چهل سال عبور از طوفان با کشتی نجات حسین(ع)

به گزارش مشرق، رسول خدا صلوات‌الله‌علیه گویا این روزها را می‌دید که فرموده بود: «همانا از شهادت حسین، حرارتی در قلوب مؤمنان پدید می‌آید که هرگز رو به سردی نمی‌گراید»! در تقویم خون سیدالشهدا، همیشه سایه خورشید بلند است! هر سال باشکوه‌تر از سال پیش! هر محرم زیباتر از محرم قبل! السلام‌علیک یا اباعبدالله! چه زیباست این سلام آسمانی! یزیدیان چه ابلهانه توهم زده بودند دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری، خداحافظی با حسین‌بن علی است لیکن «حسین» هنوز هم زنده است و «سلام بر حسین» هنوز هم مانده است! آنچه فزون شده مهر و محبت اولاد آدم به حضرت اباعبدالله است! ناظر بر این امر است که معتقدیم عاشورا یک واقعه نیست، یک تابلو نیست، یک روز نیست، نماد هم نیست، عاشورا یک مدل نیست، یک حقیقت است که در تمامی تاریخ جریان دارد.

آری «عاشورا یک حادثه نیست، یک فرهنگ است»؛ فرهنگی که منظومه‌ای از خوبی‌ها و زیبایی‌ها را در خود جا داده و به ثمن «اشک»، که زبانِ دل و پاسدار خون شهید است و «گریه»، که فریاد مظلومیّت و بصیرت عبرت‌آموز است، جرعه جرعه در کام جان و روان عاشقانش می‌ریزد و پله پله شیفتگانش را تا خدا عروج می‌دهد و «کربلا» در این میان فراتر از قطعه‌ای زمین، حرم حق است و مثالی است برای این ‏که در مقابل عظمت دشمن، انسان نباید دچار تردید شود.


عاشورا منبعی تمام‌نشدنی در همه دوران‌ها


به درستی سید اهل قلم، شهید آوینی در کتاب «فتح خون»، عاشورا را تحولی می‌داند که قادر است به‌عنوان منبعی تمام‌نشدنی در هر دوره و زمانه‌ای، وضعیتی جدید در برابر آدمی ‌قرار دهد و نجات‌دهنده‌ او از جهان تنگ و روزمرگی‌های کوچک و ننگ‌آور او باشد.


بدون شک، نهضت حسینی را می‌توان مهم‌ترین منبع حیات‌بخش جریان تشیع و نهضت‌های عدالت‌خواه و آزادی‌بخش در جهان اسلام در طول تاریخ دانست که به مثابه چراغ راه، آرمان و راهبرد مبارزه را برای مجاهدین راه حق‌ ترسیم کرده است.


عاشورا رمز همه فتوحات ما


نهضت اسلامی ملت ایران نیز با الگوگیری از قیام حسینی توانست بر رژیم ستمشاهی غلبه کرده و در برابر استکبار جهانی استقامت کند. از یاد نمی‌بریم که با همین الگوگیری از امام عاشورا بود که توانستیم از «گردنه سخت روزگار جنگ» عبور کنیم! و امروز هم که مواجهه استکبار جهانی با نظام اسلامی به جنگ تمام‌عیار اقتصادی رسیده، انقلاب اسلامی در چهل‌سالگی خود با تمسک به عاشورا و مکتب حسین(ع) است که همچنان ایستاده و ما با «حسین» از این «گردنه سخت جنگ روزگار» هم عبور خواهیم کرد ان‌شاءالله و و قدر مسلم «عاشورا» رمز تمام فتوحات ماست.


روشنفکران غربزده باید عادت کنند به اینکه هر عاشورا، پرشور و شعورتر از عاشورای سال پیش باشد! این سنت الهی است. آنچه باید بدانند این است که بحث اصلی کربلا، آب نبود! جنگ میان دو اسلام بود. اسلام ناب محمدی، از یک‌سو و اسلام علنی‌کردن هر نوع فسق و فسادی، از سوی دیگر! اسلامی که تن به امان‌نامه شمر نمی‌دهد و اسلامی که فریفته وعده دروغین ملک ری می‌شود.


تیزی خنجر شمر و قهرمان‌های سازش


 آری در آستانه رستاخیز عاشورا کسانی که حتی آب خوردن مردم را هم گره به قول و قرار دشمن زدند و عمق فهم‌شان از کربلا، خلاصه در مبحث آب می‌شود را دعوت می‌کنیم به اسلام عزت‌مدار حسین‌بن‌ علی(ع)! حسین(ع) و اصحابش هم می‌توانستند تن به بیعت با یزید بدهند و آقایی او را بپذیرند لیکن سخن سر آن است که اصلا و اساساً یکی چون حسین با یکی چون یزید، تن به بیعت نمی‌دهد! آنها که گفتند خزانه خالی است و آمریکا می‌تواند ظرف ۵ دقیقه تمام توان نظامی ما را نابود کند و نسخه انفعال و تحمیل‌پذیری پیچیدند، باید تناقضات بزرگ خود با گفتمان سالار آزادگان را حل کنند. همان‌ها اگر به لوازم گفتمان مقاومت عمل کرده بودند، خسارت محض را برای کشور به ارمغان نمی‌آوردند.


