با توجه به اینکه این دوره رقابتهای قهرمانی آسیا مقدمه راه راهیابی تیمهای آسیایی به رقابتهای انتخابی المپیک قاره کهن در کشور چین به شمار میرود، مسابقات تهران از حساسیت بالایی برخوردار است. رقابتهای انتخابی المپیک چین نیز دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد تا تیم نخست رقابتها سهمیه حضور در المپیک توکیو را کسب کند.
تیم ملی ایران بعد از لیگ ملتهای والیبال ۲۰۱۹ عازم کشور روسیه شد تا در مرحله نخست مسابقات انتخابی المپیک به مصاف حریفان برود که در پایان، با کسب دو برد برابر بلغارستان و کوبا و قبول شکست برابر روسیه (میزبان) از کسب سهمیه بازماند.
حالا پس از گذشت تقریبا یک ماه سروقامتان ایران این شانس را دارند که از موقعیت میزبانی خود استفاده کرده و با قرار گرفتن در جمع ۸ تیم برتر آسیا، راهی مسابقات قارهای شوند تا این بار شانس خود برای صعود به المپیک ۲۰۲۰ توکیو را در مسابقات قارهای امتحان کنند.
گروهبندی رقابتهای والیبال قهرمانی آسیا ۲۰۱۹ - تهران
گروه A:
ایران، استرالیا، قطر و سریلانکا
گروه B:
ژاپن، چینتایپه، تایلند و هنگکنگ
گروه C:
قزاقستان، چین، عمان و هند
گروه D:
کرهجنوبی، اندونزی، کویت و پاکستان
*برای ردههای ۱ - ۸
طبق برنامه مسابقات دو تیم برتر (اول و دوم) هر گروه به جمع ۸ تیم پایانی راه پیدا میکنند تا قهرمان مسابقات مشخص شود. در ادامه طبق جدول مسابقات، تیمهای اول و دوم گروه A با تیمهای اول و دوم گروه C در گروه E دور دوم و تیمهای اول و دوم گروه B به همراه تیمهای اول و دوم گروه D در گروه F دور دوم هم گروه میشوند.
*برای ردههای ۹ - ۱۶
طبق برنامه مسابقات دو تیم آخر (سوم و چهارم) هر گروه به جدول بازندهها میروند تا در ردههای نهم تا شانزدهم قرار بگیرند. در ادامه طبق جدول مسابقات، تیمهای سوم و چهارم گروه A با تیمهای سوم و چهارم گروه C در گروه G دور دوم و تیمهای سوم و چهارم گروه B با تیمهای سوم و چهارم گروه D در گروه H دور دوم هم گروه میشوند.
برای چهارمین بار است که ایران میزبانی رقابتهای قهرمانی آسیا را در اختیار دارد. پیش از این ایران در سالهای ۱۹۹۹، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۵ میزبانی این مسابقات را بر عهده داشت که حاصل سروقامتان ایران از این میزبانیها پنجمی در سال ۱۹۹۹، قهرمانی در سال ۲۰۱۱ و نایب قهرمانی در سال ۲۰۱۵ بوده است.
*پر افتخارترین تیمهای قهرمانی آسیا به ترتیب:
۱- ژاپن: با ۹ دوره قهرمانی (۱۹۷۵، ۱۹۸۳، ۱۹۸۷، ۱۹۹۱، ۱۹۹۵، ۲۰۰۵، ۲۰۰۹، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷)، ۳ دوره نایب قهرمانی (۱۹۸۹، ۱۹۹۷ و ۲۰۰۷) و ۳ عنوان سومی (۱۹۷۹، ۱۹۹۳ و ۲۰۰۱)
۲- کرهجنوبی: با ۴ دوره قهرمانی (۱۹۸۹، ۱۹۹۳، ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳)، ۴ دوره نایب قهرمانی (۱۹۷۵، ۱۹۷۹، ۱۹۹۱ و ۲۰۱۳) و ۹ عنوان سومی (۱۹۸۳، ۱۹۸۷، ۱۹۹۵، ۱۹۹۹، ۲۰۰۵، ۲۰۰۷، ۲۰۰۹، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷)
۳- چین: با ۳ دوره قهرمانی (۱۹۷۹، ۱۹۹۷ و ۱۹۹۹)، ۶ دوره نایب قهرمانی (۱۹۸۳، ۱۹۸۷، ۱۹۹۵، ۲۰۰۳، ۲۰۰۵ و ۲۰۱۱) و ۵ عنوان سومی (۱۹۷۵، ۱۹۸۹، ۱۹۹۱، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵)
۴- ایران: با ۲ دوره قهرمانی (۲۰۱۱ و ۲۰۱۳)، ۲ دوره نایب قهرمانی (۲۰۰۹ و ۲۰۱۵) و یک عنوان سومی (۲۰۰۳)
۵- استرالیا: با یک دوره قهرمانی (۲۰۰۷)، ۲ دوره نایب قهرمانی (۱۹۹۹ و ۲۰۰۱) و یک عنوان سومی (۱۹۹۷)
*برنامه دیدارهای تیم ملی ایران در رقابتهای قهرمانی جهان
۱- ایران - سریلانکا: جمعه ۲۲ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۱۸:۳۰
۲- ایران - قطر: شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۱۸:۳۰
۳- ایران - استرالیا: یکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۸، ساعت ۱۸:۳۰
*ترکیب تیم ملی والیبال ایران برای قهرمانی آسیا
۱- سعید معروف
۲- سید محمد موسوی
۳- امیر غفور
۴- میلاد عبادیپور
۵- پوریا فیاضی
۶- فرهاد قائمی
۷- علی شفیعی
۸- علیاصغر مجرد
۹- مسعود غلامی
۱۰- محمدجواد معنوینژاد
۱۱- جواد کریمی
۱۲- امیرحسین اسفندیار
۱۳- پوریا یلی
۱۴- محمدرضا حضرتپور
۱۴- محمدرضا مؤذن
برنامه روز نخست
برنامه روز دوم
برنامه روز سوم
برنامه بازیهای تیم ملی ایران در مسابقات والیبال قهرمانی آسیا ۲۰۱۹
- جمعه ۲۲ شهریور ۱۳۹۸: ایران – سریلانکا، ساعت ۱۸:۳۰
- شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۸: ایران – قطر، ساعت ۱۸:۳۰
- یکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۸: ایران – استرالیا، ساعت ۱۸:۳۰