به گزارش مشرق، در این کتاب، علت قیام امام حسین (ع) از زبان رهبر انقلاب شرح داده شده است. تاکنون آثار متعددی درباره فلسفه قیام عاشورا و تأثیر آن بر جامعه اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار داده شده است، اما انتشارات صهبا در این کتابچه دو سخنرانی رهبر انقلاب در سالهای 1361 و 1363 با موضوع علت قیام عاشورا را انتخاب و عرضه کرده است.
«قیام حسینی» که اولینبار در سال 93 منتشر شد، از جمله کتابچههای نشر صهباست که در این مدت مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است. حجم کم اثر و همچنین انتخاب مناسب موضوع، سبب شده تا کتاب مورد اقبال جوانان قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
روایت رهبرانقلاب از حماسه امالبنین(س)
۹ پیشنهاد عاشورایی برای این روزها
ترجمه اردوی این اثر نیز به کوشش سیدعقیل حیدر زیدی با همکاری مرکز زائران غیر ایرانی آستان قدس در پایگاه اطلاعرسانی نشر صهبا در دسترس علاقهمندان قرار داده شده است. از دیگر آثاری که به این زبان عرضه شده میتوان به زندگی سیاسی و مجاهدانه «زینب کبری(س)» اشاره کرد. این اثر برگرفته از کتاب پرمخاطب «انسان 250 ساله» است و به کوشش سیدکوثر عباس موسوی ترجمه شده است. در بخشهایی از این کتاب «انسان 250 ساله» درباره عظمت شخصیت بانوی کربلا میخوانیم:
زینب کبری(س) یک زن بزرگ است. عظمتی که این زن بزرگ در چشم ملتهای اسلامی دارد، از چیست؟ نمیشود گفت به خاطر این است که دختر علیبن ابیطالب (ع) یا خواهر حسین بن علی و حسن بن علی (ع) است. نسبتها هرگز نمیتوانند چنین عظمتی را خلق کنند. همه ائمه ما، دختران و مادران و خواهرانی داشتند، اما کو یک نفر مثل زینب کبری؟ ارزش و عظمت زینب کبری(س)، به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او براساس تکلیف الهی است.
کار حضرت زینب(س)، تصمیم او، نوع حرکت او، به او اینطور عظمت بخشید. هر کس چنین کاری بکند، ولو دختر امیرالمؤمنین (ع) هم نباشد، عظمت پیدا میکند. بخش عمده این عظمت از اینجاست که اولاً موقعیت را شناخت؛ هم موقعیت قبل از رفتن امام حسین (ع) به کربلا، هم موقعیت لحظات بحرانی روز عاشورا، هم موقعیت حوادث کُشنده بعد از شهادت امام حسین(ع) را و ثانیاً طبق هر موقعیت، یک انتخاب کرد. این انتخابها زینب(س) را ساخت.
واقعاً کربلا بدون زینب(س) کربلا نبود. عاشورا بدون زینب کبری آن حادثه تاریخی ماندنی نمیشد. آنچنان شخصیت دختر علی (ع) در این حادثه از اول تا آخر، بارز و آشکار است که انسان احساس میکند یک حسین دوم است در پوشش یک زن، در لباس دختر علی، غیر از اینکه اگر زینب نبود بعد از عاشورا چه میشد، شاید امام سجاد هم کشته میشد، شاید پیام امام حسین(ع) به هیچکس نمیرسید. در همان دورانی که قبل از شهادت حسین بن علی (ع) هم بود، زینب مثل یک غمخوار صدیق، کسی که با بودن او، امام حسین احساس تنهایی نمیکرد، احساس خستگی نمیکرد. یکچنین نقشی را انسان در چهره زینب و در کلمات و حرکات زینب (ع) مشاهده میکند.