به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
فؤاد ایزدی در گفتوگو با «الف» اظهار داشت: برجام توافق خوبی برای اروپا و آمریکا بود چراکه متاسفانه بهصورت گسترده فعالیتهای هستهای ایران را متوقف کرد و نظارتهایی را بر کشورمان حاکم کرد که برای هیچ کشوری چنین موضوعی رخ نداد. آمریکاییها همواره مطرح کردند که برجام هم محدودیت هستهای و هم نظارتهای زیادی را برای ایران به وجود آورده است اما با برجام نمیتوان همه فعالیتهای ایران را متوقف کرد لذا از برجام خارج شدند.
بیشتر بخوانید:
رسانه کنگره آمریکا: بعید است مذاکرهای با ایران اتفاق بیفتد
وی تصریح کرد: آمریکاییها اعتقاد داشتند که خروج از برجام میتواند ایرانیها را به پای میز مذاکره کشاند، اما اروپاییها با این موضوع مخالف بوده و به آمریکا تذکر میدادند که نباید از برجام خارج شد چراکه با پایبندی به برجام میتوان امتیازهای جدید دیگری از ایران گرفت. تحولات دو سه ماه اخیر نشان میدهد که اکنون که ایران به سمت خروج از برجام رفته است، آمریکاییها و اروپاییها به دنبال راهکارهایی میگردند که این اتفاق رخ ندهد چراکه در اینصورت نمیتوانند امتیازات جدیدی از ایران بگیرند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر حرکت جدیتر را برای خروج از برجام آغاز کرده است، اما اینکه آیا با اروپا به توافق رسیده و آنها چه تصمیمی خواهند گرفت بستگی به اقدامات ما دارد، حرکت لاکپشتی ما فایده ندارد، بلکه باید اقدام سوم را بسیار جدی و عملیاتیتر برداشت، چراکه اگر آنها احساس کنند که اقدامات ما جدی است، آن زمان امکان دارد که کارهای جدیتری انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه یک سال و نیم است که برخی از مقامات دولتی همواره مطرح میکنند که صبر راهبردی را در دستور کار قرار داده و منتظر اقدامات اروپاییها هستند، در صورتی که این وقت تلف کردن اشتباه بود.
وی با بیان اینکه قبل از سفر دوم ظریف به فرانسه، ترامپ علاقهمند به مذاکره با ایران بود، اظهار داشت: قبل از سفر دوم ظریف به فرانسه و دیدار با مکرون، ترامپ همواره مطرح میکرد که به دنبال مذاکره با ایران است ولی زمانیکه دولتمردان ایرانی به این موضوع علاقه نشان دادند، ترامپ عقبنشینی کرده و دوباره بحث مذاکره موشکی با ایران را مطرح کرد. باید دقت شود که هر زمانی که ایران از مذاکره با آمریکا صحبت میکند، تنفس مصنوعی را برای آنها ایجاد میکند و آنها تصور میکنند که سیاست فشار بر روی ایران جواب داده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه برخی از مقامات کشورمان وسواس مذاکره پیدا کرده و مطرح میکنند که امکان دارد فرصت مذاکره را از دست بدهیم، در صورتیکه آمریکاییها با مذاکره کردن به دنبال امتیازگیری بیشتر از ایران هستند و ما گامهای بعدی خودمان در قبال رفتار آنها با جدیت بیشتری برداریم و به جای فرصتهای شصت روزه باید شش روز به آنها فرصت داد.