بن سلمان صندوق اسرار قتل خاشقجی را از میان برداشت؟

به گزارش مشرق، «مضاوی الرشید» ستون نویس المانیتور و از منتقدان برجسته رژیم عربستان سعودی در گزارشی به موضوع ناپدید شدن «سعود القحطانی» مشاور پیشین دربار سعودی پرداخته است.

بیشتر بخوانید:

ماجرای شایعه مرگ مشاور سابق «بن‌سلمان»

نقشه ولیعهد سعودی برای قتل ۳۰ فرد

داغ شدن هشتگ "سعود القحطانی کجاست؟ " در فضای مجازی عربستان و انتشار شایعاتی در مورد مرگ ناشی از مسمومیت وی، دستمایه گزارش الرشید قرار گرفته و به پرسش چرایی این حادثه می‌پردازد. الرشید در این گزارش نوشته است:

ناپدید شد القحطانی دستیار مهم «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی که براساس گزارش‌ها یازده ماه پیش در قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار سعودی در «استانبول» دست داشته، همچنان یک راز باقی مانده است.
 
القحطانی پس از قتل خاشقجی از مشاغل متعدد خود در رژیم و دربار سعودی اخراج شد و از آن زمان در انظار عمومی مشاهده نشده و برخلاف رویه معمولش پستی در حساب‌های کاربری خود در فضای مجازی منتشر نکرد.
 
 
 


 

«ایاد البغدادی» فعال حقوق بشر فلسطینی الاصل مستقر در «اسلو» و از منتقدان رژیم سعودی در ۲۸ آگوست (۶ شهریور) با انتشار توییتی از دریافت "اخباری مبنی بر مرگ سعود القحطانی به دلیل مسمومیت توسط محمد بن سلمان" خبر داده و گفت منبع این خبر موثق بوده و در یک سال گذشته نشان داده است که اخبارش قابل اعتماد هستند. وی تاکید کرد قادر به افشای جزییات بیشتری از منبع خود نیست.
 
ایاد البغدادی از چند ماه پیش تاکنون تحت حمایت سرویس‌های اطلاعاتی نروژ است؛ زیرا هشدارهایی در مورد در معرض خطر بودن جانش از سوی رژیم سعودی وجود داشت.
 
 
 
اگرچه توییت البغدادی در مورد مسمومیت القحطانی توسط شخص سومی رسما تایید نشده، اما سکوت خود القحطانی و نیز رژیم سعودی در این مورد، ادعای وی را تقویت می‌کند.

سکوت القحطانی در مورد ادعای البغدادی و عدم صدور بیانیه رسمی رژیم سعودی در این مورد، دلایلی که محمد بن سلمان را در مظان اتهام قرار می‌دهد، پر رنگ‌تر می‌کند. بن سلمان دلایل زیادی برای پاک کردن اثر القحطانی از روی کره زمین داشت؛ چراکه نام او نه تنها با رسوایی قتل خاشقجی بلکه با جنایات مشابه دیگری پیوند خورده بود.
 
 
 


 

نام وی در گزارش‌ها و تحقیقات متعددی به عنوان یکی از عوامل کلیدی قتل خاشقجی مطرح شد که از جمله آن‌ها می‌توان به تحقیقات سازمان ملل تحت هدایت «اگنس کالامارد» کارشناس حقوق بشر سازمان ملل در ژوئن ۲۰۱۹ اشاره کرد. ضمن این که القحطانی از نخستین افرادی بود که از ورود به انگلیس، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی منع شد.

القحطانی جاه طلب و پرخاشگر مانند محمد بن سلمان فارغ التحصیل رشته حقوق دانشگاه آل سعود بود. وی پس از مدتی تدریس در دانشکده امنیت عربستان سعودی وارد دولت شده و سمت‌هایی مانند مشاوره رسانه‌ای و سرپرست مرکز امور رسانه‌ای دربار و مشاوره دیوان سلطنتی را برعهده گرفت. اما نام القحطانی از پاییز سال ۲۰۱۷ و در پی واقعه «ریتز کارلتون» بر سر زبان‌ها افتاد. در جریان حادثه مذکور، شماری از شاهزاده‌ها و بازرگانان ارشد عربستان تحت کمپین ادعایی مبارزه با فساد به دستور محمد بن سلمان دستگیر شدند. احتمالا این واقعه فرصت مناسبی برای القحطانی بود تا به تلافی تحقیر خود در زمان «ملک عبدالله» بپردازد.

القحطانی از سال ۲۰۱۲ فعالیت‌هایی در زمینه برقراری ارتباط با شرکت‌های جاسوسی ایتالیایی و صهیونیستی داشت و از بنیانگذاران "ارتش ترول‌های مهاجم و ارعاب کننده" بود. ضمن این که وی یکی از عوامل کلیدی اقامت اجباری «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان در ریاض و وادار کردن وی به خواندن متن استعفانامه از پیش نوشته شده با هدف تشدید بحران سیاسی در لبنان و تضعیف حزب الله بود.

به گفته الرشید، شخصیت مبتذل و اوباش گونه القحطانی بازتابی از چهره رژیم سعودی و شخص محمد بن سلمان بود. خانواده یکی از زنان فعال حقوق زنان زندانی در سال ۲۰۱۸، اعلام کردند این زن مورد خشونت جنسی و جسمی از سوی القحطانی قرار گرفته است. اما جنایت‌های وی تنها پس از قتل خاشقجی از پرده برون افتاد و در معرض دید عموم قرار گرفت.
 

القحطانی که در کنار تلاش برای ارائه چهره‌ای مترقی از محمد بن سلمان در جامعه بین المللی بود، مدعی نجات کشور از دست خائنان و دشمنان بود. در این راستا خاشقجی را که به افشاگری علیه رژیم می‌پرداخت در فهرست خائنان قرار داده و از مردم خواست در تهیه این فهرست به دولت کمک کنند. وی در تلاش بود بانک اطلاعاتی را از منتقدان و مخالفان فراهم کند که برنامه‌های احتمالی برای از بین بردن آنان نیز تدارک دیده شده بود.

القحطانی همواره از «ملک سلمان» و محمد بن سلمان به دلیل اعتمادشان تشکر می‌کرد و بیانیه‌های خود را با نام بنده وفادار امضا می‌نمود. وی همچنین در توییتر تاکید داشت که تمامی اقدامات را به دستور مستقیم ولیعهد انجام می‌دهد.

الرشید در پایان می‎نویسد در صورت اثبات مرگ ناشی از مسمومیت القحطانی، سوالات بیشتری در مورد قتل خاشقجی پیش خواهد آمد. شاید جنایات محمد بن سلمان بی پایان نباشد، اما یک واقعیت وجود دارد؛ ولیعهد سعودی قادر به پاک کردن دستانش از خون بی گناهان نخواهد بود.

برچسب ها:

جهان