خبرگزاری فارس: پس از تورم انفجاری یک سال گذشته و موج گرانیهای اخیر، کسبوکارهای مختلف برای جبران هزینههای معمول و حفظ جایگاه خود در بازار به ناچار قیمت کالا و خدماتشان را افزایش دادند. تقریبا هیچ کسب و کاری از موج گرانی در امان نماند و بسیاری حتی توانایی ادامه فعالیت اقتصادی خود را به علت پایین آمدن شدید میزان تقاضا از دست دادند.
به این ترتیب تورم هم به تولیدکننده آسیب وارد کرد و هم به مصرفکننده. در این بین، حملونقل نیز به واسطهی افزایش غافلگیرکننده قیمت خودرو و لوازم یدکی و هزینههای زندگی دچار تغییراتی شد. اما به واسطه حضور تاکسیهای اینترنتی در شهرها مردم همچنان میتوانند با هزینهای نسبتا مناسب سفر کنند.
سفر با تاکسیهای اینترنتی به گونهای قیمتگذاری میشود که هم برای راننده بهصرفه باشد و هم برای مسافر. امروز قیمتگذاری خلاقانه تاکسیهای اینترنتی به راهکاری برای مقابله با تورم انفجاری تبدیل شده است و از آن میتوان به عنوان راهکاری خلاقانه یاد کرد که در دیگر بخشهای تولید و خدمات کشور قابل پیادهسازی است.
تاکسیهای اینترنتی در یک سال گذشته افزایش قیمت داشتهاند ولی این افزایش به طور نسبی بوده و بر اساس میزان و عرضه و تقاضا و به صورت پویا انجام شده است. طبق اعلام فرید شهابی، مدیر بخش تجاری اسنپ، معیار اصلی اسنپ در قیمتگذاری این است که بتوانند درخواستهای بیشتری را به سفر تبدیل کنند.
اگر هزینه سفر پایین باشد، رانندهای درخواست را قبول نمیکند و به این ترتیب نیاز مسافر بدونجواب میماند. اگر هم هزینه سفر بسیار زیاد باشد، هیچ مسافری درخواست خودرو نمیدهد و بنابراین رانندهها بدون درخواست میمانند.
به گفته فرید شهابی، اسنپ امروز بیش از ۷۰۰هزار راننده فعال دارد و طبق آمار درآمد رانندگان نسبت به سه ماه گذشته حدود ۱۰تا ۱۵ درصد افزایش داشته است. این افزایش درآمد بدون احتساب پاداشهایی است که به طور مستمر برای رانندگان در نظر گرفته میشود. شهابی این افزایش درآمد را بیشتر از آنکه ناشی از افزایش قیمت بداند متاثر از سیاستهای قیمتگذاری بهینه این شرکت میداند که به تازگی در دستور کار قرار گرفته است.
تاکسیهای اینترنتی برای راضی نگه داشتن هر دو طرف راننده و مسافر کار دشواری در پیش دارند. مسئلهای که البته اسنپ موفق شده تا اندازهای آن را حل کند. اعداد و ارقام این شرکت نشان میدهد که بهینهسازی سیستم قیمتگذاری و بهبود عملکرد فاکتورهایی از جمله مسافت سفر، مدت زمان سفر و نسبت عرضه و تقاضا سعی در قیمتگذاری منصفانهتری دارد.
مدیر بخش تجاری اسنپ، درباره تغییرات قیمتگذاری اسنپ گفت: به تازگی، با کمک تکنولوژی، الگوریتمهای تخمین دو فاکتور عرضه و تقاضا و مدت زمان سفر را بهبود بخشیدهایم. بررسیهای آماری ما نشان میدهد که تغییرات اخیر قیمتگذاری را دقیقتر کرده و به طور میانگین رضایت مشتری را افزایش داده است. بعد از تغییرات اخیر به تعداد مسافرانی که بعد از کنترل قیمت درخواست سفر ارسال میکنند اضافه شده است. البته بهینهسازی الگوریتمهای تخمین عرضه و تقاضا و مدت زمان سفر فرایندی مستمر است و همچنان در حال آزمایش و بهبود آن هستیم.
از دیگر تاثیرات بهینهسازی قیمتگذاری در اسنپ میتوان به افزایش قبول درخواستها از سوی رانندهها اشاره کرد. زمانی که قیمتها برای راننده و مسافر به طور همزمان مناسب باشد زمان کمتری برای قبول درخواست صرف میشود و همین مسئله بر میزان درآمد روزانه راننده اثر میگذارد. در واقع در سیستم جدید اسنپ زمان ارسال درخواست برای هر راننده بهینه شده و به دلیل منصفانه بودن قیمتها زمان مرده راننده کاهش مییابد و درگیر گزینش سفرهایی که قیمتهای منصفانهتری دارد نمیشود.
طبق اعلام شهابی، شرکت اسنپ با این الگوریتم تازه موفق شده تعداد درخواستهای بیشتری را به سفر تبدیل کند و رانندگان با قبول سفرهای متوالی در طول یک روز میتوانند درآمدی به مراتب بیشتر از قبل داشته باشند و در عین حال میزان تقاضا هم دستخوش تغییر عمدهای نشود.
انتهای پیام/