قائم مقام سازمان تامین اجتماعی: همسر فرد بازنشستهای که فوت میکند ۵۰ سهم و هر کدام از بازماندگان فارغ از اینکه آن فرزند دختر و یا پسر باشد ۲۵ سهم در مستمری خواهند داشت.
محمدحسن زدا قائم مقام سازمان تامین اجتماعی در صفحه اینستاگرامی خود مطالبی ویدئویی تحت عنوان "دانستنیهای تامین اجتماعی" منتشر میکند و به مرور برخی قوانین تامین اجتماعی میپردازد.
وی درباره نحوه تقسیم مستمری تامین اجتماعی میان بازماندگان بیمه شده متوفی اظهار کرد: قانونگذار برای هر یک از بازماندگان سهام تعیین کرده است. بر این اساس همسر فرد بازنشستهای که فوت میکند ۵۰ سهم و هر کدام از بازماندگان فارغ از اینکه آن فرزند دختر و یا پسر باشد ۲۵ سهم در مستمری خواهند داشت.
زدا افزود: فرض کنید بازنشستهای ۲ میلیون تومان حقوق داشته و صاحب یک همسر و یک دختر بوده است. این دو میلیون تومان به ۷۵ سهم تبدیل میشود که ۵۰ سهم متعلق به همسر و ۲۵ سهم متعلق به فرزند است و اگر تعداد فرزندان بیشتر شود به همین ترتیب تقسیم میشود.
به گزارش ایسنا در ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی سهم مستمری هر یک از بازماندگان بیمه شده متوفی تعیین شده است. بر اساس این قانون، میزان مستمری همسر بیمه شده متوفی معادل ۵۰ درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است و در صورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مستمری به تساوی بین آنان تقسیم میشود.
میزان مستمری هر فرزند بیمه شده متوفی معادل ۲۵ درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است و درصورتی که پدر و مادر را از دست داده باشد، مستمری وی دوبرابر میزان مذکور خواهد بود. همچنین میزان مستمری هریک از والدین بیمه شده متوفی معادل ۲۰ درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است.
گفتنی است، مجموع مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی تجاوز کند هرگاه مجموع مستمری از این میزان تجاوز کند سهم هر یک از مستمری بگیران به نسبت تقلیل داده میشود و در این صورت اگر یکی از مستمری بگیران فوت شود یا فاقد شرایط استحقاقی دریافت مستمری شود سهم بقیه آنان با توجه به تقسیمبندی مذکور در این ماده افزایش خواهد یافت و در هر حال بازماندگان بیمه شده از صدرصد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند کرد.