عذرخواهی؛ جریمه حرکت زشت بیرانوند!

به گزارش مشرق، علیرضا بیرانوند, مرد سال فوتبال ایران در فصل گذشته با شروع لیگ جدید بازهم حاشیه‌ساز شده است. این دروازه‌بان بعد از بازی با تراکتور در هفته دوم لیگ برتر رو به هواداران تراکتور حرکتی ناشایست انجام داد. این اتفاق در حالی رخ داد که فیلم حرکت مسئله‌ساز بیرانوند در فضای مجازی منتشر و باعث شکایت باشگاه تبریزی از دروازه‌بان تیم ملی شد.

مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال امروز (شنبه) در اظهار نظری عجیب اعلام کرد: «بیرانوند مصاحبه‌ای کرد و باشگاه پرسپولیس هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد منظوری نبوده و عذرخواهی کرده است. همین عذرخواهی بهتر از تنبیه کردن است.»

در اینکه می‌توان در برخی از موارد روش «عذرخواهی به جای تنبیه» را برای برخورد با متخلفان در نظر و از آن جواب گرفت, شکی نیست اما آیا این تکنیک مدیریتی می‌تواند برای مورد بیرانوند کارساز باشد؟

بیشتر بخوانید:

تاج: کاری که بیرانوند کرد از تنبیه بهتر بود

در مبحث مدیریت معمولاً مدیران سازوکار خاصی برای اعمال تشویق و تنبیه به کار می‌بندند. در برخی موارد تنبیه را راهی برای برخورد با فرد متخلف می‌دانند و در مواردی دیگر با توجه به موضوع، ممکن است به جای اعمال تنبیه, روش دیگری مانند عذرخواهی کردن را در نظر بگیرند. این روش را می‌توان بیشتر در حالتی در نظر گرفت که فرد متخلف سابقه این تخلف را نداشته و می‌توان با یک عذرخواهی ساده از کنارش گذشت.

با این حال پا درمیانی رئیس فدراسیون فوتبال درباره تخلف انضباطی بیرانوند با توجه به سابقه مشابه این دروازه‌بان در گذشته نمی‌تواند خیلی با اصول مدیریتی سازگار باشد آن هم در حالی که در ابتدای همین فصل برخی از بازیکنان به دلیل انتقاد از کیفیت توپ‌های مسابقات از سوی کمیته انضباطی توبیخ شده‌اند. این تفاوت در برخورد شاید در اذهان اینطور تصور شود که تخلف انضباطی و غیر ورزشی را می‌توان با یک عذرخواهی سرپوش گذاشت اما اگر کسی نسبت به هر چیزی-از جمله توپ‌های مسابقات- انتقاد داشته باشد باید با توبیخ یا محکومیت رو‌‌به‌رو شود. ضمن اینکه این رفتار، باعث می‌شود از فردا بازیکن و مربیان به خودشان اجازه دهند هر رفتاری انجام دهند و در نهایت با یک عذرخواهی موضوع را تمام کنند.

برچسب ها:

ورزش