته سلامت ارائه شد.
* هر ایده یک دقیقه
روند به این صورت بود که از هر استارتاپ یک نفر به عنوان نماینده آن استارتاپ بر روی سن حاضر میشد و باید ایده را در یک دقیقه توضیح میداد.
۳۰ ایده در ۳۰ دقیقه ارائه شد.
این توضیحِ یک دقیقهای ایدهها هیجان و نشاط خاصی به رقابت داده بود، به خصوص که شورای داوری هم در مراسم حاضر بود و بلافاصله پس از اتمام ۳۰ دقیقه هم باید نتایج اعلام میشد.
همه حضار هم حق رای برای داوری داشتند، شاید این هم یکی از دلایلی بود که همه سراپاگوش شده بودند برای شنیدن ایدهها.
شورای داوری رقابتهای علمی کنز در ۵ کمیته تخصصی آثار دریافت شده را ارزیابی و در هر کمیته ۳ اثر برتر و در مجموع ۱۵ اثر برتر را با توجه به اعتبار علمی اثر حائز شرایط اعلام کرد که از میان آثار برتر در هر حوزه اثر نخست به عنوان اثر منتخب و در مجموع ۵ اثر منتخب مورد تقدیر قرار گرفتند.
در مرحله نهایی از میان ۱۵ اثر برتر و راهیافته به این مرحله با توجه به ۵ بعد آموزشی، سیاستگذاری، فناوری، سرمایهگذاری و مهارت ارائه از سوی هیأت داوران ۳ اثر نخست انتخاب شد.
در این رقابتها ۳۰ ایده ارائه شد که سعید بهزادپور از حوزه سلامت، محمدمهدی کیانی از حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، صادق صادقزاده از حوزه آب و محیطزیست، بهنام مستأجران از حوزه انرژی و عبدالرحیم عبدالصمد از حوزه اقتصاد به عنوان نفرات برتر هر حوزه انتخاب شدند.
شاید نیاز باشد تعداد چنین مسابقاتی که میتواند هم در جوانان شور و نشاط پردازش ایده را ایجاد کند و هم در علم کشور مؤثر باشد، بیشتر باشد.
هر چند که جوانان ایرانی میخواهند تعداد گوشهایی که صدایشان را میشنوند هم بیشتر شود و تنها به این یک دقیقه هم خاتمه نیابد.
انتهای پیام/