مکتبی که‌ تربیت شده آن، شهادت را «احلی من‌ العسل» می‌داند، با ‌ترس از تهدید دشمن یا ترساندن مردم از این طریق قابل جمع نیست. امام حسین کجا جبهه خودی را از سایه جنگ و تهدید ‌ترساند تا مثلا رای بگیرد یا در رقابت‌های سیاسی استفاده کند؟ کجا مستکبران را «کدخدا» و «مودب» خواند؟


سیلی‌خوردن یزیدتباران ثمره مقاومت حسینی


ملت ما هم از حسین(ع) درس مقاومت آموخت و به خوبی زیبایی‌های این مکتب را بر مدار جهاد تجربه کرد و همین مکتب هم کشور را حفظ کرد و هم رشد داد. امروز در دنیا ملت ما را با شعار هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّه می‌شناسند از ثمره مقاومت حسینی که دشمن درجه یک ملت ایران که نمونه تبار یزیدی است پی‌درپی در منطقه از عراق و سوریه گرفته تا لبنان و فلسطین و یمن سیلی می‌خورد.


چه آنکه نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» نیز درباره اثرپذیری عمیق ایرانیان از حماسه عاشورا خطاب به دولتمردان کاخ سفید می‌نویسد که ترامپ که خود را به یزید مدرن تبدیل کرده است، باید تجربه صدام حسین را به یاد داشته باشد که تقریبا چهل سال پیش به ایران حمله کرد؛ وی باید هشیار باشد تا به سرنوشت او گرفتار نشود.


«اگر سیاستمداران آمریکایی مصمم باشند سیاستی مشخص درباره ایران تشکیل دهند، باید بدانند که لحاظ کردن نگرش ایرانی‌ها، از جمله روان‌شناسی تاریخی و ملی آنها که سیاست‌ورزی کشور را تعیین می‌کند، بخشی جدانشدنی از آنهاست. تاریخ میراث امام حسین و اینکه چگونه احساسات ایرانی‌ها را شکل داده، کلید مهمی ‌برای درک ماهیت ایرانی‌ها در شرایط بحران‌های شدید است.»


در فرهنگ عاشورا جایی برای تسلیم وجود ندارد


این نشریه آمریکایی خاطرنشان می‌کند: «دولت ترامپ و دشمنان ایران در واشنگتن، تلاش می‌کنند وانمود کنند که جنگ با ایران سریع و آسان است. جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از سال ۲۰۱۹ در جمع طرفداران سازمان مجاهدین - که زمانی آمریکا آنها را سازمانی ‌تروریستی نامیده بود- مدعی شد تجمع مشابهی در تهران برپا خواهد شد، به این معنا که سرنگونی رژیم ایران قریب‌الوقوع است. تام کاتن سناتور تندرو و جمهوری‌خواه آرکانزاس که به ضدایرانی بودن مشهور است، با قاطعیت گفته بود که آمریکا با دو حمله، در جنگ با ایران پیروز خواهد شد، «نخستین حمله و آخرین حمله.» ترامپ خود از تهدید «پایان رسمی‌ ایران» خبر داده و گفته بود جنگ با ایران کوتاه خواهد بود.


با وجود ابراز اطمینان در این لفاظی‌ها، شواهدی در تایید این امر وجود ندارد. آخرین جنگ تمام‌عیار ایران، بعد از تهاجم عراق در سال ۱۹۸۰ بود. صدام حسین هم مانند دولت ترامپ در آن زمان تصور می‌کرد می‌تواند برای پیروزی بر ایران، از نقاط ضعف ایران و بی‌ثباتی پس از انقلاب، استفاده کند. گرچه عراق در ابتدا پیروزی‌هایی به‌دست آورد و خرمشهر را ‌اشغال کرد، اما تهاجم بیگانه مردم را تشویق به اقدام کرد و با تمرکز مردم به دفاع از سرزمینشان، جمهوری اسلامی استحکام یافت.»


این مجله آمریکایی تأکید می‌کند: «جایی برای تسلیم وجود ندارد. حماسه کربلا میراث مقاومت علیه بی‌عدالتی است که قهرمان اصلی آن به‌خاطر مخالفت با استبداد بسیار قابل احترام است. لحظه قربانی شدن حسین، وی را ماندگار ساخت. در هرگونه تحلیل از هزینه‌های جنگ با ایران، ضروری است قدرت این تصویرپردازی در نظر گرفته شود.»


«هر روز عاشوراست» چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟


آری امروز هم بصیرت دینی و شور عاشورایی، ما را باید در فهم جبهه حسینی امروز و ابعاد جنگ امروز ما با یزیدیان آن‌گونه که نشریه آمریکایی تحلیل کرده بکشاند. اگر کسی فهم دقیق از رسم عالم داشته باشد مطمئنا درک خواهد کرد که این جمله که «هر روز روز عاشوراست» چه معنایی می‌تواند داشته باشد.


تمام سخن اینجاست که رشته معرفتی که سرسلسله‌دار آن حسین‌بن ‌علی(ع) است، تکلیف امروز عاشقان طریق حسین را معین می‌کند. والله حسین‌ بن‌علی علیه‌السلام وارث آدم است و ملیت او، ملیت تمام احرار عالم و عجیب نباشد که منجی عالم بشریت نیز خود را با حسین(ع) معرفی می‌کند و به حسین می‌شناساند! کاش زودتر بیاید مهدی فاطمه سلام‌الله علیها با رمز عاشورا که فتح‌الفتوح او دیدنی‌تر است.


روی شجره طیبه عاشورا، همه برگ‌ها مانده‌اند و همه شهدا زنده‌اند بدان امید که در سپاه بقیهًْ‌الله باشند و هر چند هنوز هم محرم است اما ما منتظریم تا محرم گردد...!

برچسب ها:

سیاسی