به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، طرح رجیستری تلفن همراه از جمله طرح های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با وجود گذشت بیش از یک سال از اجرای آن، ماجراها و مشکلات این طرح همچنان ادامه دارد، دلالان تلفن همراه به اطلاعات مسافران خارجی دسترسی پیدا کرده و برخی از آنها، بدون اطلاع مسافر، گوشی تلفن همراه به نام مسافران سفرهای خارجی رجیستر می کردند.
این موضوع در اماکن زیارتی و عتبات عالیات بیشتر قوت میگرفت و دلالان تلفن همراه، با کپی مدارک مسافران، یک سیم کارت خریده و گوشی تلفن همراه را رجیستر میکنند.
همچنین، تعدادی از مخاطبان در سامانه «فارس من» خواستار اصلاح طرح رجیستری بودند. این مخاطبان اعلام کردند:«پیشنهاد ما این است که قوانین طرح رجیستری تلفن همراه را اصلاح کنیدو با این کار بازار های سیاه و گرانفروشی را حذف کنید»
با آغاز ماه ذی الحجه و رقابت اپراتورهای تلفن همراه برای استفاده حجاج از تسهیلات رومینگ و اینترنت آنها در عربستان، برخی از افراد سودجو سیم کارتهایی را تهیه کرده و در بین حجاج به طور رایگان تقسیم کردند.کلاهبرداران با این روش و استفاده از مدارک حجاج توانستند گوشی های تلفن همراه را به نام حجاج رجیستر کنند و بازار دلالی تلفن همراه را داغ تر از هر زمان دیگری کنند
بازار داغ دلالی تلفن همراه در ایام حج
با آغاز ماه ذی الحجه و رقابت اپراتورهای تلفن همراه برای استفاده حجاج از تسهیلات رومینگ و اینترنت آنها در عربستان، برخی از افراد سودجو سیم کارتهایی را تهیه کرده و در بین حجاج به طور رایگان تقسیم کردند.کلاهبرداران با این روش و استفاده از مدارک حجاج توانستند گوشی های تلفن همراه را به نام حجاج رجیستر کنند و بازار دلالی تلفن همراه را داغ تر از هر زمان دیگری کنند.
در این میان، حجاج تنها قربانیان این نقشه بودند و سود کلان در جیب کلاهبردارانی رفت که از سادگی افراد سوء استفاده کردند و حق مسلم هر فرد را که رجیستر یک گوشی تلفن همراه است، به راحتی سلب کردند.
واکنش وزیرارتباطات به خبر کلاهبرداری از حجاج
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر نوشت: عجب دنیایی شده است! عدهای کلاهبردار به حاجیان امسال سیم کارت رایگان دادند و سپس از مدارک آنها سوءاستفاده کرده و گوشی قاچاق ثبت کردند.
وی در ادامه این توئیت نوشته است: انگار آنها ما را نشناختهاند و خواهند دید که حق الناس گفتنهای ما الکی نیست. با دزدی مبارزه میکنیم چه بزرگ باشد و چه کوچک.
به دنبال انتشار این خبر در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از عزم جدی برای پیدا کردن متخلفان خبر داد.بر این اساس، سازمان تنظیم مقررات رادیویی مسؤول پیگیری شکایات مردم است.البته که در این موضوع ، ردپای یک دفتر پیشخوان دولت خودنمایی می کند که با تخلف ، سیم کارت هایی را برای کلاهبرداران صادر کرده است.
سازمان تنظیم مقررات رادیویی می تواند دفاتر متخلف را شناسایی کند
مسعود قابچی از متصدیان دفاتر پیشخوان دولت در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، تأکید کرد: البته که موضوع تخلف در هر صنفی وجود دارد و کسی نمی تواند آن را انکار کند. اما دفتر یا دفاتری بودند که در موسم حج با کلاهبرداران همکاری کرده و به آنها سیم کارتهایی را ارائه کردند.
وی تأکید کرد: این در حالی است که طبق قانون، برای ثبت سیم کارت حضور خود شخص به همراه اصل مدارک الزامی است و هیچ دفتری حق ندارد بدون احراز شرایط ، اقدام به فروش سیم کارت کند.
