به گزارش مشرق، آیتالله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز در دیدار با علما، نخبگان و برگزیدگان استان زنجان اظهار کرد: مردم زنجان به تدین و دلدادگی به ارزشهای دینی معروف و زبانزد هستند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در زمان حضور در زنجان عشق مردم را به امام حسین (ع) دیدهام، بیان کرد: کانال ارتباطی با مردم داشته و نقطه نظرات مردم را دریافت میکنم.
وی با بیان اینکه در دین ما هیچ مفهومی پس از توحید به فراگیری عدالت وجود ندارد، ادامه داد: عدالت در همه ابعاد مختلف چه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد.
ببینید:
فیلم/ حجتالاسلام رئیسی: قاضی رد صلاحیت شده، وکیل هم نمیشود
عکس/ سفر حجتالاسلام رئیسی به زنجان
آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه عدالت یک لفظ کلیدی است، بیان کرد: اگر بخواهیم در این مورد صحبت کنیم میتوان از آن کتابها نوشت.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه بحث ما رعایت عدالت در حوزه اجرا است، گفت: در باب اجرا سخن از عدالت، امر به توصیف نمیکند اما امر شدنی است.
وی با بیان اینکه امام علی به بشریت آموخته عدالت قابلیت اجرایی دارد، گفت: همه کسانی که به اسم نظام در حال خدمت هستند باید عالم باشند تا مردم نسبت به عدالت کامیاب شوند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در هر کوی و برزنی اگر فرمانداری و بخشدار و مسؤولی عالم باشد میتواند منجر به بهرهمندی مردم از عدالت شود، گفت: مطالب اشاره شده در این جلسه اگر در جای خود مطرح و در مورد آن و تصمیمگیری درست شود همان اجرای عدالت است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه پارتی بازی رابطه فاسد نقص عدالت و خدشهدار کردن عدالت است، گفت: آنچه در مورد مصادیق بیان شد مسئله زمین باید به عنوان مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه مرزبان فقط حافظ مرز نیست، گفت: مسؤولان در هر بخش مرزبان آن حوزه هستند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه آب خاک هوا و ... مورد دستاندازی قرار گرفته است، ادامه داد: باید مسؤولان اجازه ندهند این امور مورد دستاندازی قرار گیرد و حکم قلع و قمع به معنای عدم برخورد به دستاندازیها است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در این میان تخریب برای افراد، جامعه و ... بسیار سخت است، گفت: اما اگر پیشگیری میشد کار آسان و بیزحمت پیش میرفت.
وی با اشاره به لزوم حفظ منابع ملی تصریح کرد: در مورد باغشهرها در برخورد بین افراد مجاز و غیر مجاز تفاوتی وجود دارد و در استان زنجان یک کارگروهی تشکیل و با توجه به اولویتها عدالت را اجرایی کنند.
آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه باید جلوی تصرفات جدید گرفته شود، گفت: کار ما تنها نباید برخورد باشد و مردم باید در جریان امور قرار گیرند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه موضوع خصوصیسازی در حال بررسی است، عنوان کرد: این موضوع در دستور کار قرار دارد و احتمالا رسیدگی شده و مردم را در جریان قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به رسیدگی به مفاسد روی داده در حوزههای مختلف، گفت: در اصلاح امور همه باید به وظایف خود عمل کنند و دولت به عنوان اصلاح ساختارها و مجلس به عنوان قانونگذار برای جلوگیری از منافذ ایجاد فساد و ... و عموم مردم نسبت به روحیه امر به معروف و نهی از منکر که حسی خوب و مبارک است، اقدام کنند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه باید حس امر به معروف و نهی از منکر را باید مورد تشویق قرار داد، گفت: این روحیه زمینه اجرای عدالت را فراهم کرده و از بین رفتن این حس موجب مرگ جامعه میشود.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه پروندههای روی میز به لحاظ رسیدگی از اولویتها است، تصریح کرد: این اولویتها شامل پروندههایی که روی میز مانده و ذهن مردم را درگیر کرده است هم هست.
