وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از نگاه نمایندگان مردم و تدبیری که برای ارتقای سازمان میراث به وزارتخانه با توجه به مسئولیت های وسیع و تنوع مسئولیتها اندیشیدند، تشکر میکنم؛ زیرا امکان آن نبود که با سازمان اداره شود.
علی اصغر مونسان روز سه شنبه در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز که با پیشنهاد رئیس جمهوری و طی مراحل قانونی در پیشگاه نمایندگان حضور دارم، اعتقاد دارم تعامل دولت و مجلس بسیار کارگشاست.
بیش از ۸ سال است که موضوع تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شده و همواره مخالفان و موافقی در مورد آن اظهار نظر کردهاند. سرانجام نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تصویب کردند که پس از تایید شورای نگهبان در تاریخ ۲۶ مرداد از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری ابلاغ شد.

رئیس جمهوری ۲ روز بعد (۲۸ مرداد ۱۳۹۸) در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون تشکیل «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» را برای اجرا به نهاد ریاست جمهوری و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد. حسن روحانی همچنین در حکمی علی اصغر مونسان را به سرپرستی این وزارت تازه تاسیس منصوب کرد.
مونسان پیشتر در جلسهای با کمسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با تشریح عملکرد سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از توسعه بومگردی در کشور با دستاورد اشتغال و درآمدزایی برای روستاییان خبر داد و گفت: میزان گردشگری ورودی از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سال ۹۶ به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سال ۹۷ رسیده است. همچنین میزان گردشگر ورودی در چهار ماهه اول ۹۸ نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد رشد را نشان می دهد. وی همچنین سند توسعه گردشگری کشور را که با همکاری سازمان جهانی گردشگری و یونسکو در حال تدوین است مشخص کننده آینده گردشگری کشور خوانده است.
گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای پذیرفتن مسئولیت در وزارتخانه جدید بر اهیمت اقدامات صورت گرفته در مورد تجاریسازی صنایعدستی تاکید داشته و معتقد است این طرح که از سال ۹۶ آغاز شده باید همچنان ادامه و ارتقا یابد.
به گفته وی در این طرح مسائلی چون بستهبندی محصولات صنایعدستی و برندسازی و نیز به کارگیری طراحان صنعتی کنار هنرمندان سنتی مورد توجه قرار گرفته است تا علاوه بر روزآمد شدن طرحها، صنایع دستی کاربردی شده و در جذب مشتری بازار نیز توفیق یابد.