اعتراض صنعتگران به نرخ‌گذاری سبوس/گندم را آزاد می‌خریم، نرخ دستوری نگذارید

محمدحسن امراللهی دبیر انجمن کارخانجات ماکارونی ایران در گفت‌ و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه در حال حاضر کارخانجات ماکارونی، آرد مورد نیاز خود را با قیمت کیلویی 2 هزار و 600 تومان خریداری می‌کنند، اظهار داشت:‌ در شرایطی که ما آرد را با قیمت 660 تومان خریداری نمی‌کنیم، نباید الزامی برای اختصاص سبوس تولیدی به دامداران با قیمت مشخص داشته باشیم. 

وی ادامه داد: در حال حاضر ستاد تنظیم بازار قیمت 1250 تومان را برای هر کیلو سبوس گندم تعیین کرده، در حالی که کارخانجات ماکارونی که گندم را با قیمت آزاد خریداری می‌کنند، امکان تحویل سبوس با قیمت پایین را ندارند. 

وی تأکید کرد: اگر دولت می‌خواهد که ما سبوس را با قیمت مشخص عرضه کنیم، یا باید ضرر کارخانجات را جبران کند و یا اینکه گندم ارزان‌ قیمت در اختیار صنعت قرار دهد که این کار امکان‌پذیر نیست. 

امراللهی توضیح داد: در حال حاضر کارخانجات ماکارونی، گندم نرم را کیلویی 1750 تومان و گندم دورون را کیلویی 1780 تومان خریداری می‌کنند. در این شرایط حتی ممکن است سبوس گندم را با قیمت کیلویی 1300 تومان بفروشند، ولی در هر حال نباید محدودیتی برای قیمت  سبوس گندم آزاد وجود داشته باشد. 

به گفته وی، سالانه حدود 300 هزار تن سبوس گندم توسط کارخانجات ماکارونی تولید می‌شود و در مجموع از هر کیلو گندم 26 تا 28 درصد سبوس و ضایعات ایجاد می‌شود. 

وی با بیان اینکه کارخانجات ماکارونی گندم کیلویی 900 و یا 660 تومان دریافت نمی‌کنند، گفت:‌ از ابتدای سال جاری قیمت گندم مصرفی بخش صنعت 80 درصد افزایش یافته که عمده مصرف گندم به صنعت ماکارونی اختصاص دارد. 

دبیر انجمن کارخانجات ماکارونی با بیان اینکه در این مورد اعتراضات خود را در جلسات مختلف و یا با نامه‌نگاری به مسئولان اعلام کرده‌ایم، گفت:‌ در نامه‌ای از سوی وزارت جهاد کشاورزی، قیمت سبوس گندم برای بخش صنعت آزاد است ولی سازمان حمایت نرخ مشخصی را برای ما تعیین کرده است. 

وی تأکید کرد: در حال حاضر کارخانه‌های تولیدکننده ماکارونی همه مواد اولیه موردنیازشان را با قیمت آزاد خریداری می‌کنند و در این شرایط، تعیین قیمت برای سبوس تولیدی این کارخانه‌ها صحیح نیست. 

امراللهی در پایان در مورد وضعیت صادرات ماکارونی نیز گفت: به دلیل تعیین نرخ پایه صادراتی، صادرات ماکارونی با مشکل روبه‌رو شده، به طوری که در حال حاضر نرخ 500 دلار به عنوان پایه صادراتی برای هر تن محصول تعیین شده که عراق و افغانستان با این نرخ‌ها تمایلی به خرید از ما ندارند.

وی ادامه داد: این مسئله فعلاً با ابهام روبه‌رو است و صادراتی صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی