چه‌کسانی به پروژه اختفای اختیاری صدرالساداتی‌ها دامن زدند؟ +عکس

به گزارش مشرق، در روزهای گذشته ماجرای اختفای آقای روح‌الله صدرالساداتی عضو مجلس خبرگان رهبری به‌همراه برادرش آقای مهدی صدرالساداتی (طلبه‌ای که در فضای مجازی مدت یک سال است فعالیت‌های عدالتخواهانه می‌کند) در صدر اخبار قرار گرفت.

روز گذشته و بعد از انتشار بیانیه روح‌الله صدرالساداتی و اقرار وی به اینکه "با همراهانم گوشی های خود را خاموش کردیم تا ردیابی نشویم و به جای خلوتی دور از انظار رفتیم!" خبری که بامداد جمعه مبنی بر خوداختفایی‌ آنها منتشر شده بود، بار دیگر تایید شد.

بیشتر بخوانید:

برادران «صدرالساداتی» چه ارتباطی با «غفار عباسی» دارند؟

غائله برادران صدرالساداتی؛ از ادعای مفقودشدن تا خرید زغال و قلیان!

صدرالساداتی‌ها بازداشت نشده‌اند

هرچند بیانیه آقای روح‌الله صدرالساداتی را می‌توان در جای خودش مورد بحث و بررسی قرار داد اما در این اتفاق شاهد جریانی بودیم که به بهانه مفقود شدن صدرالساداتی، جوسازی شدیدی راه انداخته و امنیت روانی جامعه را مختل کردند.

ماجرا از جایی شروع شد که شخصی به نام وحید اشتری که همراه با صدرالساداتی به برخی پروژه‌های عدالتخواهی ورود کرده بود، بامداد پنجشنبه در توئیتی خبر از مفقود شدن برادران صدرالساداتی داد و ساعاتی بعد از انتشار این خبر، فضای مجازی شاهد واکنش‌های متفاوتی شد.

 روز جمعه به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که بازداشت برادران صدرالساداتی مطرح نیست و به احتمال زیاد آنها در خوداختفایی به‌سر می‌برند. به‌رغم اینکه در ذهن بسیاری خوداختفایی نیز مانند سایر گزینه‌ها همچون ربایش یا بازداشت مطرح بود اما آقای اشتری و همفکرانش بیش از همه به گزینه دستگیری دامن زدند و حتی خبر صحیح درباره اختفای اختیاری نیز به صورت ضمنی تقبیح کردند.

آقای اشتری علاوه بر اینکه خودش لحظه به لحظه به فضاسازی درباره مفقود شدن برادران صدرالساداتی می‌پرداخت، به انتشار توئیت‌های افراد "از همه جا بی‌خبر" بر موج احساسات سوار شده و اذهان را از گزینه خوداختفایی دور می‌کرد. برای مثال صبا آذرپیک خبرنگار رادیکال در توئیتی توهین‌آمیز از اساس منکر مخفی بودن آنها شده بود.

دبیرخانه مجلس خبرگان در اطلاعیه‌ای همان روز درباره پیگیری سرنوشت عضو این خبرگان اعلام کرد "از لحظه انتشار این خبر، پیگیر موضوع بوده و همچنان در حال پیگیری است." امّا وحید اشتری در توئیت زیر مدعی شد مجلس خبرگان هیچ‌گونه پیگیری در این زمینه انجام نداده است!

در حالی که وحید اشتری روز پنجشنبه از آنلاین بودن تلگرام صدرالساداتی خبر داده بود و همین، گزاره "اختفای اختیاری" را تشدید می‌کرد بازهم آنها هیچگاه بحث مخفی شدن را مطرح نکرده و حتی به گزینه قتل هم دامن زدند!

امّا شب گذشته بعد از صحبت‌های روح‌الله صدرالساداتی و قرائت بیانیه‌اش از اینستاگرام و اقرار به خوداختفایی، تمام ماجرا روشن شد اما وحید اشتری که در این دو روز به بهانه مفقود شدن یک عضو خبرگان و برادرش به فضاسازی گسترده‌ای پرداخت با فاش شدن ماجرا در فایلی صوتی بدون هیچگونه عذرخواهی بابت جوسازی روزهای اخیر، توپ را در زمین نحوه اطلاع‌رسانی درخصوص مفقودین انداخت و ماجرای صدرالساداتی را بهانه‌ای برای تسویه حساب با جریانی که عدالتخواه می‌نامد دانست!

به‌رغم اینکه نهادهای مختلفی از مجلس خبرگان تا قوه قضائیه در حال پیگیری موضوع بودند و قطعا تا روشن نشدن موضوع نمی‌شد اظهارنظری کرد، اما اشتری با توئیت‌ها و ریتوئیت‌های فراوان سعی در القای این نکته داشت که نهادهای امنیتی پیگیر موضوع نیستند در حالی‌که از بامداد پنجشنبه تا بامداد روز جمعه که خبر خوداختفایی منتشر شد، تنها ۲۴ ساعت گذشته بود.

با این‌حال زشت بودن این خوداختفایی در حدی بود که اشتری نیز نتوانست آن را کتمان کند و تنها می‌گوید "این کار و اتفاق را قابل توجیه نمی‌دانم!" و با لحنی طلبکارانه از تسویه حساب با خودش سخن می‌گوید. 

سوال اساسی اینجاست که این افراد چرا در برابر یک خبر این چنین جوزده اقدام می‌کنند و امنیت روانی جامعه را بهم می‌ریزند و دست آخر به‌جای اعتراف به اشتباه خود و عذرخواهی از مردم، مدعی می‌شوند عده‌ای می‌خواهند به بهانه صدرالساداتی‌ها با جریان آنها مقابله کنند!

به نظر می‌رسد اظهارات آقای اشتری بیش از آنکه اقرار به یک اشتباه باشد، یک فرار به جلو برای نفی سهم جدی خود در ساختن حاشیه‌ای بزرگ طی روزهای گذشته است.

هرچند می‌توان حتی اینچنین گمانه‌زنی کرد که آقای اشتری در این زمینه با آقایان صدرالساداتی هماهنگ بوده،‌ امّا از آنجا که داده‌ی قطعی در این زمینه در اختیار نیست، دست‌کم می‌توان این پرسش را مطرح کرد که اگر ایشان اینچنین درباره یک موضوع نسبتاً ساده و مرتبط با دوستان خود آشفته و ناپخته عمل می‌کند و جو عمومی را به هم می‌ریزد چگونه می‌تواند درباره پرونده‌های جدی فساد درست عمل کند و خود را یک کارآگاه شهر بنامند؟

برچسب ها:

سیاسی