وی با بیان اینکه اعلام فساد اعتماد ساز نبوده و برخورد با فساد اعتمادساز است، گفت: دولت مصادیق فساد را بگوید کدام فسادها را اعلام و قوه قضائیه با کدام برخورد کرده است.
آیتالله رئیسی با اشاره به وجود ظرفیتهای موجود در کشور بیان کرد: باید این ظرفیتها در اختیار نخبگان قرا گیرد تا از آن بهرهمند شوند، چرا که جوانان از جمله ظرفیتهای کشور هستند که که باید در اداره و اصلاح امور مورد استفاده قرار گیرند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه باید سهم ما از فضای مجازی مشخص شود، تاکید کرد: صرف توسعه فضاهای مجازی موثر نیست و باید دید چقدر زمینه اشتغال در این حوزه فراهم شده است.
وی با اشاره به ارتباط ایران با دریا گفت: بسیاری از کشورها بیشترین درآمد خود را از دریا کسب میکنند و در این حوزه ظرفیتها باید عادلانه توسعه پیدا کند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه باید عدالت در توزیع ظرفیتها مورد توجه قرار گیرد، گفت: ظرفیتهای موجود باید در اختیار همه قرار گیرد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد رونق تولید، گفت: تولیدکننده باید احساس کند از او به صورت قانونی حمایت میشود.
وی با بیان اینکه قانون باید از تولیدکننده حمایت کند، ادامه داد: قضات و مسؤولان اجرایی هم باید از تولیدکننده حمایت کنند و در اولویت دریافت تسهیلات قرار گیرند، چرا که حمایتها در شعار ممکن نیست.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه باید تلاش شود تا اطاله دادرسی در پروندهها از بین برود، اضافه کرد: میزان سیر پرونده نباید طولانی باشد آنهم در استانی که تعداد پروندههای آن محدود است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه قاضی که صلاحیت قضاوت ندارد برای وکالت نیز صلاحیت ندارد، گفت: این دو شغل با هم ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه امروز فرار مالیاتی از طرف افرادی که درآمد بالا دارند قابل پذیرش نیست، بیان کرد: وزارت اقتصاد و دارایی نیز اقدامات پیشگیرانهای در این زمینه دارد چرا که جلوگیری از فرار مالیاتی از موضوعت مهم در زمینه اجرای عدالت است.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه فعالیت افراد ناشایست و دور ماندن افراد شایسته بیعدالتی است، گفت: افراد شایسته میتوانند گره از مشکلات جامعه باز کنند و فرد ناشایست نیز هم به خود و جامعه لطمه میزنند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه افکارسنجی عمومی از راههای مختلفی انجام میشود تا شناسایی افکار عمومی انجام شود، گفت: سنجش افکار عمومی باز بودن در مسؤولان به روی مردم و ارتباط مستقیم با آنان است و باید گفت افکارسنجی مهم بوده اما مهمتر از آن ارتباط با مردم است.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم و انجام سهم مسؤولیت مردم بسیار مهم است، گفت: تلاش ما این است که پیگیریهای ما تبدیل به پرونده نشود و تاکید ما این است که پیشگیری در اولویت قرار گیرد.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه اصلاح نظامات ما باید به نحوی صورت گیرد که افراد نتوانند مرتکب جرم شوند، گفت: اگر این اتفاق بیفتد ساختارها اصلاح میشود و تا این زمان با مرتکبان برخورد شده و به مردم اطلاعرسانی میشود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه آنچه اهمیت دارد اجرای منویات رهبری انقلاب است چرا که این منویات در واقع دغدغههای مردم است، گفت: تحقق این منویات اولویت اصلی ما است .
وی با بیان اینکه عملکرد دستگاهها باید نشان و جلوه فرمایشات رهبری باشد، افزود: باید گفتمان غالب امروز در کشور گفتمان امام و رهبری باشد و این چنین باشد که مردم احساس میکنند رهبر دستور میدهند و دستگاهها اجرایی میکنند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه وقتی به آمار نگاه میکنیم همه دستگاهها آمار و عملکرد دارند که قابل تقدیر است، گفت: اما مردم باید احساس اجرای قانون و عدالت کنند و این تنها با عمل میسر است و این موضوع تنها باید در عمل و اجرا احساس شود.