طرح نمایندگان پارلمان انگلیس برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق

به گزارش مشرق، تعدادی از نمایندگان پارلمان انگلیس به رهبری «هیلاری بِن» نماینده منطقه لیدز طرحی را آماده کرده‌اند که به گفته آنها می‌تواند از برگزیت سخت (خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا) جلوگیری کند.

بر اساس اظهاراتی که هیلاری بن در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر مطرح کرده است، در صورت تصویب این طرح، نخست‌وزیر انگلیس موظف خواهد بود که با ارسال نامه‌ای به رئیس شورای اروپا خواستار به تعویق افتادن برگزیت تا روز ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن‌ماه) شود.

بیشتر بخوانید:

ذبح جمهوریت در کاخ باکینگهام

شهروندان انگلیسی: دیکتاتوری را سرنگون کنید

هیلاری بن در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر خاطرنشان کرده است: «این طرح برای این است که ما اطمینان حاصل کنیم دولت در روز ۳۱ اکتبر [۴ آبان] بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج نخواهد شد. دولت این فرصت را خواهد داشت که در نشست آینده با اتحادیه اروپا به توافقی جدید با آنها دست یابد و یا پارلمان را برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا متقاعد کند.»

وی در توئیت دیگری افزوده است: «اگر اتحادیه اروپا با تمدید ضرب‌الاجل برگزیت تا تاریخ مورد نظر (۳۱ ژانویه) موافقت کند، نخست‌وزیر باید بلافاصله این تمدید مهلت را بپذیرد. اگر اتحادیه اروپا تاریخ دیگری را تعیین کند، نخست‌وزیر باید ظرف دو روز آن را بپذیرد، مگر آن‌که مجلس عوام تاریخ تعیین‌شده از سوی اتحادیه اروپا را رد کند.»

بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در همان اولین نشست خبری خود در سمت جدیدش تأکید کرد که کشورش حداکثر تا روز ۳۱ اکتبر تحت هر شرایطی اتحادیه اروپا را ترک خواهد کرد. وی البته چندین بار اعلام کرده است که لندن خواستار دستیابی به یک توافق نهایی با بروکسل و خروج از اتحادیه اروپا با توافق است.

با این حال اختلافات جدی بین انگلیس و اتحادیه اروپا در مورد مرز ایرلند پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وجود دارد و بوریس جانسون چندی پیش اعلام کرد  اگر اتحادیه اروپا موضع خود را درباره مرز ایرلند تغییر ندهد، چشم انداز روشنی برای دستیابی به توافق وجود نخواهد داشت.

بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس که پیش از این تهدید کرده بود که حتی حاضر است پارلمان انگلیس را به حالت تعلیق درآورد تا بتواند مانع از مخالفت نمایندگان پارلمان با برگزیت بدون توافق شود، اخیراً موافقت ملکه انگلیس را برای برگزار نشدن جلسات پارلمان تا روز ۱۴ اکتبر جلب کرده است.

با توجه به اینکه خروج انگلیس در اتحادیه اروپا حداکثر تا ۳۱ اکتبر (۴ آبان) اتفاق خواهد افتاد، برگزار نشدن جلسات پارلمان انگلیس تا روز ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) بدین معناست که نمایندگان پارلمان عملاً شانسی برای مخالفت با تصیمات دولت بوریس جانسون درباره روند برگزیت نخواهند داشت.

برچسب ها:

جهان