جزئیات برنامه‌های دانش‌آموزی در ایام محرم اعلام شد

علی جانباز معاون فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس درباره مراسم سوگواره ویژه این اتحادیه گفت: این اتحادیه سال‌هاست که برگزاری هیأت‌های دانش‌آموزی انصار المهدی(عج) را دنبال می‌کند و 15 سالی است دانش‌آموزان انجمن اسلامی در مناسبت‌ها و ایام‌الله هیأت‌هایی را با فضاهای نوجوانانه ایجاد می‌کنند.

وی افزود:‌هدف این هیأت‌ها کارورزی در فضای تشکیلاتی و برنامه‌های فرهنگی و همچنین تعمیق اهداف و باورهای ارزشی دانش‌آموزان و نوجوانان است. نکته مهم این است که بچه‌ها خلاقیت‌ها و ابتکارات زیادی در عرصه هیأت داری دارند و نیاز جدی وجود دارد تا از راه هنر،‌ ابتکار و خلاقیت بتوانیم جذب مخاطب به هیأت‌ها را بیش از پیش دنبال کنیم.

معاون فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان ادامه داد: طبیعتا آن هیأتی که در دهه‌های گذشته برگزار می شده با هیأت‌های امروزی متفاوت است و با رشد تکنولوژی، فضاهای مجازی و رسانه‌ای و همچنین اولویت‌های حوزه هنر و اجتماعی در هر بخش از حوزه فرهنگ باید به خلاقیت‌ها فکر کنیم؛ موضوعات ابتکار و خلاقیت در مسائل دینی از هر حوزه‌ای دارای اهمیت بیشتری است، چون جذب مخاطب در آن وجود دارد. 

جانباز با اشاره به اینکه فشارهای رسانه‌ای، اجتماعی و فرهنگی در برگزاری هر چه بهتر مراسم‌ها دارای اهمیت است، افزود: اگر از مسأله ابتکار و خلاقیت‌ها به دور باشیم قطعا دچار دگرگونی و سکته در کار می‌شویم، به همین دلیل امسال برگزاری مراسم سوگواره برای ما اولویتی شد تا عموم هیأت‌های دانش‌آموزی کشور بتوانند در این پروژه مشارکت داده شوند.

وی با بیان اینکه از اول محرم فراخوان برنامه سوگواره آغاز شد و تا اربعین نیز ادامه دارد، گفت: در برنامه سوگواره به محور دکور و فضاسازی هیأت‌ها اشاره شده است. چون به دور از عناصر محتوایی نظیر سخنران و مداح، بخش مهمی از آن چه که مخاطب در هیأت با آن درگیر است، فضا سازی و دکور هیأت است. 

معاون فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی ادامه داد:‌ مسأله ارائه محتوا در هیأت خصوصا هیأت‌های دانش‌آموزی موضوع مهم دیگر است و سخنرانان و مداحان خوبی داریم که با استفاده از آنان انتقال محتوا به نحو احسن و با استفاده از فضاهای نوین انجام می‌شود و برای ما موضوعیت خواهد داشت که بخشی از سوگواره در زمینه ارائه محتواست و بخشی دیگر معرفی کتاب‌های عاشورایی به حساب می‌آید.

جانباز اضافه  کرد:‌ اگر هیأت‌های ما بستر خوبی برای رشد فضاهای کتابخوانی هستند باید فضای اجتماعی مناسبی برای آنان تدوین شود.

وی گفت: سال گذشته آقای کریمی اقدام جالبی انجام داد و از روی کتابی نوحه‌ای را خواند که به دنبال اشاعه این حرکت هستیم. ارائه ابتکار در حوزه تبلیغات هیأت‌ها موضوعی مهم به شمار می‌رود. چون قطعا فضای مجازی و فضای حقیقی کشور از نوع تبلیغات معمولی نظیر پوستر، پست و.. اشباع شده است و اکنون ارائه مدل‌های جذاب تبلیغاتی به خصوص در فضای هیأت‌های نوجوانان بسیار مهم است و در مدل جذب هیأت، جذب مشارکت‌ها، منابع و هزینه‌های هیأت بسیار موضوعیت دارد که یکی از محورهای جشنواره است.

معاون فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان یادآور شد: یکی دیگر از محورهای جشنواره بخش برنامه‌های جنبی هیأت‌هاست و این برنامه‌ها بستر بسیار خوبی هستند تا جذب مخاطب را بیشتر کنند و عبارتند از فعالیت هیأت‌ها در عرصه خدمت رسانی، کمک رسانی به محرومان، خدمات اجتماعی محله و ... که اینها نیز به ارائه محتوا ارتباط می‌یابند و برای ما دارای اولویت هستند.

جانباز ادامه داد: به عبارتی خود هیأت یک بخش است و برنامه‌های جنبی آن بخش دیگر که دارای اهمیت بسیاری است؛ به طور کلی این جشنواره قرار است به توسعه و گسترش هیأت‌های دانش‌آموزی در سراسر کشور کمک کند. همچنین مدل جذب جوانان را به روز کند تا دانش‌آموزان به موقعیت جدیدی دست یابند.

وی گفت:‌ از هیأت‌های برگزیده، بخش‌های فردی و گروهی نظیر خادم‌الحسین‌ها و بخش دیگری که اعضای انجمن اسلامی دانش‌آموزان می‌توانند در آن فعالیت کنند، قرار است تقدیر مادی و معنوی به عمل آید.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی