ساخت نخستین خوابگاه سبز دانشجویی در کشور

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، مسعود رضایی معاون دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس درخصوص مدل ساخت این خوابگاه گفت: این خوابگاه به عنوان نخستین خوابگاه سبز دانشگاه‌های کشور با پیش بینی استانداردهای لازم در زمینه صرفه جویی انرژی (سرمایش و گرمایش) و مشاوره با صاحبنظران و کارشناسان این حوزه، طراحی شده و می‌تواند پس از ساخت، الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور باشد.

وی با اشاره به اینکه این خوابگاه در ضلع جنوبی دانشگاه با زیربنای ۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع در ۱۱ طبقه برای ۶۰۰ دانشجوی دختر طراحی شده است، افزود: ساختمان شامل زیرزمین (تأسیسات)، همکف (سایت کامپیوتر، سالن مطالعه، اتاق مشاوره، نمازخانه، سالن تماشای تلویزیون) و ۹ طبقه خوابگاه است.
رضایی گفت: همچنین در این خوابگاه پنل‌های خورشیدی روی پشت بام ساختمان قرار می‌گیرد و برق از طریق انرژی خورشیدی تأمین می‌شود. در این ساختمان از زمان طراحی تا زمان اجرای پروژه و حتی بازسازی آن، استانداردهای حفاظت از محیط زیست رعایت شده و ذخیره سازی انرژی و افزایش بازده انرژی گرمایشی، سرمایشی و الکتریکی از جمله اهداف اصلی ساخت آن می‌باشند.
معاون دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه گفت: مکانیزم طراحی ساختمان بر اساس راهکارهایی نظیر استفاده از انرژی خورشیدی فعال یا غیر فعال، انرژی الکتریکی خورشیدی، اجرای بام سبز و استفاده از سیستم‌های هوشمند در ساختمان می‌باشد. علاوه بر آن عایق‌های نانو، شیشه‌های دوجداره و آب گرمکنهای خورشیدی از جمله تجهیزاتی هستند که در طراحی این ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. از طرف دیگر سیستم تصفیه آب در ساختمان پیش بینی شده و آب پس از مصرف در چرخه بازسازی قرار می‌گیرد و مجدداً برای شست و شوی ثانویه و آبیاری فضای سبز اطراف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
پیش بینی می‌شود مراحل ساخت این خوابگاه سبز دو سال و نیم تا ۳ سال به طول انجامد.

انتهای پیام/