فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور معتقد است که نحوه و زمان استفاده از سلاح برای محیطبانان در هالهای از ابهام است.
سرهنگ جمشید محبتخانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: محیطبانان به جهت وظایفی که دارند و جامعه مقابل آنان که شکارچیان اکثرا مسلح هستند قانونگذار به آنها مجوز حمل سلاح برای دفاع از خود داده است.
وی ادامه داد: با این حال استفاده از سلاح به عنوان آخرین راهکار برای مقابله با شکارچیان به کار گرفته میشود.
محبتخانی افزود: نگرانیهای محیطبانان برای استفاده سلاح از جهاتی قابل توضیح است؛ ابتدا طبق ماده سه قانون بکارگیری سلاح برای ارگانی مانند نیروی انتظامی دقیقاً موارد استفاده را مشخص کرده ولی متاسفانه برای محیطبانان ماده سه تعریف نشده و به نوعی در هالهای از ابهام است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: به دلیل شفاف نبودن موارد قانونی در این زمینه، دقیقاً مشخص نشده که محیطبانان در چه شرایطی میتوانند به سمت خودرو یا فرد متخلف که وارد منطقه شده و اقدام به شکار کرده و یا دارای سلاح غیرمجاز است، شلیک کنند و فقط به صورت پدافندی سلاح به دست محیطبانان دادهایم و آن هم زمانی که جانشان در خطر باشد میتواند استفاده کنند که متاسفانه اثبات این موضوع در محاکم قضایی برای محیطبانان سخت است.
وی خاطرنشان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته حدود ۱۲۷ عدد دوربین برای مستندسازی روی البسه محیطبانان به کار گرفته شده که میتوانند مستندات بسیار خوبی برای محاکم قضایی باشد.
محبتخانی در خصوص تعاملات با قوه قضائیه بیان کرد: در نشستی که با حضور رئیس قوه قضاییه داشتیم حجتالاسلام رئیسی دستور داد ضمن اینکه شعبههای ویژه محیط زیست در استانها تشکیل شود، قضات استانی نیز برای حفاظت بهتر از ابنیه محیط زیستی کشور مشاوران محیط زیستی داشته باشند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: سالانه ۳۰۰ نفر به جمعیت محیطبانی اضافه میشود و این روند تا ۱۰ سال ادامه خواهد داشت.