قابچی در ادامه بیان کرد: به طور قطع، فردی که اقدام به کلاهبرداری کرده است، اطلاعات پرواز حجاج را داشته است و توانسته با استفاده از این ترفند، گوشی های تلفن همراه رابه نام حجاج از همه جا بی خبر، ثبت و رجیستری کند.
وی خاطر نشان کرد: موضوع تخلف این دفاتر قابل پیگیری است و با وجود آنکه کار سختی است اما سازمان تنظیم مقررات رادیویی می تواند سر منشأ این ماجرا را پیدا کند.
به طور قطع، فردی که اقدام به کلاهبرداری کرده است، اطلاعات پرواز حجاج را داشته است و توانسته با استفاده از این ترفند، گوشی های تلفن همراه رابه نام حجاج از همه جا بی خبر، ثبت و رجیستری کند
رضا باقری اصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز در توئیتر به این موضوع واکنش نشان داد.
جلسات کمیته رجیستری برای رفع مشکلات
پیش از این نیز محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برگزاری جلسات کمیته رجیستری خبرداده بود.
آذری جهرمی در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، اظهار کرد: برای رفع مشکلات طرح رجیستری،کمیته ای در این وزارتخانه شکل گرفته است که بر این اساس، کمیته، وظیفه کمک به رجیستری تلفن های همراه را برعهده دارد.
وی ادامه داد: جلسات این کمیته به طور مداوم برگزار می شود تا به تسهیل فرایند رجیستری کمک کند.
جهرمی در ادامه بیان کرد: این کمیته، نمایندگانی هم از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد و به کمک آنها، نواقص طرح شناسایی می شود.
وی با اشاره به تخلفات صورت گرفته در دور زدن طرح رجیستری تصریح کرد: قاچاقچیان برای دور زدن رجیستری از طریق سیم کارت اقدام می کنند و حتی کاروان های زیارتی کربلا را هدف قرار داده و با استفاده از پاسپورت زائران، گوشی های تلفن هراه را رجیستر می کنند.
وی ادامه داد: حتی برای انجام این کار، قاچاقچیان به سراغ کاروانهای کربلا میروند و با اجاره پاسپورت زائران، تلفن همراه را رجیستر می کنند، سودجویان همیشه راهی برای ادامه فعالیت پیدا می کنند.همچنین،این افراد با پرداخت مبالغ به مسافران خارج از کشور، گوشی تلفن همراه را به طور قانونی ثبت می کنند.
متأسفانه در گفتوگو با یکی از دلالان تلفن همراه متوجه شدیم که برخی از مسافران با پرداخت مبالغی تمایل دارند تا گوشی تلفن همراه به نام آنان ثبت و رجیستری شود و راه را برای سودجویی کلاهبرداران و قاچاقچیان تلفن همراه باز میکنند.
متاسفانه در گفت وگو با یکی از دلالان تلفن همراه متوجه شدیم که برخی از مسافران با پرداخت مبالغی تمایل دارند تا گوشی تلفن همراه به نام آنان ثبت و رجیستری شود و راه را برای سودجویی کلاهبرداران و قاچاقچیان تلفن همراه باز میکنند.
این دلال تلفن همراه در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، اظهار کرد: افراد از این معامله ناراضی نیستند و از این موضوع استقبال می کنند که مقداری از هزینه سفرشان با این کار جبران شود.
وی ادامه داد: هر دو طرف از این موضوع سود می برند و این روندی است که در سایر حوزه ها مانند خرید و فروش لیزینگی اتوموبیل هم وجود دارد و افراد کارت ملی خود را اجاره می دهند.
بر اساس آنچه گفته شد، از زمان تولد طرح رجیستری، مشکلات آن هم نمود پیدا کرد و حالا این مسائل با این طفل دو ساله قد کشیده و بزرگ شده است.پیش از آنکه مشکلات بغرنج تر شوند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید برای موضوع چاره اندیشی کند.
انتهای پیام/