محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر بالای موجود در نوعی شربت موجب کنترل اشتها و اثر بر کاهش وزن است.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره خواص شربت ترخون اظهار کرد: شربت ترخون یکی از شربتهای سنتی و خوشطعم است که ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی، پروتئین، کلسیم، اوژنول، امگا ۳، امگا ۶، تانن، سلنیوم، اسیدسیتریک وغیره در آن وجود دارد.
او ادامه داد: فیبر بالای موجود در این شربت موجب کنترل اشتها میشود و میتواند اثر مناسبی بر کاهش وزن داشته باشد، همچنین میتواند جذب چربی از روده را کنترل کند؛ این شربت آرامش بخش است و بر سلامت قلب، سلامت اعصاب، تنظیم خواب، سلامت کبد و کلیهها و غیره اثر دارد همچنین میتواند عملکرد سیستم گوارش را بهبود ببخشد.
عظمایی با تأکید بر تاثیر این شربت بر بهبود عملکرد حافظه و پیشگیری از آلزایمر گفت: اسیدفولیک و آهن موجود در این شربت میتواند باعث افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی شود؛ ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر و سایر مواد مغزی موجود در این شربت میتواند باعث تقویت استحکام استخوان و و جلوگیری از بروز پوکی استخوان شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: نوشیدن این شربت قلب و عروق را از چربی و رسوبات پاک کرده و خطر سکتههای مغزی و قلبی را کاهش میدهدهمچنین استفاده از آن میتواند قند، فشار و چربی خون را کنترل کند.
او با اشاره به تأثیر استفاده از این شربت بر تقویت بینایی و درمان آب مروارید اظهار کرد: این نوشیدنی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی که دارد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماریها، به خصوص سرطانهایی مثل سرطان پروستات محافظت میکند.
عظمایی بیان کرد: توجه داشته باشید که مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع و خطرناک است؛ افراد مبتلا به تیروئید هم باید با مشورت پزشک از آن استفاده کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: برای تهیه شربت ترخون به نیم کیلوعسل، ۲ لیتر آب معدنی، ۷۰ گرم مرزه خشک، ۱۵۰ گرم ترخون خشک و کمی لیمو ترش تازه احتیاج دارید؛ کافی است گیاهان خشک ذکر شده را نیم کوب کرده و برای حدود ۳ تا ۴ ساعت داخل آب معدنی بگذارید؛ محلول به دست آمده را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید و هنگامی که حرارت متعادل شد عسل را به آن اضافه کنید.